MojAndroid
(x) hirdetés

Hosszú ideje keresem az ideális alkalmazást a sorozatok követésére. Több sorozatot nézek, s praktikus mindig értesülni a legfrissebb részekről. Tudni előre mikor lesz, s jelölni, hogy hol tartok az adott sorozatban. Nem mindent kezd/néz az ember pont akkor, amikor megjelenik.

Eddig sok alkalmazással tettem már próbát, sok weboldalt használtam erre a célra, de egyik se volt tökéletes. A myepisodes.com volt eddig az az oldal, ahol minden felkerült, s hihetetlen kimutatásokat készített, hány napot töltöttem eddigi életemből sorozatok bámulásával. Azonban a hozzá tartozó alkalmazások sajnos pont annyira nem szépek, mint az oldal maga. És valljuk be, nem szép dolgot az ember nem néz szívesen.

Az IMDB alkalamazását is meg az oldalt is használom, de az inkább mozira van kitalálva, sorozat epizódok követésére nem praktikus. Tettem egy rövid kitérőt a GetGlue, gomiso irányba is. Ezek remek oldalak, de arra, amire nekem van szükségem, hogy kövessem hol tartok a sorozatban kevésbé alkalmasak.

Egy ideig a TV Series alkalmazással próbálkoztam, ami tudásában kiváló, ám megintcsak a kinézet volt a buktató. Végül a Twee már beváltotta a reményeimet a szépség tekintetében, azonban a használhatóság nem volt tökéletes. Csak portrait mód van, s nincs szinkronizálás eszközök között. Legalábbis amikor utoljára próbálkoztam vele.

Így kötöttem ki, s használom jelenleg boldogan a Cliffhanger appot. Az app szép. A trakt.tv adatbázisából hozza le a sorozat epizódokat. Így nincs szükség a tablet/laptop/telefon között szinkronizálni, mindegyik ugyanazt látja.

Egy-egy sorozat, illetve epizód esetén részletes leírást kapunk, illetve egy érdekes lehetőség, hogy a jobb felső sarokban egy kattintással a YouTube-on találjuk magunkat, ahol megtekinthető (általában) a sorozat adott epizódja.

2014-01-02_13.55.00.png

Ezenkívül szintén egy gombnyomásra van a lehetőség, hogy a Google Calendarba elmentsük a következő epizód vetítésének időpontját.

Így végül a myepisodes-ról áttértem a trakt.tv-re, s a Cliffhanger lett 2014-re a sorozat követő appom. Ti mit használtok?

2014.01.02.

+