MojAndroid

Gondolom sokan ismerjük azt a problémát, hogy ülünk a gépünk előtt, valamit találtunk a neten, de: éppen indulnunk kell; a mobilon kellene kipróbálni; kényelmesebb lenne tableten elolvasni, a fotelben ülve; útközben kellene majd használnunk az információt, a mobilunkon, stb. Vagy éppen fordítva! Mobilon/Tableten találtunk valami izgalmas szöveget, amit szeretnénk a gépünkre juttatni, hogy aztán bemásoljuk a készülő doktorinkba ott használjuk tovább. Ilyenkor jön a kábelkeresés, esetleg valamilyen wifin keresztüli szoftver indítása, és azon keresztül próbáljuk meg nem épp barátságos környezetben átszipkázni az információt. Na ezen a helyzeten próbál segíteni ez a nem olyan régóta létező alkalmazás!

A használata pofonegyszerű. Telepítjük az alkalmazást a telefonunkra, és telepítjük a megfelelő (Chrome, vagy Firefox) böngésző plugint is a számítógépünkön. Regisztráljuk a Google fiókunkat a Pushbulletben, és ha mindent jól csináltunk, akkor mindkét eszköz megjelenik a program eszközlistájában, és innentől kezdve szabadon mehet közöttük az adatcsere. De akár azt is meg tudjuk tenni, hogy az asztali böngészőink között osztunk meg tartalmat, ha épp valamiért ez lenne a szívünk vágya.

Például küldjük el egy most olvasott cikket Whatsappon a barátainknak! Először is lenyomjuk a linket a telefonunkra:

pushbullet2.png

Ott megérkezik egy értesítésként, és az értesítési területből azonnal tovább tudjuk osztani a tartalmat. Tehát nem kell belépnünk egy külön programba, nem kell megvárnunk, amíg a Chrome hajlandó szinkronizálni a mobilböngészőt az asztalival, hanem az értesítés beérkezés után azonnal használhatjuk a kapott tartalmat. Ugye milyen egyszerű?

pushbullet4.png

A visszafele út sem bonyolultabb. A telefonra telepített alkalmazás megjelenik a megosztásra képes programok között, így például a fotó készítése után azonnal elküldhetjük a képet az asztali gépünkre, hogy ott tovább hasznosítsuk.

pushbullet3.png

A szolgáltatáson keresztül tudunk küldeni: linket, feljegyzést, térképi címet/koordinátát, listát, vagy egy fájlt (25MB-os méretig). Az elküldött üzeneteinket később természetesen visszakereshetjük a mobil alkalmazásban és a webes fiókunkban is.

pushbullet1_800.png

De a legutóbbi frissítés óta már nem csak magunknak nyomhatjuk az üzeneteket, hanem a barátainak is kedveskedhetünk egy-egy jól irányzott üzenettel. Például ha egy kedves hölgyolvasónk elküldik a párját a boltba, vagy piacra, és észreveszi, hogy a segítőkész, de feledékeny úriember otthon felejtette a bevásárlócetlit, nem kell kétségbeesnie, vagy telefonon keresztül memóriabajnokságot játszania vele. Egyszerűen készít egy listát a Pushbulletben, és átküldi a kedvesének. Ha a címzett még nem regisztrált volna be a Pushbulletbe, akkor is megkapja az üzenet teljes tartalmát, csak akkor email üzenetként, és mellé egy kedves invitálást is kap a levél alján a program használatára.

Vidám üzengetés mindenkinek!

Weboldal: https://www.pushbullet.com/
Chrome extension: https://chrome.google.com/webstore/detail/pushbullet/chlffgpmiacpedhhbkiomidkjlcfhogd
Firefox Add-on: https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/pushbullet/

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2013. 11. 07.
 • Darkcomet

  Az elgondolás nagyon jó, viszont hosszútávon zabálja az aksit rendesen. Sajnos emiatt törölnöm kellett.

  • rumcajsz

   Nekem (N4) nincs ilyen problémám, még az aksi fogyasztó programok között sem szokott szerepelni.

 • sovegesa

  Ez a program,nagyon jól esett. Pont ilyet kerestem,teló,tablet,pc re oda vissza. :-)

 • Károly Simon

  Na, ez igazi hiánypótló app! Köszi!

 • Zoltán Szalay

  Ezt a szolgáltatást tudja a Maxthon böngésző, plugin nélkül is. Az asztali chrome néha nekem lassú volt és rosszul jelenített meg oldalakat. Maxthont kipróbálva kellemesen csalódtam és még ezt a szolgáltatást is tudja. Telefonon is ezt a böngészőt használom és oda-vissza lehet küldözgetni. Sőt még felhő szolgáltatás is tartozik hozzá. Így a fájlok oda feltöltve a saját fiókomban mindig meg lesz.

  • rumcajsz

   Nagyon sok módszer van, hogyan is lehet információt lejuttatni a telefonra, a Keep/Evernote jegyzettől kezdve a Dropbox szinkronizációig.

   – Ami nekem nagyon tetszik benne, hogy a telefonra leküldött linket nem egy külön programban kell kivadásznom, hanem a státussoron eldönthetem, hogy mit akarok vele csinálni. Azonnal használhatom onnan.
   – Küldhetek az ismerőseimnek is a mobiljukra infót, böngészés közben. (Itt most nem a macskás képekre gondolok elsősorban)
   – Nagyon kicsi a program, és nem kell változtatnom a szokásaimon a használatához. Nálam semmilyen plusz erőforrásigény nem jelentkezik.
   – Nekem a Maxthon sajnos egyáltalán nem jött be, körülményes volt a használata.

   • Zoltán Szalay

    Tényleg nem akarok a Maxthon mellett kiállni vagy tukmálni :)
    Minimális volt az eltérés a chromehoz képest. A címsorban a csillagra nyomva, küldés felhőbe és már a mobilon egyből megjelenik a lap. Nem egy körülményes :)
    Emellett marad a chrome másod böngészőnek. Mivel a Maxthon a youtube vidókat néha elég érdekes színben játsza le.

    Emellett persze Evernote és Copy is szinkronizál nálam.

    • rumcajsz

     Na és amikor megjelent a mobil böngésződben, akkor jön, hogy kimásolod vágólapra és megnyitod a programot, ahol valóban használni akartad a linket. Nem sokkal egyszerűbb az értesítősávon eldönteni, hogy mit akarsz kezdeni a cuccal? :)

     Értelek, hogy könnyű használni a Maxthont, és nem is akarlak lebeszélni róla, csak azt állítom, hogy szerintem ez jóval egyszerűbb módja a tartalommegosztásnak (és akár a barátainkat is belevonhatjuk a megosztásba). Arról már nem is beszélve, hogy nem csak linkeket tudok mozgatni a “végpontjaim” között.

     • Zoltán Szalay

      Nem másolok semmit sehová. Egyből megnyítja a maxthon böngésző a mobilon. Ennyi
      És fájlokat is tudsz küldeni a felhődbe.
      Na jó, ennyi…a végén még rámsütik, hogy a maxthonnak dolgozom :D

 • Áron Péterfy

  A Pocket/Instapaper (linkek), a Dropbox/konkurensek (fileok) és az Evernote/konkurensek (feljegyzés) teljesen lefedi számomra a pályát. De akár az “elküldöm magamnak emailben” megoldás is ezt tudja.

 • keep

  Nekem szimpatikus, csak egy dolog nem megy. Firefoxból telefonra gond nélkül tudok küldeni, de a telefonon nem jelenik meg a Firefox, csak önmagát látja. Ezzel lehet valamit kezdeni?

  áhh, látom, nem lehet, csak chromeban

  Can I push to Firefox instead of Chrome?

  Unfortunately, right now we only support pushing to Chrome. This is because a key part of the technology we use to make it possible isn’t available on Firefox. This doesn’t mean, however, that you’ll never be able to. Keep an eye out for updates to our Firefox add-on.

  • rumcajsz

   Ezt nem tudtam, de kösz, hogy utánajártál.

 • loserock

  Egyet kell értsek, én az ,,egy klikkes megosztás élményét” teljesen jól kezelem a Pocket-tel (pl. ha találok hosszabb vagy érdekesebb cikket de nincs időm elolvasni), sőt, ott még az sem gond, hogy melyik eszközömhöz ülök le legközelebb, mert bármelyiken elérem a tartalmat. Ha jól értem, itt el kell döntenem, mire küldöm. Viszont jó, hogy ez tud mást is (koordináták, egy-egy fájl), de erre e-mail, drive, dropbox, sőt… gyerekek, ott a Google Plusz is!

  Azért fél szemmel érdemes figyelni ezt a bullet-tet is, hátha jön valami jó fécsör még.

 • rumcajsz

  Előre bocsátom, hogy én nem akarok senkit sem rábeszélni a program használatára, és pénzt sem kaptam azért, hogy ezt a cikket megírjam. :)

  De!
  Furcsa, hogy nem látjátok a programban a lehetőségeket és a különbségeket a jelenlegi módszerekhez képest. Egyrészt a fejlesztés nagyon szimpatikus irányba halad. Először csak annyi lehetett a cél, hogy a részlegesen (vagy inkább nem) működő “Chrome to Phone” funkció helyett kínáljon egy működő alternatívát. Azóta jó messzire jutott a program. És az API-ja segítségével akár számítógépünkről is működtethetjük. És újra kihangsúlyozom, hogy a telefonra beérkező üzenetek az értesítési területre kerülnek, nem kell külön programot indítani, hogy megnézzük, érkezett-e valami a telefonra.

  Na de mégis mire lehet még jó? Például befejeződött letöltés utáni értesítés, vagy bármilyen automatizálásra.
  Itt van egy Python program, ami a számítógépünkről küld üzenetet PushBulletten keresztül a telefonunkra.
  https://github.com/randomchars/pushbullet.py

  Vagy például ma érkezett egy olyan frissítés, hogy a telefonra érkező üzenet megjelenik a számítógépünkön is.
  http://blog.pushbullet.com/2013/11/12/real-time-notification-mirroring-from-android-to-your-computer/

  Vagy egy újabb ötlet: Taskerrel a telefonra érkező SMS-eket átirányíthatjuk a böngészőnkbe.

  Hajrá!
  Gondolkodjatok ti is, hogy mire lehet jó, ne csak firnyákoljatok. :D

 • meggyi

  Helló. Köszönöm a leírást, és a tippet. Nagyon hasznos kis app. Ha valakit érdekel esetleg,magyarítottuk ezt az appot: http://www.hunapk.hu
  Nemrég csatlakoztam hozzátok,igyekszem elolvasni a sok jó cikket…

  Üdv Meggyi

 • Sancho

  Nagyon hasznos appnak tűnik így elsőre. A nyitott API miatt tetszett meg, hogy a szerveremről tudok a telefonomra BASH script-tel üzenni.

  Nekem nem eszi az akkut (SGS 4.3).

 • Nemrég vettem észre, hogy a kisebb kijelzős munka-telefonomon (LG F60 4.5 col) nem megy a pushbullet alkalmazás. Ha valakinek esetleg volt már ilyen gondja, itt a megoldás. Kis módosítással ez már megy kisebb kijelzős telefonokon is: https://drive.google.com/file/d/0BypOHyVN_56NYnE0bGw3Z1FOZkk/view?usp=sharing

+