MojAndroid
(x) hirdetés

Speciális a helyzet, mert nem egy finom-ropogós pipi húsiról mondom el a véleményem, hanem egy amolyan táblagépek MILF-jéről, hisz ezt a kis kütyüt is leginkább arra használja az ember, hogy otthon ellegyen vele, az ágyban nyomkodva pár órát.

Abszolúte noname márka www.ebay.com-ról rendelt 120 dollárért pontosan egy éve.

Specifikációkra nem vesztegetnék sok időt, alul le van írva minden, ami fontos, sőt kevésbé fontos dolgok is részét képzik az unalmas táblázatnak, tessék böngészgetni bátran.

Úgy voltam vele, hogy rendben, sokat nem lehet veszíteni én megpróbálom. Mivel rutinos ebay vásárló vagyok első levelemben pofátlanul ráalkudtam a termékre, és mivel kínai eladó vérében van a kereskedelem, nem lepődött meg és engedett az árból 10 dollárt plusz felajánlotta, hogy frissíti ice cream sandwich-re az operációs rendszert. Üzlet megköttetett.

Egy csodálatos hófehér darabot néztem ki, három hét múlva megkaptam a nem kevésbé csodálatos koromfekete példányt, és azt hiszem jelzi a kompromisszum képességem, hogy az első “hm, nem fehéret rendeltem?” kérdés magamban elmormolása után ezen a problémán túl is tettem magam.
Nekem tetszik a külső, bár fényes, mint egy olcsó prostituált lakkbőr nadrágja, de ízlésekről és pofonokról inkább ne vitázzunk.

Nem futtattam rajta semmilyen tesztet, így se pöttyöt se pontot nem tudok mondani, de felvázolom mire használom és hogy szuperál.

Van normális asztali gépem nagy monitorral, amin ha kell valami erőigényes feladatot végezni bekapcsolom. De ilyet csak munkaidőben kell, ez a kis kütyü nem zúg, 1mp alatt bekapcsol és használatra kész. Ezen a gépen szinte semmi nem volt előre telepítve, de ezt egy másodpercig nem bántam, szépen testre szabtam. Nem is gondoltam volna, hogy mennyire megváltoztatja az ember géphasználati szokásait egy táblagép, órákkal kevesebbet van bekapcsolva az asztali gépem, amióta megvan kis táblám.

Az összes általam látogatott weboldalat hiba nélkül viszi. Levelezni tökéletesen lehet vele. Skype jól fut, kamerát simán lehet használni videó csevegésre. Dokumentumokat, PDF-et úgy olvassa, mint az álom, vagy én olvasom úgy őket a gép csak egyszerűen megnyit mindent. Youtube videók szépen futnak, öröm egy-két videót megnézni és élvezni azt az előnyt, hogy rohangálhat az ember közben a lakásban és mással is könnyen megoszthatja az épp nézett dolgokat, így egy kicsit a szociális kapcsolatait is fel tudja pezsdíteni. Örülök, hogy van HDMI kimenete, de egy év alatt egyszer sem használtam, szerintem soha nem is fogom, GPS jó, hogy nincs benne, mert csak zárt térben használom. SIM-et sem tudok beletenni, egyáltalán nem is hiányzik. Beleraktam egy 4gb-os memóriát pluszban és jól elvagyok vele. Tetszik, hogy rálehet dugni a pendrive-ot, egeret vagy billentyűzetet és minden működik.

Árnyoldal:

– Semmi terméktámogatás nincs, így ha valami baj van senkire nem támaszkodhatunk, semmi alkatrészt nem kapni itthon hozzá, bár mostanában javul a helyzet, mivel szaporodnak a kis szervizek, amikben mindenféle kütyüt javítanak avatott, néhány esetben avatatlan kezek.

– A kínai mérnökök amikor összeülnek szópókerezni és a spóroljunk témakört dobják be, hamar előjön két szó, azaz a kijelző és az akksi, itt is, de gyanítom az összes olcsó modellnél így van.
Üzemideje kb 3 óra bekapcsolt wifivel, ami minimum a fele egy dedikált minőségű társainál, kijelzőn el tudunk egy-két órát nézelődni, de csodát nem kell tőle várni.

Ha kibírja még egy évig, akkor úgy gondolom tökéletes vásárt csináltam, ha nem, akkor sem érzem magam átverve.

Jelenleg hasonló táblát 60 dollár körül kapunk az ebay.com-on, mai megfelelőjét 120 dollár környékén. Mivel megjelentek a nagyon olcsó modellek itthon is, amiknek van 1-2 év garanciájuk, olyanoknak éri meg Kínából rendelni, akik fokozottan ár érzékenyek és vérükben van a veszély iránti kiolthatatlan vágy. Az előbbire a Szomszédokból Vágási Feri az utóbbira Rocky Balboa a példám.

Model: A710
CPU: AW A10 Cortex A8 1.5GHz
Operation System: Android 4.0.3
RAM: 512MB
ROM(Memory): 4GB
Shell Material: Plastic
Screen Size: 7 Inch
Screen Type: Capacitive Screen
Extend Card: Support TF card up to
Camera: 2MP Front Camera
Gravity Sensor: Yes
Multi-Touch: Yes
Flash: Yes
Android Market: Yes
Bluetooth: No
Video Format: MP4, AVI, ASF, WMV, RM…
Music Format: Mp3, WMA, AAC, WAV…
Ebook Format: PDF, TXT…
HDMI Format: 2160P
WIFI: Yes, 802.11 b/g/n
External 3G: Yes
Earphone Interface: 3.5mm
Battery: 4000MAh Li-ion Battery
Language: Czech, Danish, Deutsch, English, Spanish, French, Italian, Dutch, Portuguese, Turkish, Vietnamese, Russian, Korean, Japanese, Chinese, Polish, Greek, Swedish
Other Applications: File Manager, Calculator, Calendar, Camcorder, Camera, Clock, Email, Market, Sound recorder, Brower, Gallery, video…
Product Size: 192x120x5mm
Product Weight: 331g
Extend Port: 1 x TF card slot, 1 x HDMI Slot, 1 x Mini USB Card Slot, 1 x 3.5mm Earphone port

2013.04.14.

+