Hírhétfő

A hírhétfő a megszokott módon hánytatott sorsú, ennek ellenére kitartunk mellette, és hétről hétre megpróbáljuk levadászni azokat a híreket, amik fontosak, érdekesek. Ezúttal ifányi hír volt.


• Android 4.4 KitKat leírom hátha van valakit most hoztak vissza az UFO-k és kimaradt a múlthét neki.
http://www.android.com/kitkat/

• A múlthéten jött a Samsung Galaxy Note 3 és a Galaxy Gear kiáltom ki. Sajnos elég felemás lett a felhozatal, a Note 3 az elvárásoknak megfelelően brutális lett, a Galaxy Gear-ért már jóval kevésbé lehet rajongani.
Webisztán a Galaxy Gearről
http://webisztan.blog.hu/2013/09/05/a_samsung_leugrott_a_piacra_egy_oraert

Engadget változás kereső írása
http://www.engadget.com/2013/09/04/galaxy-note-3-whats-changed/

• Note 3 mellett az LG G2 is az IFA-n debütált, gyors összehasonlítás és máris látszódik, hogy ázsia felöl milyen trend érkezik.
http://www.androidcentral.com/quick-comparison-lg-g2-versus-samsung-galaxy-note-3
A Samsung kapcsán az októberi fejlesztői konferencia a következő spekulációs téma. Buzzwords: Tizen, Samsung Cloud, „Create what’s next” http://www.samsungdevcon.com

• Még mindig IFA és trendsetting. Acer Liquid S2. Szörny. Speciális képességei: 6” display, 2.2GHZ Snapdragon 800, 13mp raer camera, 4k video shoot.
http://www.androidcentral.com/hands-6-inch-acer-liquid-s2

Ide csatolom az LG G padot is, csak hogy fájdalmat okozzak, mi vár ránk.
http://www.androidpolice.com/2013/09/05/ifa-2013-hands-on-with-the-lg-g-pad-8-3-video/

Pár szót a növekvő eszköz trendről. Kínában bizony a méret számít, mert státusz szimbólum a telefon mérete. Valahogy el kellene adni ezeket a durva méretű cuccokat az EU és US piacon. Hát így. Aki tud álljon ellen, bár be kell vallanom, nekem nincs gondom az 5.6″+ kijelzőkkel…

• A „viselhető internet” hype lassan beindul, hogy mi lesz a sorsa nehezen jósolható, mindenestre smartwatchokból nem lesz hiány. Érdemes nagyon meggondolni, hogy melyik gyártót engedjük a kezünkre mászni. A Qualcomm Toq Smartwatch is az IFA-n debütált.
http://www.androidpolice.com/2013/09/07/ifa-2013-hands-on-with-the-qualcomm-toq-smartwatch-video/

• Még mindig IFA. Lenovo Vibe X, S5000 tablet. Media Tek procival szereltek.
http://www.androidpolice.com/2013/09/05/ifa-2013-lenovo-announces-the-vibe-x-smartphone-and-s5000-tablet/

• A Hugo Barra-s Xiaomi korszak első termékes fotói. Bár ezt még nem kötném hozzá, de azért érdemes észben tartani ezt a tényt. A telót nem nagyon érdemes észben tartani, Kínán kívül nem tervezik az értékesítést.
http://www.androidpolice.com/2013/09/05/xiaomi-debuts-the-mi3-snapdragon-800-and-tegra-4-models-starting-at-327-no-you-cant-buy-one-outside-china/

• HTC új cuccokat mutatott be a közép-alsó / alsó-közép szegmensbe. Ki honnan nézi ugye. NFC-s BoomBass kicsit Nokia utánérzésnek tűnik, de ettől még menőnek tűnik a képeket nézve.
http://www.androidpolice.com/2013/09/03/htc-announces-mid-range-desire-601-entry-level-desire-300-boombass-bluetooth-subwoofer-and-vivid-blue-htc-one/

• Lett ilyen, érdekesen hangzik, de fejlesztőknek szól. Sony Camera Remote Apps developer program
http://camera.developer.sony.com/

• Bónusz kontent mert végigolvastad
Newkia
http://www.zdnet.com/nokia-is-dead-newkia-rises-from-its-ashes-7000020271/

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
, ,