MojAndroid
(x) hirdetés

Meglepő névvel tör a népszerűség felé egy litván fejlesztői csapat, ugyanis a Plague (pestis) nevet adták a tartalommegosztó alkalmazásuknak. Azonban a név nagyon találó lett, mert akit megfertőz, az tényleg az alkalmazás “betege” lesz. Legfrissebb “közösségi alkalmazás híradónkat” olvashatják, avagy végre egy hely, ahová Kobak előtt regisztráltam?

A Plague fejlesztői nem az Euróra való átállással foglalatoskodtak az utóbbi hetekben, ehelyett megalkották az egyik legújszerűbb közösségi tartalommegosztó alkalmazást. Nem a jól bejáratott útvonalat kívánták megvalósítani, hanem egy zavarba ejtően egyszerű felületet adnak egy olyan szórakozási lehetőséget, ami órákra le tudja kötni az embert, és az a szép benne minél többen használják, annál érdekesebbé válhat a platform. Na de miről is van szó?

A tartalom publikálása twitter bejegyzés szerű egyszerűséggel zajlik. Az ember megoszt egy gondolatot, vagy egy képet, és ezzel a közösség tudomására hozhatja röviden, tömören az érzéseit. És itt van egy kis csavar, ugyanis a bejegyzés nem egy blogszerű tartalommegjelenítőbe kerül, hanem egy nagy közös üzenőfalra, ahol valóban bárki megkaphatja, ezáltal elolvashatja, véleményezheti és értékelheti. A közös üzenőfalon a bejegyzések a saját geolokációnktól függően jelennek meg, a hozzánk közeli helyen publikált bejegyzések hamarabb jelennek meg, és ha azok elfogynak, akkor kezd el a program válogatni a távolabb készült bejegyzések közül.
Az üzenőfalon mindig csak egy bejegyzés jelenik meg, és három dolgot tudok csinálni vele: hozzászólhatok; ha felfelé mozgatom a kártyát, akkor “felértékeltem” (ha úgy tetszik like-oltam); ha lefelé mozgatom a kártyát, akkor leértékeltem (dislike). És többé nem is jelenik meg nekem a bejegyzés (hacsak korábban fel nem iratkoztam rá, hogy szeretnék értesülni a hozzászólásokról.

A program működése lényegében ennyi. kapjuk folyamatosan a kártyákat, amit vagy fel, vagy lehúzunk, és azonnal kapjuk a következő bejegyzést. A saját bejegyzéseinkről (amik 7 napig lesznek érvényesek) egy statisztikát is kapunk, egyrészt egy térképen látszik, hogy mennyire sikerült megfertőznünk a világot, továbbá láthatjuk a tetszési és látogatottsági statisztikákat napra lebontva grafikonon.

A fentiekből következően már kitalálható, hogy ez egy nemzetközi projekt, ahol elég fontos a közös nyelv, ami ebben az esetben angol lett. Bár van fenn néhány lokális nyelvű tartalom, de ez vagy ritka, vagy csak nem kapom meg az elosztó szoftver okosságának köszönhetően. A közösség érdekes módon nélkülözi a trollokat, és nagyon szolid tartalom jelenik meg a platforomon. Leginkább az országra jellemző okosságok (fun fact), Coelhot megszégyenítő gondolatok, tájképek és vicces képeket publikálnak a felhasználók.

Vidám megfertőződést!

2015.01.12.

+