Quantcast
MojAndroid
(x) hirdetés

A két hétből három lett (ha jól számolom), de a lényeg hogy újra itt vagyok, megy a radiOzora, mazsolázgassunk hát kicsit az elmúlt hét (két hét? három hét?) becsillagozott cikkeiből!

Magyar appok

Mindenekelőtt nézzük, mit gyűjtött nekünk Zoli magyar frontról; tudod, ha javasolnál egy appot, írj! Pofátlan önpromó is ér!

Ant Paint
Price: Free
TúrApp - Ingyenes
Price: Free
The app was not found in the store. :-(

Google

 • Hivatalosan itt az Uber integráció Google Maps-ban! Mostantól amikor útvonalat tervezel Maps-ben, a szokásos tömegközlekedés/autó/bringa/gyalog/úszva/képzeletszárnyán tabok mellé felsorakozik egy kis taxi ikon is, ami ne tévesszen meg, nem Metál Zoltán tanult meg angolul és lobbizta be a taxisokat, az ott az Über.
 • A másik tutiság a Maps háza táján: mostantól személyre szabhatod (bár csak bizonyos keretek között) a térképen elmentett kedvenc helyeid ikonját. Be is állítottam gyorsan egy malmot a gyárhoz, kíváncsi vagyok ez csak Hollandiában elérhető-e, illetve hogy vajon Magyarországon mik vannak (kommentben mutassátok!) A lehetőségek pedig végtelenek, pl. irodához betehetnék a gálya, szalámigyár, esetleg az ultimate szopóroller ikonokat. A hazai ikonok mellett ötleteiteket is várom kommentben: milyen ikonok legyenek még Google Maps-ben?
 • A harmadikat (igen, ez is Maps) kicsit félve írom le, a végén még én leszek az oka, hogy a rendőrség nekiáll lefoglalni a Google magyarországi járműveit meg a Street View Trekkereket… mindenesetre a világ angolszászabbik felén (ahol időnként magántőke is részt vesz a stadionépítésben) felkerültek a Street View-ba a népszerűbb stadionok. Egy szót se @kedves_vezeto-nek!
 • A Google soron kívül, a havi ciklus kellős közepén kitol egy biztonsági patchet a Nexusokra. Az ok: egy, a következő havi szokásos patchben javítani tervezett sebezhetőséghez készült egy zero day exploit… így meg ezek után nem volt mit tenni. Szóval ne lepődj meg, ha Nexusod van. (És kíváncsi vagyok, mikor jutunk el a “patch patche” fázisba.)

Facebook

 • Alakul a surveillance society odaát az USA-ban. Az Apple után a hatalom úgy tűnik a Facebookot is becélozta; a New York Times szerint legalábbis a WhatsApp a következő célpont a titkosítás megba kikapcsolása kapcsán. Az eset annyiból talán még érdekesebb, mint az Apple ügye, hogy a WhatsApp esetében konkrétan át kell tervezni a szoftver titkosítását ahhoz, hogy a kormány/FBI kérését teljesíteni lehessen. Ez pedig egy lépéssel tovább van, mint az (úgymond) egyszeri feltörés.
 • Jajj, úgy tűnik ragályos a Twitteren elsőként tapasztalt Facebookosodás (jó kis paradox, mi?): a (-z egyébként Facebook által tulajdonolt) Instagramon is érkezik a feedbuzeráló manók által buzerált feed, hogyaszongya:

  To improve your experience, your feed will soon be ordered to show the moments we believe you will care about the most.

  Aha… remélem azért majd ki lehet kapcsolni. Egyébként…

  Te mit gondolsz ezekről a manók által összerakott (Twitter, Instagram, Facebook) timeline-okról?

  View Results

  Betöltés ... Betöltés ...

Appok

 • 5 Euróra le van árazva a This War of Mine! Annál még a Gyöngyhajú lány kislemez is többe kerül!
 • Frissült a Google Photos, mégpedig a Google+-ból már jó ideje ismert alsó eszköztárral. (Amit anno eléggé savaztunk az Androidportál Podcastban.) Sőt mi több: a Google, nyilván felismerve hogy 6+”-on nem annyira kézenfekvő a felső hamburgermenüt kergetni, frissítette a Material Design guidelineokat is az említett alsó eszköztárral, szóval ez mostantól kánon!
 • És ha már podcast: lejöttem a Pocket Casts-ról, mostantól a Player FM-et ajánlom kedvenc podcastjaitok hallgatására! Mobilon kb. tökugyanazt tudja, viszont van neki rendes webes változata, ahova az éppen hallgatott adás állása ugyan nem, de a feliratkozási listád szinkronizálva van a Google accountoddal, meg is oszthatod ha akarod. Tessék, itt az enyém. És ingyen van! (Félreértés ne essék: a Pocket Casts továbbra is szuper app.)
 • Hehe: ha te is a nyolcvanas években nőttél fel, értékelni fogod ezt a VHS Camcorder appot, ami az optikai stabilizált 4k videóidból remekbeszabott VHS rettenetet gyárt. Ötlet magyar alkalmazásfejlesztőknek: alámondásfelvevő app!

Ennyi fért bele erre a hétre, kimaradt híreket, érdekességeket nyugodtan toljatok kommentben (köszi), vagy a Google+-on. Egyébként pedig tudjátok: katt bármire onnan fentről! ⬈ ⬈

2016.03.20.

+