MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung Magyarországtól, amikor megérkezett a futár ezzel a három dobozzal, akkor kicsit meglepődtem. Jelezték, hogy küldenek füleseket. Azt akkor nem gondoltam, hogy rögtön hármat is. A tesztelésre pedig egy szűk hét állt rendelkezésre. Az irodában épp szembe jött egy kedves kolléganő, akinek feltettem a kérdést, hogy nem szeretné-e az egyiket kipróbálni.

Lecsapott a Level In fülesre. Pár nap használat után ezt írta róla:

A Samsung okostelefonokra tervezett prémium hangtechnikai üdvöskéi még tavasszal kerültek napvilágra „Level” fantázianévvel. Közülük a „Level In” fülhallgató került most górcső alá.

Első ránézésre már a csomagolás is prémium kategóriás pozicionálásra emlékeztet – az pedig kifejezetten kedves, hogy a termék épségét védendő kis szappantartót is mellékelt a tervezőgárda. Kihámozva A Lényeget: alapvetően egy kényelmesen hosszú zsinór, jobb oldalon hangerő-szabályozó, és egy majdhogynem agyműtétre is alkalmas fülhallgató, amit kapunk.
A tesztüzemet először irodai körülmények között kapta meg: képes-e kint tartani az alapzajokat miközben minőségi zenét szolgáltat?

Nos, sokféle zenét kapott metáltól az elektronikuson át a chillout melódiákig… Első körben nem győzött meg. Körülbelül 70%-ban képes kizárni a külvilágot, nagyon hiányoltam belőle a basszust és összességében halkabbnak éreztem, mint az a hallójáratba ilyen mélyen bedugott fülesnél elvárható lett volna. Egy bizonyos szintnél ha akarnád sem hangosítanád tovább, mert bántóan sziszeg… Pozitívuma viszont, hogy a metált nagyon szépen hozza (Machine Head például gyönyörűen átjött).

Kapott természetesen egy utcai + BKV – tesztet is: itt sem tett elégedetté a tény, hogy a kedvenc kiállásom helyett a villamos elhaladtát hallottam jobban. Az alap buszzajjal még elboldogul, de ha mellénk ül le egy, a telefonját hangosabban intéző utastárs, azt már határozottan kellemetlenségként fogjuk megélni… Otthoni zenehallgatásra azonban kiválóan megfelel. Egy egész napi intenzív használat után sajnos kifejezetten elfárad a fül; jólesik kivenni, amit más fülhallgatónál eddig még nem tapasztaltam.

Összességében nem győzött meg a kis szerkezet: szép a design, de ár-érték arányban ésszerűbb döntés is hozható.

A Level On és a Level Over fülesek maradtak nálam. A két füles abban hasonlít, hogy mindkettő fejre/fülre pakolós fajta. Ezeket egyébként sokkal jobban szeretem. Piszkálja a fülemet a benne levő dugó. Úgyhogy örömmel helyeztem fejemre a két nagy fülest.

Meglepő módon az On is jóval nagyobb, mint azt vártam. Nekem egy AKG Quincy Jones fülesem van. Annak a fülhallgató része épp a fül “bemeneti” részét fedi csak le. Az On pedig majdnem a teljes fülemet befedi, de még csak On, vagyis rajta helyezkedik el.

Az Over, ahogy a neve is jelzi, a teljes fület beborítja. Itt azonban extraként a drótmentes megoldást is megkapjuk lehetőségképpen. A füles képes Bluetooth kapcsolaton kommunikálni a telefonnal, zene sugárzó eszközzel. Ez egyébként nagyon hasznos, de nekem pont nem az Over-be kellett volna. Az On-ba lett volna igazán hasznos ez a funkció.

Persze sok honfitársamat látom hatalmas fülesekkel rohangászni, nekem az On bőségesen elegendő, az Over már túl nagy. Az inkább az otthon munkához, gyermekzsivaly kizárásara alkalmazandó fülhallgató.

Összességében a Samsung a Level termékcsaláddal megmutatta, hogy nekik nem szükséges felvásárolni más gyártó fül/fejhallgató palettáját, ők képesek saját maguk is igényes és jó füleseket gyártani. Van még javítási lehetőség mindegyikben, de tegyük hozzá, hogy ez az első szériája a Level családnak. Hajrá! Kiváncsian várom a következő kört!

2014.10.18.

+