MojAndroid
(x) hirdetés

Az elmúlt napokban, ha azt mondom, hogy médialejátszó, akkor sokunknak az Asus Cube ugrik be. De az igazán fanatikusok mást látnak maguk előtt, ez pedig a Nexus Q. Az oldalon már több, ezzel kapcsolatos bejegyzés született, így én nem kezdeném el a már leírt információkat és adatokat mélységesen feleleveníteni. E rövidke hír témája egy a napokban kiszivárgott eszközről fog szólni, mely a Google kezei közül kerülhet ki.

Szinte még véget sem ért a 2013-as Google I/O, máris új eszközök és fejlesztések felé kacsingat a szakma apraja nagyja, hiszen az élet nem áll meg, főleg nem ezen a szinten. Az e napon napvilágot látott hírek közül (eddig) két “rumor”, amire mindannyian fel kaphatjuk a fejünket. Az első, kisebb a HTC One-t érinti, amely akár heteken belül megkaphatja az Android 4.2-őt (vééégre). A másik nagyobb horderejű, a címben szereplő médiaeszköz.

A Nexus Q-ra nagyon is illett a limitált kiadás, hiszen a megjelenést követő néhány hónapon belül az amerikai Play Store-ból is eltűnt. Aztán január táján azt lehetett hallani, hogy a projektet nem felejtette el a Google, nem ment a süllyesztőbe sőt, fejlesztik. Ezek a fejlesztések állítólagosan a stream funkciók javítását célozták, ezzel még inkább tökéletesítve, majd újra kiadni az eszközt.

Az I/O-n megújult Play Music indokolhatta volna, hogy akár a Keynote alkalmával előhozakodjak a retro médiaeszközzel, de ez sajnos nem történt meg. Ma pedig olyan információk szivárogtak ki az FCC-től (Federal Communications Commission), amelyekből arra következtethetünk, hogy egy továbbfejlesztett Q érkezhet hamarosan, ami H2G2-42 modellnévre hallgat. Természetesen képek és komplexebb információk kiengedése szigorúan tilos volt, így csak a lenti rövidke táblázat, ami alapján elkezdődhetnek az összeesküvés elméletek.

Forrás: Engadget

2013.05.18.

+