MojAndroid
(x) hirdetés

Nagyon érdekes és rendkívül igényes alkalmazásra bukkantam. A Mic Block app végignézi mely alkalmazásoknak van joga a mikrofonhoz hozzáférni, ezek közül is kiemeli azokat, amik esetleg még Internet kapcsolattal is rendelkeznek, azaz akár fel is tölthetnék a titokban rögzített beszélgetéseket, telefonhívásokat.

Ami első körben megfogott, hogy az alkalmazás igényes és szép. Holo felület, telefon és tablet design, letisztult egyszerű kinézet és nagyon ötletes megvalósítás.

Az alkalmazás alapvetően egyszerű, mint a faék. Elindul, megmondja, hogy van-e app mikrofon hozzáféréssel. Biztos, hogy lesz Nektek is. Majd egy tappal blokkolhatjuk minden alkalmazás hozzáférését a mikrofonhoz, vagy engedélyezhetjük. Ezenkívül van egy extra feature, ez pedig hogy amíg a mikrofon blokkolva van az alkalmazás által, addig logolja, hogy próbált- e valami hozzáférni ahhoz. Így egy kis listát kapunk a gyanús alkalmazásokról.

Van egy Pro változat is az alkalmazásból. A különbség a kettő között, hogy az ingyenes reklám bannereket tartalmaz (az elmúlt egy napban, amióta fent van még nem találkoztam ilyennel.), illetve hogy 18:00 és 22:00 között nem blokkol. Ötletes és érdekes megoldás. :)

A Better Tomorrow Apps szoftverfejlesztőcsapatnak egyébként van egy Camer aBlock nevű alkalmazása is, ami hasonlóan működik, csak ott a kamerát lehet letiltani. Ebben viszont nem találtam a fent említett “logolás” funkciót.

Persze tudom, hogy a paranoia senkiben nem marad itt abba, ha már lábát vetette. Akkor felmerül a kérdés, hogy a Better Tomorrow Apps használja a mikrofont/kamerát, akkor mi a garancia, hogy ők nem adják-e el később a hangfelvételeket/fényképeket valaki másnak.

Ez egy játék. Valakiben meg kell egyszer bízni.

2013.10.30.

+