MojAndroid
(x) hirdetés

A telefon adatainak mentése egy elég neuralgikus pont a telefon használóinak körében. Sajnos a legtöbb Androidos mentőeszköz igényli, hogy a telefon rootolva legyen, továbbá legtöbbször a telefonon fut, és az SD kártyára készíti el a mentést. Nagyon sokan csak azért rootolják a telefonjukat, hogy tudjanak róla egy mentést készíteni. A Simple ADB Backup különbözik ezektől, és azoknak kínál alternatívát, akik nem akarják egy mentés miatt a telefonjukat babrálni. Ezen kívül ez az alkalmazás a PC-ről fut, és oda is készíti el a mentést, ezen kívül nincs szükség a telefon rootolására. A program lényegében csak egy előtét program a 4.0-s Androiddal megjelent ADB backup funkciójának, annyi előnye van, hogy nem kell megjegyeznünk az ADB parancssori kapcsolóit, hanem egy egyszerű felületen tudjuk kiválasztani a mentés típusát. Ebből következően a program működéséhez feltétel, hogy a telefonon legalább 4.0-s Android verzió fusson.

A Simple ADB Backup használatához be kell kapcsolni a telefonon az USB hibakeresés módot (Beállítások > Fejlesztői lehetőségek > USB hibakeresés / Settings > Developer options > USB debugging), és a számítógépen be kell állítani az ADB eszközöket, vagy a telefon drivereit. A program indításához ezzel minden előkészületet megtettünk, már csak el kell indítani a programot (Windows és Linux rendszerhez készült) és ki kell választanunk a mentés típusát. Lehetőség van lementeni a teljes készüléket, csak az alkalmazásokat, minden adatot a rendszer adatokkal együtt, vagy nélkülük, vagy akár csak egy alkalmazást. Természetesen az alkalmazásban lehetőség van az elmentett adatok telefonra történő helyreállítására is.

A mentés megkezdése előtt a telefonon meg fog jelenni egy jelszó megadó ablak, ahol a jelszó megadásával kell jóvá hagynunk a mentést (helyreállításkor szükség lesz erre a jelszóra). És ennyi az egész, amit az alkalmazásról tudni kell, mert innentől már végzi a dolgát nekünk már csak hátra kell dőlni és türelmesen kivárni, amíg befejezi a program a mentést.

Egy jótanács: Ha nincs a telefonunk rootlolva, akkor a rendszeralkalmazsok nélküli mentést javasolt választani, mivel root hiányában a /system partíció elérése elég bizonytalan lehet az ADB számára.

A Simple ADB Backup program az XDA fórumában található meg, onnan lehet letölteni, és ott lehet követni a további fejlesztést: [link].

(x) hirdetés
2013.01.20.

+