MojAndroid
(x) hirdetés

Szóval az a helyzet, hogy ez nem volt hosszú. Aki a tegnapi bejegyzés kapcsán felbuzdúlt és bekészítette a popcornt és az esti Trónok Harca epizódot hátrább sorolta, hogy élőben tekintse meg a legújabb Android verzió megjelenést, azoknak jó hírem van. Már nézhetik a Trónok Harcát. Az mostani epizódban… [spoiler]

A visszaszámlálás konkrétan hosszabb volt, mint maga a bemutató! Le is szedték már a live videót.

Igazából egy újdonságot tudtunk meg: A neve OREO. A Kit Kat után újra egy nagy kereskedelmi forglaomban kapható édesség nevét viseli az Android fő verzió. A Kit Kat hosszú életű volt és nagy lépés anno, reméljük elhozza ugyanezeket az Oreo is.

Aki egyébként nem szeretné megnézni és tekergetni a videót, itt a lényeg. A Google újracsomagolta a 40 másodpercnyi információt.

Érdekes egyébként, hogy nem csak Oreo a neve, hanem Open Wonder-ként is hivatkozva van a verzió.

  • 2x gyorsabb
  • AutoFill segítségével a jelszavakkal többet nem kell vacakolni (szegény LastPass nem véletlen emelt gyorsan árat nemrég, mert érezték, hogy veszítenek majd az Android O felhasználókon)
  • Picture in Picture, azaz egyszerre két dolgot is lehet művelni. (nemrég jelentek meg újabb cikkek a multitaskolás produktivitásölő hatásáról, de ez ne zavarjon senkit :))
  • Notification dots, azonnal láthatod mi történt az appban, mire kaptál üzenetet. Nem kell belépni, elindítani.
  • Android instant apps, már indul az app, nem kell kivárnod a telepítést, instant történik minden
  • Google Play Protect, még biztonságosabb
  • Még energiatakarékosabb
  • És a lényeg: új emojik! #Ugyehogyvártátokmárnagyon?

És a szuper újdonságok mellett a lényeg, hogy a Google blog szerint már kemény munka folyik a partnerekkel egy ideje és rengeteg gyártó fogja elhozni az Oreot a készülékeire:

We’ve also been working closely with our partners, and by the end of this year, hardware makers including Essential, General Mobile, HMD Global Home of Nokia Phones, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp and Sony are scheduled to launch or upgrade devices to Android 8.0 Oreo.

Persze ebbe a mondatba sokminden beleérthető. De reménykedjünk, hogy már Oreoval szilveszterezhetünk!

2017.08.21.

+