MojAndroid
(x) hirdetés

A Huawei ellát bennünket mostanában jobbnál-jobb telefonokkal. A P7, s az M1 után most az Y330 járt nálam.

Az Y330 egy alsó kategóriás telefon. Kellemes mérettel, s a Huawei-től megszokott letisztult kialakítással. A “keressük a legolcsóbbat” oldalak 25 ezer Forint körüli árakat jelenítenek meg újonnan a telefonra.

Ez azt gondolom, hogy nagyon barátságos ár. Szolgáltatók pedig valószínűleg ingyen fogják adni előfizetések mellé az Y330-at. De mit kapunk ezért az összegért?

A dobozban a készülékhez a szokásos USB kábel és töltő járt. Míg a P7-hez ezt nagyon elegánsan oldották meg, itt érezhető, hogy más kategóriában járunk. Azonban nem érezhető, hogy recsegnek, ropogna a műanyag ház. Sőt nagyon egyben van.

A készüléken a Huawei (általam nem kedvelt) Emotion UI 2 verziója fut egy 4.2.2 Android felett. A duplamag meghajtja a telefont, de sikerült néha élvezhetetlenre lassítani azt. A 480×800 felbontás egy barátságos kompromisszum az olcsó árért cserébe.

A kamera (csak hátlapi, 3 MPx) sajnos tényleg csak arra jó, hogy egy hozzávetőleges képünk legyen arról, amit a lencse mögött volt. Sötétben pedig felejtsük el! Az árba sajnos a vaku se fért bele.

Kompromisszumképpen azonban kapunk ajándékot a Huaweitől. A Bitcasa nevű ingyenes felhőtárhelyen 20 GB tárhellyel indulunk, ha a telefonról regisztrálunk. A Bitcasa kimaradt a nagy összehasonlító cikkből, de Krisztián kommentben ajánlotta azt.

És, arra gondoltam, hogy hosszabb rizsa helyett megpróbálom videóban bemutatni a telefont.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=4z1W6PDYySA]

Jöhet a kritika, de azért csak finoman, nehogy meg kelljen sértődnöm! ;)

(x) hirdetés
2014.08.08.

+