MojAndroid
(x) hirdetés

Már aligha ráncolja össze a szemöldökét bármi annak hallatán, hogy a Xiaomi ajtózárakat is készít, bár ezek a termékek egyelőre csak Kínában kerülnek forgalomba. Pedig alighanem errefelé is sokan választanák ezeket, főleg a legújabb modellt, ami igen fejlett arcfelismeréssel is rendelkezik.

A Xiaomi Smart Door Lock X ugyanis a saját gyártású 3D arcfelismerő modult kapta meg, ami kis pontszerű projektorból, infrafényből, RGB kamerából, fény- és közelségérzékelő szenzorból valamint infrakamerából áll össze. A gyártó szerint a zár azonnal kiold, ahogy megfelelő közelségbe kerül a tulajdonos.

Ami komoly még, hogy további biztonsági megoldásokat is támogat az ajtózár, úgy mint a jelszó, az NFC, vagy éppen az ujjlenyomat. Természetesen a becsukás után azonnal lezáródik és riaszt, ha illetéktelenek próbálják meg kinyitni.

Egy 6250 mAh-s akkumulátort is tartalmaz a Xiaomi Smart Door Lock X, ami újratölthető. A zár pedig már nem csak a Mijia alkalmazással működik, hanem az Apple HomeKittel is, utóbbiban nem lehet konfigurálni a zárat, ellenben minden használatot feljegyez a rendszer. Egyelőre még nincs ára a Lock X-nek, erre pár napon belül derül fény.

Forrás: Xiaomilife

2021.10.12.

+