MojAndroid

Sziasztok, Kovács Ákosnak hívnak, már régóta olvasója vagyok az Android Portal-nak. A kezdetek óta figyelemmel követem az oldalt. Elsősorban szeretném megköszönni Koren Balázsnak, hogy lehetőséget kaptam egy blogbejegyzés megírására itt az Android Portálon. Telegrammon kérdeztem, hogy hogy találkoztak-e már a Cubot Max típusú készülékkel. A válasza nem volt, de javasolta, hogy ha van kedvem, akkor egy pár sort írhatnék róla.

Az utóbbi években Kínából nagyon sok mindent rendelek, ezért is figyeltem fel szeptemberben megjelent fent említett készülékre. Mivel az ára nagyon kedvező volt, ezért nem sokat haboztam azon, hogy megrendeljem. A készüléket a Tinydeal webshop-jából rendeltem meg. Remélem, emiatt az oldal üzemeltetői nem vesznek össze a GearBest-el (nem veszünk össze senkivel. Nincs kizárólagosság. Meg a Tomtoppal is közösködtünk. – szerk.).  :) A telefon kezdő ára $180 volt. Ebből jött még le a $60, ha presale-ben megrendeled. Az áruház készlete hamar kifogyott, ezért három hetet várnom kellett következő szállítmányra. A telefon Kínából érkezett, de mivel sokat kellett várnom a készülékre, ezért a webshop Chronopost-al adta fel, nem ingyenes postával. Ez azt jelenti, hogy nem a vevőnek kell rendezni az ÁFA, vám költségeket, hanem a webshop ezt megteszi helyettünk. Igazán dicséretre méltó. Tehát ezekkel együtt a telefont $120-ért sikerült beszerez nem. A csomag feladása után 8 nappal mar a kezemben volt a telefon.

De lássuk, mit is tartalmazott a csomag:

 • Készülék az összes tartozékával (EU töltő dugalj, adatkábel, valamint a készülék)
 • Ajándék üveg fólia, szilikon tokkal (ami eszméletlenül megnöveli az amúgy is hatalmas telefont)

Jpeg

A készülék paraméterei

Hálózat:

 • 2G GSM 850/900/1800 / 1900MHz
 • 3G WCDMA 900 / 2100MHz
 • 4G FDD: B1 / B3 / B7 / B20 (Igen tudja a B20-as frekvenciát)
 • Sim kártya Dual SIM kártya Dual Standby (2 Micro SIM-kártya)

Szoftver:

 • Android OS 6.0

Hardver:

 • Processzor: MT6753A, okta-Core
 • Tárhely: 32GB
 • RAM 3GB
 • Memória 128 GB-ig bővíthető Micro SD kártyával

Képernyő:

 • Kijelző mérete 6,0 hüvelyk, IPS, 1280×720, DPI 245

Akkumulator:

 • 4100 mAh

Kamera:

 • hátsó kamera: 13 Mpx, alatt a LED villanó található
 • első kamera: 5 Mpx

 

A készülék teljesen műanyagból készült. A rendkívül olcsó plasztikból készült hátlapot levéve szemünk elé kerül a hatalmas 4100 mAh teljesítményű akkumulátor. A hátlap alatt található a 2 darab SIM, valamint a Micro SD foglalat.  A telefon beüzemelése egyszerű. Kéri a Wi-fi jelszót, Gmail e-mail címűnket, és már meg is kezdődik a visszaállítás. A gyártó a szoftverezéssel sokat nem foglalkozott. Egy alap android felületet kapunk, mely részemről nem is gond, mivel mindig minden telefonomat ugyanolyan állapotba állítom vissza. Teljes értékű magyar menüt tartalmaz, még a legmélyebb menü pontokban is. Különleges alkalmazásokat nem kapunk. A launcher meglepően pörgős, gyors, bár nem a legszebb, de ez másik App-al orvosolható.

 

 Balról Cubot Max, mellette egy Asus Zenfone 2. Az Asus sem egy kicsi készülék, de a Cubot mellett elveszik.

Balról Cubot Max, mellette egy Asus Zenfone 2. Az Asus sem egy kicsi készülék, de a Cubot mellett elveszik.

A készüléket még nem használtam, az üzem idejéről nyilatkozni nem tudok, de a meglehetősen nagy 6” nagyságú kijelzővel is biztosan tudja az egy nap üzemidőt hard használattal is. Fogása nekem már a mérete miatt elég kényelmetlen. Egy kezes használatra nekem alkalmatlan.

A phablet-ek az utóbbi időkben nagyon elterjedtek, de az igazán nagy kijelzővel rendelkező telefonokból ( 6” vagy afelett) nem olyan nagy még a választék -főleg ebben az ár kategóriában. Durván 35000 Ft-ból itthon még telefont sem kapunk, nem hogy ekkora kijelzőset. Az árát mindenképpen megéri, minden funkciója megfelelően működik, akár még egy tablet-et is kiválthat.

Tehát, ha valaki megvenné nyugodtan rendelje meg, mert csalódni nem fog!

2016.10.23.
 • JustaNickname

  Most hogy megy ezekre a VÁM és Áfa? Értem, hogy Chronopost, de az csak azért lett, mert késtek vele, nem? Amúgy megállítanak mindent lekezelni, nem?

  • Kovács Ákos

   Elvileg, ha a feláras postával rendele, akkor a webshop intézi helyetted a vám kezelési dolgokat, de ennek a postának ára van. Több fajta futár szolgálattal, valamint ingyenes tegeren ringatózos postával is lehet, de ezekt mind vám kezelés alá fogják, és a kapott számla után kell neked megfizetni a sarcot. Amikor rendelsz valamit a megadott 22 euro-s határon felül, akkor mindig számolni kell az ÁFA-val. Az esetek 99%-ában megfogják a csomagot. Ha nem akkor szerencséd van, de ma már nem kell reménykedni.

+