MojAndroid
(x) hirdetés

Két izgalmas projektre szeretném felhívni a figyelmeteket. Az egyik a Coursera online egyetem és távoktató központ indít egy Android fejlesztés kurzust.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=1EmVP4RhML8]

Január 21-én kezdődik a kurzus, s 8 hétig tart. Tudom, hogy online tutoriálok, s rengeteg hasznos könyv, jegyzet elérhető az Internet különböző sarkain, s azokból is sokminden elsajátítható. Azonban ha rá vagy kényszerítve, hogy 8 hét alatt elvégezd a tanfolyamot, akkor az teljesen más, mint néha olvasgatni.

Nem mellesleg ha elvégzed, s a vizsgákat is teljesíted, akkor kapsz erről elismerést is. Olyan ez, mint egy egyetemi tantárgy, amit távoktatásban végzel el.

Ha pedig már elég jól megy az Android programozás, egy érdekes indigogo kampányra hívnám fel a figyelmeteket. A migrean lehet az az eszköz, aminek segítségével a frissen megszerzett Android fejlesztői tudásodat továbbkamatoztathatod, s iOS alkalmazásokat is tudsz majd készíteni.

A migeran pedig azért is érdekes, mert egy olyan csapat fejleszti, akik már sokat tettek az itthoni Android helyzetért. Ők indították anno a hundroid.com oldalt, ami hál’Istennek a mai napig létezik, így aki esetleg csak mostanában kapcsolódott be az Android világába, ott visszaolvashat egy kicsit az időben! :)

A Migeran-ról:

ha nem győzött meg Benneteket a video, akkor itt egy rövid leírás Kis Gergelytől:

A Migeran fejlesztőkörnyezet segítségével Java nyelven írhatunk iOS alkalmazásokat. Ellentétben más próbálkozásokkal (mint pl. XMLVM vagy RoboVM), a Migeran teljes értékű fejlesztői élményt nyújt, beleértve (többek között) a közvetlenül az eszközökön történő debuggolást, Eclipse és Xcode integrációt, UI designer támogatást.

Egyedülálló a saját fejlesztésű Nat/J Java to native bridge könyvtárunk, amely teljes Objective-C támogatással és egy automata Java binding generátorral is rendelkezik. Így egy meglevő iOS könyvtár/komponens néhány perc alatt elérhetővé válik Java kódból is.

Az Android fejlesztők számára jó hír, hogy fejlesztés alatt van egy Android kompatibilitási könyvtár, ami a legfontosabb Android API-kat valósítja meg iOS-re, így sokkal könnyebb a meglevő alkalmazások portolása.

2013.12.28.

+