MojAndroid
(x) hirdetés

Ice Cream Sandwich

Örülhetnek az Optimus 2X tulajdonosok!
A 2.3 is késett.. ez is… de megjött végre és nagyon sok jó dolgot pakoltak bele, ami miatt lehet örülni! :D

A jégkrém megjelenésétől kezdve az LG sokszor álláspontot váltott hogy lesz-e az Optimus család első tagjaira ICS frissítés vagy nem. Magamból kiindulva igen mérges lettem volna ha elmarad mert, a jószágok erős hardverrel lettek megáldva ezért könnyedén kezelik a jégkrémet. Nyár végén, ősz elején jött a nagy hír hogy mégis megkapja a frissítést, de egyenlőre csak dél-Koreában lesz elérhető. Gondolkodtam, mérlegeltem a lehetőségeket, és bizakodni kezdtem hogy talán mégis eljön a várva várt fagyi. :)

Az LG időzítése úgymond kellemes volt mert karácsonyra Magyarországra is eljutott! [ Bár jobban örültem volna ha ezt már nyár végére megkapjuk és nem tologatták volna a frissítést! ] Az LG kitett magáért! Rengeteg extrákat pakoltak bele!

Mikor frissítés után szemügyre vettem első gondolatom az volt, hogy megérte várni. A szoftvert tökéletesen rászabták az Optimus 2x-re. Nincsenek akadások mint a 2.3-on, szép áttűnések, kellemes kezelés, szép ikonok, és testre szabhatóbb a kezdőképernyő, az alkalmazás lista, és az értesítési sáv! Kaptunk hozzá egy QuicMemo alkalmazást, amivel rajzolhatunk a kijelzőre, bekeretezhetünk, kiemelhetünk dolgokat! (csatolmány) A kezdőképernyő lapozás 7 féle módon történhet! Ennek örülök mert az előző verziókon nagyon sablon volt mindig csak az oldal irányú áttűnést használni. Továbbá 1 – 7 képernyőd lehet, kétujjas összehúzás gyönyörűen működik! Létrehozhatsz mappáka, módosíthatod a mappa színét, és a többi megszokott dolog a jégkrémnél!

Az értesítési sávnak (lenit kép) a kinézete jégkrémesedett, de van bent LG vonás is, például hogy a gyorsindítókat scrollozhatod balra ill. jobbra, és itt tudod szerkeszteni is!

Alkalmazás listában (fenti kép) rendezheted az alkalmazásokat, külön van widget, alkalmazások és letöltések fül. az alkalmazásokban és letöltésekben változtatni tudod hogy kis vagy nagy ikonok legyenek. (a fenti képen nekem a kicsi van beállítva)

Kaptunk egy alkalmazás kezelőt, amiben a gyári alkalmazásokat tudod frissíteni és újakat telepíteni, és innen tudsz témákat letölteni.
A kamera programban olyan nagy változások nem történtek, inkább a desniget szabták át.

A beállítás menüpontba is belenyúltak, (csatolmány) megkaptuk a jelzéseket, de eltűnt a HDMI beállítás. Kaptunk egy energia gazdálkodást segítő kütyüt is. A beállításoknak desnigjén is változtattak, nem azt a fekete, negatív gyári androidot kaptuk meg hanem fehér, kedves beállítások menüt. Ezenkívül az előlepi gombok háttérvilágítását is tudjuk állítani, igaz hogy csak a világítás idejét, de ez is valami. Itt még jobban örültem volna annak is ha a fényerejét is engednénk, mert éjszaka nekem kivakítja a szemem.

A zenelejátszó nagyjából maradt a régi, csak új arculattal, megkaptuk ugyan úgy a remote call-t, a smart share-t, és kaptunk külön egy video lejátszót.

A képernyőzár nagyon szép lett, el tudunk rajt helyezni gyors gombokat is. A feloldása könnyű. Ha hozzáérünk megjelenik egy kör az érintési pont körül és ebből kell kihúzni az ujjunk.

Összességében nagyon jó munkát végeztek, bár szebb lett volna ha előbb jön az update! ;)
Mindenkinek ajánlani tudom, hogy frissítse telegráfját! :)

2012.12.29.

+