MojAndroid

A Wolt nevű alkalmazás nem is olyan régen nyitott itthon. A Netpincér cserébe régi harcos. A harmadik versenyzőnk pedig a Simple, ahol eddig is volt egy ételfutár nevű funkció, de az azért elmaradt kínálatban is és sebességben is a Netpincértől.

És akkor nyitott a Wolt Budapest felé és elkezdett nyomulni. A recept nem más, pont ugyanazt csinálják, mint amit az Uber, Airbnb és társai. Oszd meg, csatlakozzon minden barátod és ha csatlakozáskor beírjátok a promó kódot, akkor mindenki jól jár, mert 1500 Ft üti mindegyiktek markát a regisztráció utáni első rendelésből.

És ezzel ha más nem, odáig csak el lehet jutni, hogy az ember rendel magának egy pizzát és örül neki, hogy 1500 forinttal olcsóbban kapja azt.

Ha a rendelés élménye (és persze a kiszállított étel minősége is) jó, akkor lehetséges, hogy a Wolt lesz az az alkalmazás, amivel a jövőben is ételrendeléseinket fogjuk végezni. És egyre többen vannak itthon is, akik kezdenek elcsábulni a Wolt használat felé.

https://twitter.com/anedera/status/1039129780363374592

Engem a fenti tweet volt, ami rávett, hogy regisztráljak az alkalmazásba, s azóta rendeltem már. Érdekes, hogy a Netpincér és a Wolt kínálata különböző. Bár a Wolt új versenyző a piacon, vannak olyan éttermek, amik a Wolton elérhetők, de a Netpincéren nem.

Az igazi vagányság, hogy Tallinban ilyen robotok szállítják ki az ételt.
Az igazi vagányság, hogy Tallinban ilyen robotok szállítják ki az ételt.

A Wolt másik nagy előnye, hasonlóan az Uberhez, hogy nemzetközi. Ez persze a hátránya is. :) Előny, mert ha már ismerjük az appot, bármerre járunk, tudunk ételt rendelni szerte a világban. Cseréba a magyar piacon még van mit ledolgoznia a nagy rivális, helyi versenyző, a netpincérrel szemben.

A Netpincér kínálata sokszorosa a Wolt kínálatának, de egyelőre a rendelés és a rendelés élménye nem annyira 21. századi, mint a Wolt esetén. Még egy fontos különbség, hogy a Wolt egyelőre Budapestre korlátozza a szolgáltatását, míg a Netpincér országosan tevékenykedik.

Ezért izgalmas lépés, hogy a Netpincér és a Simple összeborultak és immáron a Simple alkalmazás ételrendelése a Netpincér segítségével valósul meg.

És a lényeg, hogy az ételrendelés és várható akciók és vásárlószerzési csatában mi járhatunk a legjobban. A Simple sem szokott fukarkodni a kuponokkal és a Wolt 1500 forintos kezdő ajándéka sem rossz. Itt ha a PING kódot írod be, akkor én is és Te is kapsz 1500 forintot, amennyiben rendelsz az alkalmazásból. És persze köszönöm.

És ne feledkezzünk meg az online ételrendelés egyik csendes harmadik szereplőjéről, ez pedig a Redinner. Ők hagyják a nagyokat tusázni az ebédekért, a redinner területe az esti megmaradt ételek kedvezményes eljuttatása az éhes hasakba. Érdemes tenni vele is egy kisérletet és ha este korog a gyomrotok, nézzétek meg, hátha van valami félárú étel a környéken.

Fontos, hogy a redinner esetén egyelőre még nincs házhoz szállítás, cserébe jó áron ehetsz és még jót is teszel vele, mert különben jó eséllyel a kukában kötne ki az az étel.

Ételrendelésre fel! :)

foodpanda (NetPincér)
foodpanda (NetPincér)
Price: To be announced
Simple - make it easy
Simple - make it easy
Developer: OTP Mobil
Price: Free
Redinner
Redinner
Developer: Redinner
Price: To be announced
2018.09.13.

+