MojAndroid

Manapság oly divatossá váltak a bluetooth headsetek. Vezetés közben, vagy akár egy üzletembernek kényelmi szempontok miatt ideálisak ezek a kisméretű, hosszú beszélgetési időt biztosító eszközök. Népszerűségük miatt rengeteg gyártó készít ilyeneket, így nagyon nehéz a választás. Már évek óta használok bluetooth headset-et. Több fajta márkát próbáltam, többek között Motorola, Samsung, QCY, Bluedio. Az igazit a kínai fronton találtam meg a QCY J11 személyében. Előtte volt egy próbálkozásom a QCY Q26 típussal, de az sajnos nem győzött meg. Se kinézetre nem tetszett, a fülből is könnyebben kiesett, mint ez, valamint a hangminőséggel is voltak problémák. Ezek alapján félve rendeltem meg a QCY J11 típust a Banggood webshopból, ami mindössze 6,99 $ volt. A szállítási idő nem volt több mint 3 hét. Csodálkoztam is, hogy a karácsonyi csomag dömping alatt, ilyen gyorsan megérkezett.

A headset egy minimalista stílusú kartonpapírból készült dobozban érkezett. Ezt a csomagolási módszert több gyártó is használja.

A doboz a headset-et, egy micro usb adatkábelt a töltéshez, 2 db tartalék gumiharangot, 2 db rögzítőt, valamint egy kínai nyelvű leírást tartalmaz.

Maga a kütyü nincs túl bonyolítva. Egy több funkciós gomb, egy mikrofon, valamint a hangszóró található rajta.

Egy hét használat után már van némi tapasztalatom. Annyira megtetszett, hogy már mindig nálam van, kabátzsebben kényelmesen elfér. Ha autóba ülök, vagy nincs kedvem a telefont egy hosszabb beszélgatés alatt a fülemhez tartani, akkor gyorsan bekapcsolom és már mehet is a fülbe. Akár még hívás alatt is csatlakoztatható.

Illusztrációként ezen a képen láthatjátok, hogy mennyire belesimul a fülbe:

Paraméterek

 • Márkanév:QCY
 • Model: J11
 • Választható színek: fekete, szürke, arany, Rose Gold
 • Tömeg (g): 5,92 g
 • Méretek (cm): 3,6 * 2,4 * 2.3cm
 • Bluetooth verzió: 4.1
 • Átviteli távolság: 10m
 • Akkumulátor kapacitás: 3.7V 55mAh
 • Beszélgetési idő: 3-4 óra
 • Töltési idő: 1-2 óra
 • Funkciók: Válasz / elutasítása / némítás / zene szüneteltetés / multi-pont kapcsolat / transzfer / hívás várakoztatás

Az eszköz bármely bluetooth 3.0 vagy afeletti verzióval használható. Tehát Android, iOs, Windows Phone, “buta telefonnal” is használható. A párosítás teljesen egyszerű. Kikapcsolt állapotban hosszan nyomjuk a headset bekpacsoló gombját mindaddig, amíg a kütyün a piros led el nem kezd villogni. Ekkor a telefonon rákeresünk a bluetooth eszközökre, majd ha megtalálta, akkor párosítjuk vele. Ezek után minden bekapcsoláskor csatlakozik a telefonunkhoz.

 

Az akkumulátor teljesítménye hozza azt 3-4 óra beszélgetési időt, amit a gyártó megadott. Jelenleg 2 töltési cikluson vagyok túl. Kb. 4 óra használat után töltöm, tovább nem merem húzni, mert biztos akkor merülne le, amikor feltétlenül használnám. A hangminőség is kíváló, recsegés, viszhangzás nélkül hallom a vonal másik felén lévőt. Hátrányát még nem találtam, de hosszú távon biztos fogok találni valamit, ami nem tetszik.

Én egy nagyon hasznos cuccnak találom, ajánlom mindenkinek, aki egy olcsó könnyen használható fülest keres a mindennapokra!

 

Kommentelni 2022.07.25-től csak FB oldalainkon van lehetőség!
2016.12.27.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+