MojAndroid
(x) hirdetés

Használjuk sokan a szót, de már csak kevesen tudjuk mi is az a ráma, ide kattints
Most nézzünk meg egy nem csak a maga nemében káprázatos műalkotást a témában, hogy jobban bevésődjön, meg hát, ki ne szeretné magát kényeztetni a széppel?

Videó: www.youtube.com/embed/L9IDa5GcqP4

Ilyen, amikor a kellem párosul a vidéki eleganciával és az úri mulatozás határtalan szeretetével.
Lég-hangszereken játszanak, ez azért is áll hozzám közel, mert én lég-ugráló kötelezni szoktam, így nem ver le az ember semmit és igazi funkciója úgysincs magának a kötélnek. Lehet egy lég-ugráló köteles videót majd csinálok ha sokan kéritek.

Ez a kis intermezzo azért szaladt ki belőlem, mert a Huawei Y300 kapott egy rámát, ami szerintem olyan otrombává tette, hogy az első 5 percben direkt nem néztem a telefont, csak tapogattam.
Viszont tapogatni jó, a hátoldala recés, mint a cica nyelve, a formája meg olyan kicsit kerek de azért négyszögletes. Nem fog kiesni a kezedből még akkor se, ha lenge öltözetben lévő csajt akarsz leszólítani a buszon és izzad a kezed, mert be vagy szarva, hogy elhajt, miközben azt kiabálja, hogy ocsmány a külalakod, neki a fehér ló és herceg párosítás jön be.
Elfordítva a telefont viszont annyira kényelmes, tökéletesen beleül a kezembe, nem is gondoltam volna, hogy a kínai mérnökök az én kezem alá dolgoztak, amikor még csak a formatervezés fázisában volt a kommunikátor, köszönöm kínai mérnökök!
Huawei G300-ról váltottam, az használt volt, ez új. 3500 forintot fizettem rá, úgy, hogy a G300-as készülékemet 21 ezerért adtam el. Ez a kicsike Angliából emigrált hozzám, kártya-függetlenül. Leszámítva, hogy az előző telefonom külseje sokkal jobban tetszett, nagyon megérte, érezhető 1 GHz-es kétmagos Cortex-A5 processzor mormogása, Jelly Bean pattog rajta, egyszerűen kellemesebb, szerintem sokat fejlődött ez az android, vagy csak még el vagyok fogulva, mint egy fiatal apuka az évzárón.
Tényleg nem vagyok a sebesség megszállottja, flottul mennek a programok rajta, már használom kb. egy hete a telefont és egy rossz szavam nem lehet rá, kompromisszummentes.
Csak ne lenne ilyen bumfordi, a zsebemben állandóan csak türemkedik, nem találja a helyét, nem zseb-kompatibilis.
A bekapcsológomb, nanemár, – igen így egyben – érthetetlen okból átkerült bal felülre, ennek a miértjét két dolog lehet, vagy nagyon erős a balkezesek lobbija, vagy arra számítanak, hogy elsősorban gibbon majmok fogják választani a Huawei eme üdvöskéjét.

Bár a telefon új, bajos lenne a szervizelése így is, de ezt már megszoktam, ezzel a kockázati tényezővel együtt tudok élni. IPS panel itt is ugyanaz, mint a G300-ban, felbontás és szinte minden, kamerája is 5 megapixeles, teljesen rendben van.
De hopp, van előlapi kamera, ami már jól jött, nem csak azért, mert fel tudtam rakni a sminkem (nem igaz, de olyan jól hangzik) a segítségével, hanem mert skypeon pöpecül bekapcsoltam egy váratlan pillanatban és a beszélgetőpartneremnek szereztem, egy nem kis szintű vizuális élményt, amit napokkal a beszélgetésünk után is fel-fel idézhet magának.
Szerintem, mostanában sokak fejében megfordul, hogy lecserélje a G300-as vagy vele megegyező kategóriájú esetleg sokkal régebbi készülékét. Bedőlnek a marketingnek, vagy belefutnak egy jó árú Y300-ba, mint ahogy azt én tettem. Hajrá, megéri a váltás!

Végére egy pár jó ha tudod információ a telefonról:
Zsebedben mindenképp legyen minimum 124,5 x 63,8 x 11,2 milliméter hely. A 4 hüvelyken 480×800 pixel fért el és az egész 130 grammot nyom az alap akkumulátorral (1950 mAh-s lítium-ion).
Ezt a részt most tényleg csak azoknak írom le, akik sosem etettek még lámát az állatkertben, vagy imádják a száraz adatokat böngészni:
a processzor típusa 1 GHz-es kétmagos Cortex-A5, csíkszélessége 40 nm, utasításkészlete ARMv7. Grafikus chip Adreno 203. RAM-ból 512 MB jutott a készülékbe.

2013.07.01.

+