Android "L" előzetes

A Google már megint a türelmünkkel játszik. Legalábbis az enyémmel. Békésen elmegyek nyaralni, hazajövök, és mit találok a hírekben? A Google kiadta a forrását a nemrég bejelentett Android következő verziójának. Először csak az SDK-ban jelent meg, később az AOSP tárolókban is jelentek meg új kódok. Viszont sokak szomorúságára ezek nem teljes ROM-ok. A fejlesztők szerint csak a GPL miatt adták ki őket. Viszont akinek Nexus 5, vagy Nexus 7 (2013) készüléke van, annak azért felcsillanhat a szeme, mert erre a két készülékre már megjelent telepíthető változatban. Mezei felhasználóknak azért nem tanácsos ez a telepítés, csak a fejlesztőknek!

A mellékelt képeken látható, hogy megint alaposan megváltozik az egész felület, és nagyon úgy néz ki, hogy végre nem csak az. Alapértelmezett lesz az ART (a Dalvik helyett), jönnek wifi, hang és kamera fejlesztések, illetve ismét faragtak valamit az akkumulátor használaton. Kapunk új billentyűzetet, stb.

Néhány link kedvcsinálónak

A végére pedig itt egy rövid bemutató
[video:https://www.youtube.com/watch?v=2eiCJ68GlH0]

Frisstés:
Most látom, hogy az Indexes fiúk csináltak egy részletes bemutatót is: [index]
A mobilarénások kicsit többet árulnak el: [mobilarena]
És van HWSW elemzés is [hwsw]

Frisstés 2:
Már van Nexus 4 rom is, erősen beta! [xda fórum]

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
, , ,

About Rumcájsz

Horváth Zsolt, alias rumcájsz: térképész / apa / jiu-do mester / bringás / hobbifutó / kéktúrázó / instagrammer / "total war" fan. Androidos eszköz-történet: T-Mobile Pulse » Motorola Defy » Motorola Atrix » Google Nexus 4 » Oneplus One ->Motorola Moto x4
View all posts by Rumcájsz →