MojAndroid

Miért jó a hiDeRAW?

Mert eredeti és újszerű. Mert fenntartja az érdeklődést, és nem tudhatod előre, hogy mi lesz a vége. Mert csakis akkor ismerheted meg a történet további részeit, ha előbb megfejted a feladványokat. Mert könnyed szórakozást nyújt, ugyanakkor hosszas fejtörést is okozhat.

De miről is szól a játék?

Ahogy az a trailerből is kiderül, a játék onnan indul, hogy egy kisfiú furcsa zajt hall, és megkeresi a forrását. Így jut el a padlásfeljáróra, ami a történet kiindulópontja.

A játék célja az, hogy végigolvasd a történetet, melynek szavai láncra fűzve lógnak. Egyes szavak azonban hiányoznak, és addig nem olvashatsz tovább, míg ezeket meg nem fejted. A feladványok rajzként szerepelnek, hat darabra szabdalva. Minden darab a helyén van, viszont véletlenszerűen elforgatva. A megfelelő helyzetbe kell fordítani a darabokat, hogy felismerd a képed – a feladat azonban nem ilyen egyszerű! A nehezítő tényező a sok különböző formájú maszk; ugyanis az adott puzzle-daraboknak mindig csak akkora részét láthatod, amennyit a maszk megenged. Ha a maszkot mozgatva és a képrészletet forgatva kirakod az összefüggő ábrát, beírod a helyes megfejtést a felső mezőbe, és minden klappol; akkor kiegészül a szöveg ezzel a szóval, és folytatódhat a történet. A feladványok különböző nehézségűek, hogy éppúgy legyenek lelkesítő sikerélmények, mint hosszas fejtegetések a játék során.

Mi kell az eredményes játékhoz?

Mindenekelőtt kedv és türelem: hogy ne hagyj ott egyből egy nehezebb feladványt. Némi stratégia, hogy ügyesen fordítgass, és könnyebben kirakd az ábrát. Végül egy hangyányi kreativitás és találékonyság, hogy felismerd a rajzokat.

És végül, milyen extrái vannak a hiDeRAW-nak?

Egy ötletes, ugyanakkor egyszerű oktató: melynek segítségével ismeretlenül, magyarázat nélkül is egyből kezdheted a játékot. Kreatív megoldásai, amelyek az összhatást emelik: mint a láncsor, amely a telefon mozgatásával együtt mozog; vagy a különböző alakú furfangos maszkok. Végül pedig statisztika, hogy lásd melyik feladványt mennyi idő alatt és hány forgatással sikerült kitalálnod.

Épp ezért, ha még nem tetted:
– Töltsd le ingyenesen!
– Próbáld ki és játszd végig!
– Oszd meg és ajánld ismerőseidnek!

Mert ha elég rajongó bíztatja a háttércsapatot és megfelelő fogadtatásra talál a játék, akkor később újabb, hosszabb történetekkel is előállhat még a hiDeRAW!

[video:https://www.youtube.com/watch?v=Mx_jPTm-eW8]
2014.07.21.

+