MojAndroid

Szeretnéd megismerni a város érdekességeit, nevezetességeit játékosan? A Sighter segítségével ezt könnyedén megteheted, csupán követned kell az iránytűt, a hideg-meleg visszajelzéseket, és feltárulnak előtted környezeted rejtett kincsei.

De mi is az a Sighter?!
Az applikáció mutatja a közelben lévő kincseket – sightokat –, a feladat pedig ezek felkutatása és lefényképezése. Ebben az iránytű és a hideg-meleg jelzések segítenek, de ami a legfontosabb, hogy nyitott szemmel járjunk a kincsvadászat során. Ha sikeresen megtaláltátok és befotóztátok a keresett részletet, érdekes információkat és képeket kaphattok jutalmul, valamint pontokat gyűjtögetve lépkedhettek feljebb a ranglistán.
A mások által elrejtett kincsek megtalálása mellett mi is könnyedén elkészíthetjük saját rejtvényeinket, és nyomon követhetjük, kik találták meg és kiknek tetszettek saját sightjaink.

Az egyedi sightok felkutatása mellett lehetőség van tematikus útvonalak bejárására is, melyek között találhatunk kulturális sétákat Budapest belvárosában is. Az Állatkerti Kincsvadászat elsősorban családoknak kínál tartalmas szórakozást, ezt a sétát a Budapesti Állatkert pénztáránál ingyenesen átvehető játékos feladatlapok is kiegészítik. A felhasználók maguk is készíthetnek saját útvonalaikat a kedvenc helyeik bemutatására.

Rossz idő esetén lehetőség van úgynevezett Couch Sighter játékot játszani, melynek során véletlenszerűen kiválasztott képekről kell kitalálnia a játékosoknak, hogy azok a világ mely táján készülhettek. Ha pedig visszatért a jó idő, mehetünk a szabadba a ‘kincskeresésre’, hogy újabb, mindeddig gyakran rejtett látnivalókat fedezzünk fel.

Rendkívül érdekes, magyar fejlesztésű közösségépítő játék, mely 2013-ban elnyerte Az Év Játék Alkalmazása Díjat. Érdemes kipróbálni!

2014.07.01.

+