Quantcast
MojAndroid
(x) hirdetés

Szerda délután a CIB Bank bejelentette, hogy hosszúvárakozás után immáron náluk is elérhetővé vált a Google Pay.

A Mastercard tavalyi bejelentése szerint a szolgáltatást több kibocsátóval és fintech céggel együttműködve tette elérhetővé a hazai felhasználók számára, első körben a Revolut, a Curve, valamint a Monese szolgáltatóknál.

A hazai pénzintézetek közül elsőként a K&H Csoport jelentette be, hogy a Mastercarddal rendelkező ügyfelei számára lehetővé teszi a Google Pay használatát. Mindez azt is jelentette, hogy a Visa kártyával rendelkezőknek továbbra is várniuk kellett a szolgáltatás használatára. De csak mostanáig.

A CIB Bank szerdán délután jelentette be, hogy október 7-től – Magyarországon első pénzintézetként – a Visa kártyával rendelkező lakossági és vállalati ügyfelek számára is lehetővé teszik a Google Pay használatát. Bár a bank szerint az általa kibocsátott kártyák mintegy 88 százalékán a Visa logója szerepel, azt tervezi, hogy a Mastercard kártyával rendelkező ügyfelei számára is elérhetővé teszi ezt a lehetőséget.

A bank tájékoztatása szerint az ügyfelek néhány lépéssel adhatják hozzá a kártyájukat a Google Pay apphoz, amit utána már használhatnak is.

Forrás: HVG.hu/CIB Bank

2021.10.07.

+