MojAndroid

Megújult a Play Store-ban a Music alkalmazás. Sokáig egy buta médialejátszó volt csak. Aztán nagyjából egy éve, amikor az Android Market Play Store lett, megjelent mögötte egy zenebolt is. Mára a zenebolt normális kínálattal rendelkezik, sőt a mai naptól egy újabb szolgáltatással bővült a kínálat.

Az új szolgáltatás a rádió. A Spotify/Rdio/Deezer/Last.fm online rádiókhoz hasonló szolgáltatást hozott létre a Google is.

Ami barátságos, hogy egy hónapig kóstolgathatjuk a szolgáltatást. Az egy hónap elteltével dönthetünk, hogy maradunk-e. Ezután kb 1500 forintért havonta lehet végtelen zenénk.

Képeket nézzétek a galériában! Nekem kb egy órája megy megszakítás nélkül a zene a Nexus 10-en. Azt hiszem marad majd az előfizetés június 14 után is.

2013.05.16.
 • syck

  VPN-on keresztul? vajon meglevo google music accountot at tudok vhogy konvertalni stream kompatibilissa?

 • vakvarangy

  Off. Nálam marad a Deezer, ez még így igen harmatos.

 • Uri Tamás

  És elarulod, hogy hogy fizettel. Rá elő? Mert nekem mindig kér egy USA bankkartyat! Kérlek ha van ötleted segíts.

  • kobak

   Nekem USA accountom van, teljes Store, s minden josaggal egyutt. :)

   • Uri Tamás

    És erről lehet tudni valami okosságot? Vagy pedig ott élsz?

   • Saboteur777

    Az USA-kompatibilis bankkártya trükkre én is kíváncsi lennék! :)

  • farrvince

   Látjátok, iOS-en ilyen gondok nincsenek! Müködik a Film, a Zene, a Könyv és az AppStore is Magyarországon is, Magyar bankkártyával, nó meg Romániában is Román kártyával! Ez meg nem megy csak az USA-ban!

   • Saboteur777

    Egy évvel ezelőttig nem volt ekkora a szátok…

    • farrvince

     Igy is úgy is van egy év előnyünk!

     • kobak

      Miben?

      Mióta tud a iTunes ingyen 20000 zenét tárolni? Tudtommal az iTunes match fizetős.
      Mióta van rádió (on demand music, mint Spotify, rdio, last.fm) szolgáltatás az iTunes-ban?
      Hány évvel az iTunes Store indulása után lett itthon is elérhető? Nincs egy éves a play music, így kíváncsi vagyok mennyi az n, amihez hozzá adjam az egyet, hogy megkapjam mikorra lesz itthoni felhasználóknak is teljes music store.

     • farrvince

      Rádiók mar vannak reg reg reg benne! Mellesleg mi az hogy nem tud tárolni zenét????:))
      Bármennyit tud, a merevlemezen levő hely igényében. Az itunes Match legalizálja es feltölti a felhőbe. Mellesleg az nem negatívum hogy nincs minden ingyen. Miért is lenne ingyen??? Te ha zene stúdióban dolgoznál és abból élnél meg, hogy el adod a zenét, akkor is hangoztatnád, hogy HÉJ, LEGYEN INGYEN MINDEN???

      Ez a baj az android társadalommal, nem tudja megérteni, hogy a dolgok nem ingyen vannak. Mindenen valaki dolgozott es mindennek ára van. Mai világban nincs semmi ingyen!
      Egy üzlet sem ad ingyen kaját, ingyen telefont, ingyen tévét, ingyen autót. Mindent meg kell venni mert pénzbe került a gyártása es valaki abból él.
      Na ugyanez a helyzet a zenével, a filmekkel es az appokkal! Valaki vagy valakik sokat dolgoztak rajtuk es nehéz munkával elkészítették, aztán jon a Sok Androidos es ellopja a netről. Majd kijelenti, hogy az iOS szar, mert fizetni kell az appokert!

      Remélem valaha az életben olyan helyzetbe kerülsz, hogy valamit el kene adjál, Hogy meg tudjál élni, de mindenki elviszi az tőled ingyen es megmondják, hogy hülye vagy mert pénzt kérsz érte!!
      Na kb ennyit erről!

     • Saboteur777

      Te szerencsétlen… A Music nem a merevlemezen tárolja a zenéket, hanem feltölthetsz 20.000 számot, ezen kívül van még rádió és lehet vásárolni zenét. Ezt pedig mind a felhőben, offline lejátszóról senki nem beszél. Match pedig ugyanazt csinálja, amit a Music.

      Nem tudom, mennyire vagy képben amiről most itt szó van, de: havonta 10 dollár az All Accessre előfizetés díja. Ez szerintem nem ingyen van. Ezen kívül tudsz VÁSÁROLNI is a Musicban, zenét – igaz, Magyarországon még nem, de ezt már megbeszéltük… Szóval hogy honnan veszed, hogy ingyen akarunk mindent, nem tudom, de hogy prekoncepcióid vannak, az tuti.

     • farrvince

      A google ad 20000 zene tárolást ingyen, de semmi mást. Az Apple ad ingyen iCloudot (5 GB-ig appok + képgaléria) és azon kivül mást végtelen menyiségben!
      Ezen kívül az iCloud biztosítja a szinkronizációt is az eszközök között, míg a Google csak álmodik egy ilyen szolgáltatáson!
      Ők még mindig a Dropboxal szarakodnak!

     • kobak

      Azért a Photo Stream sem fenékig tejfel. :) http://peternixey.com/post/49928526270/dear-apple-lets-talk-about-photos

      A Google ad teljes fénykép szinkronizálást, alkalmazások szinkronizálva vannak. E-mail, naptár, telefonkönyv természetes. Mi kell még? Persze semmi sem tökéletes. Az alkalmazás szinkronizálás mostanra jut el arra a szintre, ahol kell lennie.

     • farrvince

      Na nem ár, nincs is a Google-nak egy normális dokumentum vagy előadás vagy tábla szerkesztője!
      Ezen kívül a Syncjük egy vicc, mindennek külön app kell. Barátnőmnek is Androidos telefonja van es amiótaa megvette egyebet nem próbálunk csak azt, hogy hogy a nyakába ha lehet rajta Synkronizációt elérni, mert nem csinálja! (Próbáljuk ha valahogy át rágjuk magunk a sok akadozáson és hülye reklámon…)

      Az egész egy vicc!

     • Saboteur777

      Google Docs-ról hallottál már? Esetleg a Google Drive ismerős? Na mert az egyik rendes előadás vagy tábla szerkesztő (spreadsheet, meg valami presentation a másik kettő). A Drive pedig ugyanúgy tárhely, mint az iCloud, csak ezen 15 GB tárhelyet kapsz. Ez pedig teljesen jól szinkronizálódik, még eszközök között is (ami nem is értem, hogy lehet extra manapság – ez alap)…

      A barátnőd telefonja pedig azért van tele reklámmal, mert valószínűleg ingyen használ mindent, ami ezzel jár – fegyelmezd meg, hogy milyen ingyenélő… Ja és akadozik: hasonlítsd már össze, hogy mennyibe került az a telefon és mennyibe az iPhone…

     • kobak

      Elbeszélünk egymás mellett.

      – A rádió nem az, ami az iTunesben van, ezért is írtam, hogy mint a Spotify, Rdio, stb.
      – Az, hogy a Google ad 20000 db mp3 tárolására ingyen tárhelyet, ez szerintem egy korrekt lépés a részükről. Afelett lehet fizetni.

      Nem mellesleg vicces, hogy az iTunes Match-re úgy tekintesz, mint ami legalizálja a zenéidet, ergo úgy tűnik, Te nem az iTunes boltban vásárolsz, hanem más forrásból gyüjtöd be azokat.

      Egyébként a Listen Now-ért (rádió) fizetek havonta 8 dollárt. Az alkalmazásaimat megvettem, s megveszek mindent, ami jó. Az ingyenesség pedig nem az ördögtől van. Erről tudnék Neked sokat mesélni, több ingyenes projektben vettem már részt, s nem feltétlen a felhasználó kell, hogy megfizesse a terméket.

      Érdekes témafelvetés volt az iTunes Store és a Google Music összehasonlítása, s azt hiszem futok is vele egy kört. Ott majd folytathatjuk a beszélgetést. :)

     • farrvince

      Akkor neked minden tiszteletem. De összesen van több mind 40 ismerősöm aki Androidot használ és egyikük sem vett meg semmit de semmit soha! Mert szerintük az hülyeség, le lehet tölteni!
      Ennek ellenére, iPhonet használó ismerősöm van kb 20 és közüllük több mind 15-ön megvesznek mindent ami kell nekik, de a többi 5 sem tőlti le hanem csak ingyen appokat használ.
      Neked pedig minden elismerésem!

 • TOZ

  Errol megtudhatnank valamit?

 • kobak

  USA account:

  nekem annyi volt, hogy még a Nexus 7-et a PLay-ből rendeltem Amerikába. Akkor a Wallet kérte, hogy verifikáljam (erősítsem meg) a címemet, s az adataimat. Feltöltöttem a jogosítványomat, s ezután elfogadta. Azóta nekem teljes Store-om van, s magyar (egyébként erste bank) kártyám kapcsolódik hozzá.

  Egyébként ugyanehhez az accounthoz tartozik egy magyar címem is egy másik kártyával.

  • leone510es

   Azt már sikerült megoldani, hogy VPN használatával egy friss Google account-hoz megjelent a Play Store-ban az összes funkció, viszont a már meglévő accoutomhoz sehogy sem sikerült megoldani. Pedig ahhoz lenne jó, mert elég sok appot megvettem már. Lehetséges hogy azért működött a friss accounttal, mert az USA IP címmel léptem be először a Play Store-ba? A régebbi google fiókkal meg ugye csak itt Magyarországon léptem be. Lehetséges hogy újra kellene “aktiválni” ezt a részét az account-nak?? Bár nem tudom (nem hiszem) hogy lehet-e ilyet. Szívesen fogadnék bármilyen ötletet :)
   Ja és amúgy ennek úgy kellene működnie, hogy ha mondjuk lenne egy ismerősöm az USA-ban aki ott belép a fiókommal, akkor látszódnia kellene minden funkciónak? És ha itthon megint belépek akkor már nekem is az új funkciók lesznek? Ezt sajnos nem nagyon találtam sehol, ahol leírták volna….

   • Cserni Tamás

    A wallet nekem sem működik. Azt irja hogy ebből az országból nem elérhető.

    HTC One van és nem is támogatja a telefonom kész vicc.

    This app is incompatible with your device.

    Megjött a HTC ajándék kuponja is azt sem tudom be váltani mert ezt írja ki:Gift Cards are not available in your location.

    2013-ban ez már elég szégyen hogy nálunk még mindig nem működik rendesen.

    Aki tud megoldást a problémára az ne tartsa bent. :)

+