MojAndroid
(x) hirdetés

Nagyon sok oldal foglalkozik az Android történelmével, sőt vannak olyan portálok, ahol folyamatos frissítések találhatóak, így elegendő lehet egy forrást követni. Mindig azt kémleljük a különböző hírolvasókban, mikor jelenik meg cikk, ami már a következő, legújabb Android verziót tartalmazza, de vajon emlékszünk még a kezdetekre?

A technológiai evolúciót nem csak követni, de olykor még megélni is nehéz. Van, hogy még fel sem fogjuk az új funkciókat, tulajdonságokat, máris jön a következő frissítés (legalábbis, ha Nexusunk van). Kedvenc mobil operációs rendszerünk az elmúlt 4-5 évben hatalmas fejlődésen ment át, és az akkori kezdetleges funkciók, rohamos mértékben fejlődtek és bővültek. A kezelőfelület is sokat változott, sokkal gördülékenyebb és kezelhetőbb lett. A Google már akkor is nagy reményeket fűzött a projekthez, ami valljuk be nem maradt el. Mára a világ elsőszámú platformjává vált a mobil eszközön, olyan vállalatokat utasított maga mögé, mint az Apple, Nokia, Microsoft vagy éppen a Blackberry (RIM).

Reményeim szerint akadnak itt olyanok, akik már akkor felhasználói voltak a még kezdetleges Androidnak, így akár lrdemben is hozzá tudnak majd szólni e bejegyzéshez. Jómagam 2009 év végén csatlakoztam, viszont azóta egyszer sem ingott meg a bele vetett bizalmam. Lássunk egy rövid videót az akkor bemutatott SDK-ról, majd egy infógrafikát az eddigi 4-5 évről.

Android history infographic

[video:http://www.youtube.com/watch?v=1FJHYqE0RDg]

Képforrás: redmondpie.com

2013.04.09.

+