MojAndroid
(x) hirdetés

A legtöbb esetben azért veszünk telefont, hogy napi szinten kihasználjuk a benne rejlő multifunkciós lehetőségeket. De, mivel ahány ember, annyi szokás, így nehéz olyan felület megalkotniuk a gyártóknak, ami mindenkinek elnyeri a tetszését. Az Android nyújtotta szabdságna köszönhetően sokan élik ki kreativitásukat, és saját igényeiknek megfelelően alakítják át a megjelenést, sőt egyre többen ROM-ot is cserélnek.

A tökéletes ROM-ot, mely magában rejt egy launcher-t is, még senkinek nem sikerült megalkotni, még a Google-nek sem. A legtöbb kritikát a Samsung által készített TouchWiz vagy most már inkább MotionWiz kapja. Sokak szerint egy igazi bazári kinézetet ad a telefonnak, nincs kellőképpen optimalizálva, így az üzemidőre sincs jótékony hatással, valamint sok esetben lassú lesz vagy laggol, még a csúcseszközeiken is. Ennek ellenére sokan választják a koreai gyártót, mivel sok-sok érdekes és hasznos szoftveres megoldást nyújtanak a felhasználóknak, és a mérlegelés után több pro maradhat azon a bizonyos papíron, mint kontra.

A Synergy Team azon Samsung használókon szeretne segíteni, akik szeretik ezeket a funkciókat, tetszik nekik a felület, de azért néhány dolgon változtatnának, illetve gyorsítanának a rendszer működésén. A csapat tavaly nyár óta dolgozik egy újra gondolt TouchWiz projekten, melynek legújabb kiadása néhány napja jelent meg az XDA ezzel foglalkozó topikjában.

A 4.1.2-es JElly Bean alapokon nyugvó ROM a Galaxy S III és a Note 2 framework-jére épülve, egy újabb és talán jobb hibrid megoldást nyújt a Wiz őrülteknek. Az előnyei közt találhatjuk többek közt a továbbfejlesztett MultiWindow-t, ahol a gyárilag korlátozott appok listáját tovább bővíthetjük, amelynek köszönhetően már lesz értelme használni ezt a funkciót. Plusz extrát jelent itt még, az LG megoldásához hasonló “repülő” ablakok, melynek segítségével nem csak egy osztott nézetet kapunk, hanem valósággá válik az igazi MultiWindow élmény (http://i.imgur.com/B5hKoV0.png).

Sokunk nagy örömére 23 kapcsoló közül választhatunk az értesítési sávban, valamint a kezdőképernyő is képes a fekvőnézetre, ami ekkora telefonoknál, elég hasznos tulajdonság. A rendszer szintű fájlok módosításával gyorsabbá és stabilabbá tudták tenni a rendszer működését. Sok-sok tulajdonsággal rendelkezik még a ROM, amit az XDA-n lehet tanulmányozni, míg egy bemutató videót alább láthatunk:

[video:http://www.youtube.com/watch?v=_wpD_vqwRfk]

Képek, videó: XDA

2013.04.06.

+