MojAndroid
(x) hirdetés

Ilyenkor marad „a jó öreg digidugi”, vagyis az USB-s kapcsolat.
S vele a meglepetések. Telefon (Samsung), gyári USB adatkábel, asztali PC. Bedug, pittyen, töltés, s más semmi, pedig a vágy nem csak ennyi. Sem a telefon nem érzékeli a számítógépet, sem amaz nem látja a telefont. Ekkor jól jön a NET, s azon pedig az Android Portál.

Naszóval, a történet. Kolléganőm, látva, hogy gyakorta nyomkodom ezt a zokostelefon-masinát, könyörgőn fordult hozzám. Elmondta, hogy tele a telefonja képpel és zenével, s szeretné mindezeket az asztali számítógépére menteni. Bizonytalanul megemlítettem neki a múltkori cikkecskémet, beszéltem neki holmi felhőkről is, de kezdte félreérteni, ezért témát váltottam. Nős ember vagyok, kérem… Így -mivel nem volt a közelben wifi- előkaptam a fiókból az adatkábelt, s ekkor ütköztem bele a már fent említett problémába. Az Ace acélosan ellenállt, s nem kapcsolódott a számítógéppel. Kolléganőm elbizonytalanodott, finoman célozva szerény tapasztalati tudásom hiányosságára. De elhessentettem megjegyzését, s rákerestem a problémára. No,néha a marhaság, ha mérhető lenne, akkor a százas skálán ezrest mutatna. A fórumok okostojásai inkább zápszagúnak bizonyultak, míg végül egy -minden bizonnyal hozzám hasonló- öreg csóka néhány mondattal lezárta a meddő szócsatát. Kell egy driver! Egy izé, mi? Egy driver! A driver -természetesen- nem egy gépjárművezetőt jelöl. A driver egy kis kiegészítő „program”, amit a számítógépre kell telepíteni. Hogy ez most milyen hülyeségnek hangzik? Az. De a legnagyobb hülyeség az, hogy számtalanszor találkozom két- és háromdiplomás, komoly szakemberekkel, akik úgy használnak különféle számítástechnikai eszközöket, hogy azoknak alapműködéséről lövésük sincs. (Pl. Három diplomás, műszaki végzettségű. -Te, figyelj, ebben a fájlkezelőben hogyan kell az egyik oldalról a másikra másolni a cuccot?- Kérdi. -F5.- Válaszolom. Néhány perc múlva újabb kérdés. -És az hol van?-) Erről van itt szó.

Szóval: kell egy driver, mert a Samsung nem kifejezetten jeleskedik abban, hogy minden készülékét felvértezze a PC-vel való egyszerű, kábeles csatlakozás képességével. Mert ha van wifi, akkor AirDroid, és rendben van. (A KIES nekem kiesett a pikszisemből)
Hogy ne húzzam tovább. Ezen az oldalon ITT leltem rá a megfelelőre. Letöltéssel és telepítéssel együtt is pár perc múlva már másolhattam is át kolleginám fehér, rózsaszín strasszos (brrrr) készülékéről a fájlokat a számítógépére. Egyszerű ez, mint a faék, mégse tudják.

u.i.: javítva! Így van ez, ha hajnalban íródik az eredeti, aztán csak bemásolja a zember gyereke. De a lényegen nem változtat, ugye? Elnézést azoktól, kik IT-fanok és bántotta a szemüket. A fiataloktól lopva kell ezt-azt megtanulnom, mert a többség akkora arcnak gondolja magát, hogy elhiszi: ezt a világot ő szarta, pottyantotta ide. Az építő kritikákat viszont köszönöm.

2013.06.07.

+