MojAndroid
(x) hirdetés

Remek magyar fejlesztésű appot mutatok ma meg nektek, amivel most már vagy 30 perce csak a felülete miatt játszogatok – nagyon ötletes! Az app neve PubHunter, alapvetően kocsmák (oppárdon: bárok) és partik intelligens becserkészésére használatos oly módon, hogy a (-z egyébként magyar) fejlesztők a kocsmakeresés mellett főleg közösségépítésre és -mozgatásra koncentrálnak, többek között egy kifinomult kedvezményrendszer segítségével.

Lássuk tehát, mit tud!

30 perce játszol vele?

Először is tegyük tisztába ezt a “30 perce a felülete miatt játszom vele” dolgot, meg úgy általában a felületet: a PubHunter nem Holo. Erre normál esetben talán húznám a számat, viszont a helyzet az, hogy ez a felület nagyon ötletes, egyszerű swipe-olásra épül. Nem azonnal jöttem erre rá, de nektek átvágom a gordiuszi csomót: az app képernyői között gyakorlatilag tappantgatás nélkül, föl-le-jobbra-balra swipe segítségével navigálhattok, más szóval igazából az egész képernyő layout kipakolható lenne egymás mellé, és úgy 10 perc játszadozás után én is azon kaptam magam, hogy fejben már tudom, hogy a kívánt (de láthatatlan) képernyőre merre kell mozognom. Ötletes!

Ugyanígy aktiválható az Actions menü, ami majdnem minden képernyőn elérhető, és nem véletlenül: a partizás közben mindig könnyen elérhető funkciókat gyűjtötték ide össze a fejlesztők. Ezek pedig a következők:

  • Check in: a szokásos geolokáció alapú checkin annyi csavarral, hogy a következő frissítéssel (valamikor jövő héten) érkezik egy egyetemi becsekkolási verseny is, melynek keretében Magyarország nagyobb egyetemeinek és főiskoláinak a hallgatói aktivitásokkal (becsekkolás, kuponbeváltás) pontot gyűjthetnek saját iskolájuk számára, a győztes számára pedig bulit szervez a fejlesztőcég.
  • Take me home: egytappantásos taxihívó, illuminált állapotú felhasználók megsegítésére. Nélkülözhetetlen!
  • Share: “gyorsgondolat gyorsmegosztása”. Egyéb appokban talán “Shout” néven szerepelt, Facebook falunkra tolhatjuk ki azokat a buli közbeni revelációkat, amiket aztán másnap talán szégyellni fogunk.
  • QR Code: QR-kód olvasó kuponok beolvasásához (de ne szaladjunk előre)

A felület működését a legjobban az alábbi videóban lehet megérteni. Ugyan iOS-en demózzák, de nyugi, Androidon is ugyanígy működik!

[video:http://www.youtube.com/watch?v=kvIHRydVmqs]

Na de végülis mit tud a PubHunter?

A csapongás veszélyét belátva (de lássuk be, ez a felület megért egy első bekezdést!) megpróbálom összefoglalni, hogy mit nyújt a felhasználónak a PubHunter:

  • 1500 vendéglátóhely, a lista folyamatosan frissül
  • Bulik folyamatosan feltöltve, frissítve
  • A kereső offline is használható, ráadásul a találati listát szűkíthetjük extra szolgáltatásokkal: árszint, aktuális pozíciónkhoz képesti távolság – ezeket csúszkás megoldással, tehát nem kell sugarat meg összeghatárt bepötyögni; valamint olyan opciókkal, mint karaoke, zenegép, melegkonyha, újság, kerthelyiség, flipper, billiárdasztal, projektor, WiFi, különszoba, tévé, pingpong, és még vagy 30 opció
  • Még most a héten indul egy rakás kuponakció, amivel egy csomó kedvezményt lehet majd kapni, rengeteg helyen. Kupont pedig kaphatunk értesítésben (gondolom valamilyen szegmentálás eredményeképpen), vagy szórakozóhelyen – és itt jön majd jól a fent már említett könnyen elérhető QR-kód olvasó
  • A már említett következő update keretében megjelenik a PubHunter érmék gyűjtésének lehetősége, amelyek a jövőben nagyobb mértékű kedvezményekre válthatóak be
  • Illetve a fent már említett egyetemi-főiskolai checkinverseny, és a taxihívó

A szolgáltatás egyébként több platformon is használható: mivel Facebook alapú (vagyis Facebook accounttal jelentkezel be, nincs bohóckodás külön regisztrációval), a szokásos Android és iOS klienseken felül weben, illetve közvetlenül Facebookon is eléred ugyanezt az adatbázist és szolgáltatás-készletet.

Kereskedő vagyok, miért jó ez nekem?

Fontos még, hogy a készítők a kereskedőkre is gondoltak: a kuponakciók hátterét egy Google AdWords-re hasonlító rendszer adja, ahol kreditet tudnak feltölteni – ez aztán csak a helyszínen beváltott kuponokkal csökken, szóval egy jól kontrollálható marketingcsatornáról van szó, nem szabadulnak el a költségek.

Összefoglalva

A PubHunter nagyon ötletes, könnyen használható felülettel rendelkezik, marhasok vendéglátóhelyre kereshetünk benne, az esti szórakozás szinte minden aspektusát fedi, vagyis remek niche app. Bízom benne, hogy a közösség hátára veszi, és valamelyik jövőbeni Meetupon a fejlesztőket a hirtelen jött sikerről faggathatjuk majd!

Végszó helyett pedig álljon itt egy link a PubHunter Youtube csatornájára, ahol a fent már megmutatott videón felül a budapesti kocsmaélet jeles személyiségeivel láthattok interjúsorozatot… Jó szórakozást!

(x) hirdetés
2013.02.27.

+