MojAndroid
(x) hirdetés

Először is egy kis áttekintés az NFC-ről és a mobiltárcáról.

NFC(Near Field Communication)

Egyre több készülékben jelenik meg az NFC képesség, eddig csak alap funkciókra tudtuk használni:

  • Bluetooth párosítás
  • Fájlok, képek, névjegyek megosztása
  • NFC tag-ek írása olvasása, ami milliónyi felhasználást tesz lehetővé

Ugyan akkor ezek a funkciók nem terjedtek el olyan mértékben, mint a gyártók szerették volna.

Ezen változtat a Magyar Mobiltárca Szövetség, benne egy nagy magyar bankkal és egy hűség pontgyűjtő egyesüléssel és mind három szolgáltatóval.
Megjegyzem nem sok olyan hely és kezdeményezés van ahol mind három magyar szolgáltató jelen van.
Májusban indult a regisztráció a fél éves teszt időszakra, a regisztráció egyszer ki lett tolva, mivel valószínűleg elég lassan terjedt a híre a tesztelésnek. 26-án végre megjött az e-mail hogy részt vehetek a tesztben. Ezek után jött egy gyors felmérés, kérdéssor. A teszt során többször fognak ilyet küldeni, tehát jobb hozzászokni.

Ami fontos, hogy egyelőre csak androidon fog menni a dolog, tehát sem a Blackberry-k sem a Windows Phone-ok nem részesülnek a tesztben.

Amire szükségem lesz a teszt során:
NFC képes készülék, sajnos pont a Telenor nem határozta, meg hogy melyik készülékeket támogatja, a program során tehát reménykedek, hogy a Galaxy Nexus-om meg fog felelni a követelményeknek. Ugyan akkor mind három szolgáltató kedvezményesen biztosít olyan készüléket, ami megfelel a feltételeknek. Sőt a T-Mobile(most már Telekom) a tesz idejére kölcsön készüléket ad a Samsung Galaxy Mini 2 személyében.

A támogatott készülékek a teljesség igénye nélkül:
Sony Xperia S,T,P
Samsung Galaxy S 3, Mini 2 , Advance

A telefon mellett szükségem lesz egy új speciális SIM kártyára, ami tartalmaz egy biztonságos tárolót az adatok tárolására. Ezt a szolgáltatók ingyen biztosítják, sőt amennyiben szükséges az adatok átmásolásában is segítségemre lesznek.

Az utolsó láncszem a megfelelő alkalmazás, erről még semmit sem tudni. Ez lesz talán a leggyengébb láncszem is a teszt alatt mivel még kiforratlan lesz, de ez a teszt lényege, hogy amikor a nagy közönség elé kerül, a dolog akkor már ne legyen probléma.

A jelenlegi tesztben egy bankkártyát és egy hűség pontgyűjtő kártyát lehet hozzárendelni, ezeket a bank és a hőségkártyás oldalakon lehet igényelni. Az igénylési felületek aktívak, tehát már csak az új SIM kártyának kell megjönnie.

Terveim szerint a fél éves teszt során többször fogok írni a tapasztalatokról, reakciókról.

(x) hirdetés
2013.06.28.

+