MojAndroid
(x) hirdetés

Gondolom sokan ismerjük azt a problémát, hogy ülünk a gépünk előtt, valamit találtunk a neten, de: éppen indulnunk kell; a mobilon kellene kipróbálni; kényelmesebb lenne tableten elolvasni, a fotelben ülve; útközben kellene majd használnunk az információt, a mobilunkon, stb. Vagy éppen fordítva! Mobilon/Tableten találtunk valami izgalmas szöveget, amit szeretnénk a gépünkre juttatni, hogy aztán bemásoljuk a készülő doktorinkba ott használjuk tovább. Ilyenkor jön a kábelkeresés, esetleg valamilyen wifin keresztüli szoftver indítása, és azon keresztül próbáljuk meg nem épp barátságos környezetben átszipkázni az információt. Na ezen a helyzeten próbál segíteni ez a nem olyan régóta létező alkalmazás!

A használata pofonegyszerű. Telepítjük az alkalmazást a telefonunkra, és telepítjük a megfelelő (Chrome, vagy Firefox) böngésző plugint is a számítógépünkön. Regisztráljuk a Google fiókunkat a Pushbulletben, és ha mindent jól csináltunk, akkor mindkét eszköz megjelenik a program eszközlistájában, és innentől kezdve szabadon mehet közöttük az adatcsere. De akár azt is meg tudjuk tenni, hogy az asztali böngészőink között osztunk meg tartalmat, ha épp valamiért ez lenne a szívünk vágya.

Például küldjük el egy most olvasott cikket Whatsappon a barátainknak! Először is lenyomjuk a linket a telefonunkra:

pushbullet2.png

Ott megérkezik egy értesítésként, és az értesítési területből azonnal tovább tudjuk osztani a tartalmat. Tehát nem kell belépnünk egy külön programba, nem kell megvárnunk, amíg a Chrome hajlandó szinkronizálni a mobilböngészőt az asztalival, hanem az értesítés beérkezés után azonnal használhatjuk a kapott tartalmat. Ugye milyen egyszerű?

pushbullet4.png

A visszafele út sem bonyolultabb. A telefonra telepített alkalmazás megjelenik a megosztásra képes programok között, így például a fotó készítése után azonnal elküldhetjük a képet az asztali gépünkre, hogy ott tovább hasznosítsuk.

pushbullet3.png

A szolgáltatáson keresztül tudunk küldeni: linket, feljegyzést, térképi címet/koordinátát, listát, vagy egy fájlt (25MB-os méretig). Az elküldött üzeneteinket később természetesen visszakereshetjük a mobil alkalmazásban és a webes fiókunkban is.

pushbullet1_800.png

De a legutóbbi frissítés óta már nem csak magunknak nyomhatjuk az üzeneteket, hanem a barátainak is kedveskedhetünk egy-egy jól irányzott üzenettel. Például ha egy kedves hölgyolvasónk elküldik a párját a boltba, vagy piacra, és észreveszi, hogy a segítőkész, de feledékeny úriember otthon felejtette a bevásárlócetlit, nem kell kétségbeesnie, vagy telefonon keresztül memóriabajnokságot játszania vele. Egyszerűen készít egy listát a Pushbulletben, és átküldi a kedvesének. Ha a címzett még nem regisztrált volna be a Pushbulletbe, akkor is megkapja az üzenet teljes tartalmát, csak akkor email üzenetként, és mellé egy kedves invitálást is kap a levél alján a program használatára.

Vidám üzengetés mindenkinek!

Weboldal: https://www.pushbullet.com/
Chrome extension: https://chrome.google.com/webstore/detail/pushbullet/chlffgpmiacpedhhbkiomidkjlcfhogd
Firefox Add-on: https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/pushbullet/

(x) hirdetés
2013.11.07.

+