MojAndroid
(x) hirdetés

A HTC tegnapi “Double Exposure” című bejelentésében sok izgalmas dolgot láthattunk. Választ is kaptunk a nemrég feltett kérdésekre. Mit kaptunk tegnap? De miről szólt igazából az esemény?

Szerintem arról, hogy a HTC teljesen újrapozicionálta magát. A HTC, amit mi az igényes telefonok gyártójának tartottunk (sajnos az utóbbi időben érdemtelenül kicsi piaci részesedéssel), mostantól szoftverfejlesztő (Zoe), s kameragyártó (Re) vállalat is.

Aki lemaradt volna, s nem értené miről beszélek, az az eseményt itt nézheti meg újra felvételről:

[video:https://www.youtube.com/watch?v=MQzqjPx-50Y]

Mit jelentett be a taiwani gyártó?

  1. Desire Eye – 13 Megapixel kamera. Elöl, hátul.
  2. Zoe app
  3. Re Camera

Desire Eye

Kapunk egy 5,2″ kijelzőt 1920×1080 felbontással, quad-core 2.3 GHz Snapdragon 801 processzor, 2GB RAM, és minimum 16GB tárhelyet. Ezt microSD kártyával bővíthetjük. És az elengedhetetlen BoomSound. Amikor még a Beats nem az Apple tulajdonában volt, akkor voltak specko Beats HTC telefonok (XE és társaik). Mostanra úgy tűnik a HTC megtanulta Dr Dre néhány műhelytitkát.

IPX7 értékelést kapott a telefon, vagyis vízálló.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=GVH0d0FOPS0]

Jó “kis” telefon lesz ez.

Zoe App

Video remixelő alkalmazás. Zenét vághatunk alá, s a meglévő képeinkből, videóinkból tud dolgozni. Van automata üzemmód, mint a Google Auto-Awesome funkciója, de hasonlóan manuálisan is bele tudunk kavarni a dologba.

Az izgalmas a kollaboratív szerkesztés lehetősége.

Viszont valami érdekes történt tegnap este óta. Az alkalmazást feltettem tegnap este az egyik telefonomra, a másikra azonban reggel már nem tudtam telepíteni.

screen_shot_2014-10-09_at_12.51.22.png

RE

A Double Exposure esemény legizgalmasabb bejelentése ez a fura periszkóp vagy csőszerű kamera. Mit tudunk róla?

Egyetlen gomb került csak a csőre, ez az exponáló gomb, melyet egyszer megnyomva fotózhatunk, hosszabban nyomva tartva pedig videót rögzíthetünk.

A RE nagy felbontású, 16MP-es CMOS szenzorral érkezik és Full HD (1080p) videofelvételt teszt lehetővé. 146 fokos, széles látószögű lencséje és a slow-motion vagy time lapse módban is tud videót rögzíteni.

Röviden:

  • $199
  • 4 féle szín
  • 1080p video
  • slow-motion
  • 16 Megapixel
  • 146 fokos látószög
  • vízálló (IPX7)
  • hamarosan lesz API + SDK saját fejlesztésekhez
  • Android és iOS applikáció

re_green.png

Igéretes, s ha összehasonlítjuk a hasonló GoPro termékcsaláddal, akkor az ára (199 dollár) mindenképpen versenyképes. A képminőség, s az extra szolgáltatások fogják eldönteni, hogy képes lesz-e a HTC megszorongatni a Herokat az action camera piacon.

Ha kapunk majd egyet tesztelésre, akkor beszerzünk egy GoPro-t is, hogy legyen mivel összevetni.

Végül

A Desire Eye Androiddal érkezik, a Zoe és a Re (Itt még nem látom tisztán, hogy az E is nagy-e :)) is kap iPhone támogatást is. A HTC úgy tűnik szeretne az Android világon túl is érvényesülni, megjelenni.

Örülünk a HTC döntésének? Igen. Azt hiszem, hogy a HTC a lehető legjobban fedezte fel újra önmagát. Az Android világnak nem árt, s én pl. kimondottan szeretem a cross-platform megoldásokat. Lutri a dolog? Az. A HTC belépett az IT ipar nagy kaszinójába. Feltettek most majdnem mindent ebben a körben a pirosra. Ha bejön, s az emberek szeretni fogják a Re kamerát, akkor nyertek. Mégpedig nagyot nyertek. Az Apple az iPodoknak köszönheti, hogy hatalmas piacokat szereztek. Lehet-e a Re a HTC iPodja? A Zoe azt gondolom, hogy lecseng majd. Aranyos, de nem lesz sem következő Instagram, sem pedig Vine. Persze azért kiváncsian várom mi lesz, ha újra letölthetővé válik. A Desire Eye pedig egy a sok szép telefon között.

Szerintem a Re sikere vagy kudarca fogja eldönteni, hogy jó irányt vett-e a cég. Én drukkolok nekik.

2014.10.09.

+