MojAndroid
(x) hirdetés

Mivel a régi készülékem kezdett behalni, így mobil vásárlásra adtam a fejem. Az egyéni igényeimnek megfelelően az alábbi paraméterek lettek kitűzve:
-min. 5″
-2Gb ram
-elfogadható kamera
-viszonylag jó akku idő
-ne legyen üveg a hátsója
-no Samsung (nem tudom az okát, eddig azok voltak, kis mókolással nagyon jók)
Kezdtem nézelődni, cikkek, tesztek tömegét olvasni, és kikötöttem az LG G2 illetve a Huawei Ascend G7 párosnál. A G2 már az első pillanatban kiesett ahogy megláttam az LG kezelői felületét. Jobban belegondolva a hátsó gombok (amik annyira tetszenek) is inkább hátrányosak nekem az autós tartó miatt. Maradt a G7.
Nagyon jól, minőségi anyagokból összerakott telefon. Az enyém fehér színű, amit nagyon nem akartam, de ennek a készüléknek annyira jól áll hogy beleszerettem. A mérete a szememnek nagyon jó, viszont a kezemnek szoknia kell, nem egy egykezes masina, pedig nincs kis kacsóm. A viszonylagos kis felbontás (HD) ellenére nagyon szép a kijelző képe. Az Emotion UI 3.0 a gyártó felülete egyszerű, letisztult,szép, könnyen használható, rengeteg hasznos app-al. Minden gördülékenyen, akadás nélkül fut. A kamera hozza az elvártakat, sőt nagyon hozza. Szép képek, jó videók, rengeteg beállítási lehetőség (13 megapixel hátlapi, 5megapixel előlapi kamera). A hangja mind médiában, mind hanghívásban nekem megfelelő, jó minőségű, megfelelő fülessel szépen, tisztán szól (DTS Dolby Surround effekt ). A gyári füles közepes hangminőségű, rossz kialakítású valami, talán ez az egy negatívum számomra. Mint navi eszköz teljesen tökéletesen funkciónál, jelet nem veszíti, villámgyorsan pozícionál. WiFi, mobilhálozat tökéletes. Ami a legmeglepőbb volt számomra az az üzemidő, ha csak átlagos napi felhasználásomat nézem (kevés telefonálás, sok netezés, fényképezés) 2-3 napot simán kibír. Ha dolgozom, (telefonálgatás, gyakori navigáció, kicsi net) akkor is simán tud egy napot, míg az eddigi készülékeim már fele napnál enni kértek. A 32Gb-os USB pendrive-ot felismeri, használja. Maga a készülék szolgáltatónál lett vásárolva, ennek ellenére kártyafüggetlen. Ami még hab a tortán, hogy a szokásos tartozékokon felül (táp, adatkábel, füles) adnak hozzá egy műanyag hátlapi tokot, apró dolog, de nagyon hasznos.
Összegezve, ha szeretnél egy nagyon korrekt, prémium minőségű közép kategóriás készüléket ami tökéletesen alkalmas telefonálásra, netezésre, navigációra, multimédiás alkalmazások futtatására extra üzemidővel, akkor ez egy jó választás lehet
Nem alkalmas viszont komoly játékokra, ha erre vágysz akkor ez nem a Te készüléked. Igaz ezt nem próbáltam mivel nem szoktam játszani, de a 64 bites Qualcomm Snapdragon 410 (négymagos 1,2 GHz-es) és az Adreno 306 grafikus gyorsító páros erre utal.

2015.01.03.

+