MojAndroid

Érkezett egyik kollégámnak a Spemall webshop-ról egy Xiaomi Redmi Note 4 típusú telefon. Rendeléskor kihangsúlyoztuk, hogy Multi-Language-el kérjük, de ennek ellenére nem tartalmazott magyar nyelvet.

Ha rendelsz telefont Kínából ezekre mindig nagyon érdemes odafigyelni és a nemzetközi verziót rendelni. Sok helyen ez egy picit drágább. A lenti kalandok olvasása után mindenki döntse el, hogy a kihívás és olcsóbb ár, vagy az international verzió való neki. – szerk.

xiaomi_redmi_note_4_best_deals___online_shopping___gearbest_com

Mivel sok éves okostelefon tapasztalat van a hátam mögött, ezért utána néztem, hogyan tudnám megcsinálni. Ennek a menetét gyűjtöttem össze nektek. Középszintű számítógép használat kell hozzá. Mindenki kizárólag csak a saját felelősségére csinálja! Az esetleges károkért se én, se az oldal nem vállal felelősséget!

Hol is kezdjük?

Ennek a telefonnak gyárilag zárt a Bootloader-e. A rom cseréhez, TWRP recovery telepítéshez szükség van a Bootlader nyitására.

1. lépés: Bootloader nyitás kérelem

Szükségünk van egy Mi account-ra. Ha nincs, akkor regisztrálni kell egyet a www.mi.com oldalon. A lényeg, hogy minden adatot adjunk meg, hitelesítsük a telefonszámunkat is, mivel a Bootlader nyitáshoz 100 pontos felhasználói fiók kell! Ha megvagyunk akkor látogassunk el MIUI Unlock oldalára: http://en.miui.com/unlock/ .

Ez a kép fog fogadni minket:

image001

Ezek után kattintsunk az Unlock Now hivatkozásra, ahol be kell jelentkeznünk.

Felső sor: email cím vagy telefonszám

Alsó sor: jelszó

image003

Ha bejelentkeztünk, akkor ki kell tölteni egy kérelmet:

  1. szövegdoboz: Név
  2. szövegdoboz: Az ország hívó kódja: Hungary +36
  3. szövegdoboz: Miért szeretnénk nyitni a Bootloader-t? Ezt másoljuk be oda: 我的手机是砖砌在启动循环模式.

Majd az apply immediately gombra kattintunk.

Fontos, hogy a telefonunk a közelben legyen, mert a telefonszámunkra kapni fogunk egy SMS-t, melyet a következő oldalon pár percen belül be kell írnunk!

image005

A kapott kódot beírjuk a megfelelő helyre, majd a Next gombra kattintunk. Ha nem fogadja el a kódot, mert lejárt az idő, akkor a Resend opcióval újat lehet kérni.

Ha mindent a lépések szerint csináltunk, és semmi hiba nem lépett fel közben, akkor a következő képet kell kapnunk.

image007

Ezzel a Bootloader nyitási kérelem elkészült. Már csak várnunk kell, hogy engedélyezzék, ami 1-2 napon belül meg is fog történni.

Amíg várunk végezzük el a következő lépést!

2. Lépés: China Developer Rom telepítés

A Bootloader nyitáshoz a telefonon található gyári rom nem megfelelő. Fel kell telepítenünk egy fejlesztői rom-ot.

Ehhez van egy videó is, amit nem árt követni a leírás mellé:

Amihez szükségünk lesz:

Ha megvagyunk a letöltésekkel, akkor, akkor a Flashtool programot csomagoljuk ki egy mappába. Ez után ennek a fastboot rom-nak (http://tinyurl.com/fastnote4) változtassuk meg a kiterjesztését .tgz-ről .zip-re, majd a .zip fájlt csomagoljuk ki a flashtool mappájába.

A flashtool mappának így kell kinéznie:

image011

Ha ez is megvan, akkor a 3. letöltésnél található global cust image fáljt bemásoljuk a SP_Flash_Tool_v5.1620_Win\nikel_images_6.11.10_20161110.0000.00_6.0_cn\images mappába (flashtool mappája).

Ezt a képet kell kapnunk:

image013

Most a telefont kikapcsoljuk. Majd kikapcsolt állapotban a hangerő le gombot nyomva tarjuk és csatlakoztatjuk a telefont a számítógéphez. Ekkor elkezdődik a flash-elés folyamata. Pár percig eltart. Ha rendesen végig futott, akkor a telefon újra indul és új beállításokat fog kérni. Ekkor már a fejlesztői rom lesz a telefonon.

3. Lépés: Bootloader nyitás

Ehhez a Mi Flash Unlock programra lesz szükségünk. Az alábbi linkről le is tölthetitek: http://en.miui.com/unlock/download_en.html

Ha feltelepítettétek, akkor indítás után ezt a képet kapjátok!

image015

Agree gombra kattintás után be kell jelentkeznünk a MI fiókunkba.

image017

Ha megkaptuk a Xiaomi-tól a nyitásra az engedélyt, ezt kell látnod:

image019

Ha ez meg van, akkor kapcsoljuk ki a telefont, majd nyomjuk a hangerő le és a bekapcsoló gombot együttesen, hogy fastboot módba lépjen, majd csatlakoztassuk a kábelt.
Ha minden rendben van, akkor az unlock gomb aktívvá válik és nyithatjuk a bootloader-t.

image021

Ha minden jól csináltunk, akkor a Bootloader nyitva van.

image023

4. Lépés: TWRP recovery telepítése

Mindenekelőtt engedélyezzük az USB Debugging-ot, ehhez a fejlesztői módot engedélyezni kell a telefonon a Settings, About phone menüpontokon belül. Itt a MIUI Version-ra 7-szer rá kell böknünk. Ha ez meg van, akkor irány a fejlesztői menü és engedélyezni kell az USB Debugging funkciót, ez elengedhetetlen a TWRP telepítéséhez.

A TWRP telepítéshez szükségünk van a következő fájlokra:

Az ADB és Fastboot driver-t kicsimagoljuk, majd a mappájába bemásoljuk a letöltött TWRP recovery .img fájlját. A letöltött .img fájlt átnevezzük „nikel.img” –re, majd bemásoljuk a kicsomagot ADB mappájába.  Ezek után elindítjuk a programot, és csatlakoztatjuk a telefont a számítógéphez. TWRP telepítése előtt másoljuk a fel a telefon gyökér könyvtárába a Xiaomi.EU rom-ot!

image025

Majd beírjuk a következő parancsot:

adb devices

Felismerte a telefont ezt kell látnunk:

image027

 

Ezek után átmegyünk fastboot módba:

adb reboot bootloader

Ellenőrizzük a fastboot kapcsolatot:

fastboot devices

Most már telepíthetjük a TWRP recovery-t a következő paranccsal:

fastboot flash recovery nikel.img

Ha telepítette, akkor a hangerő fel + power gomb együttes megnyomásával belépünk a recovery módba. Az első lépés a Wipe-ok elvégzése (internal storage-t ne wiplojuk mivel oda másoltuk a Xiaomi.EU rom-ot). A wipe-ok után már csak az Install menün belül kiválasztjuk a felmásolt romot, és telepítjük. A telepítés után egy Wipe Cache/ Wipe Dalvik Cache, és indíthatjuk is a telefonunkat. :)

Kommentelni 2022.07.25-től csak FB oldalainkon van lehetőség!
2016.11.19.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+