MojAndroid
(x) hirdetés

Sokan érzik úgy, hogy egy alkalmazásboltban jelenlenni ma már fontosabb, mint weboldalt létrehozni. Nem kell messzire menni, a jól ismert Instagram is csak az elmúlt hónapban hozta létre rendes weboldalát, addig “csak mobilon volt elérhető” (az idézőjel azért, mert a képek megtekinthetőek voltak weben is, de nem volt rendes oldal hozzá).

A Microsoft is valami hasonlót gondolhatott. Sok ember használ Androidot, adjunk nekik egy Outlook.com appot, azt’ majd örülnek neki. Nos, az emberek nem örülnek neki. Legalábbis valami mást várt a többség.

screen_shot_2012-11-28_at_12.43.17.png

Ma már nem lehet akármit feltölteni a Play Store-ba, s nem fog mindenki örömmel tölteni minden alkalmazást. Ha egy app nem jó, akkor azt bizony meg fogják jegyezni. És annak pedig híre megy. 426 értékelést kapott eddig az elmúlt pár napban, s abból 55 az 5 csillagos. Sokan kedvesek voltak, s 2-3 csillagra értékelték, de voltak akik (260-an) keményen odamondtak, s 1 csillaggal értékelték a fejlesztők munkáját.
Érdemes elolvasni a kritikákat (főleg, mert tegnap óta csak Google+ profillal, felvállalva identitásunkat lehet kritikát beküldeni), a többség értetlen, s nem bunkó. Pl. Miért így, ha van egy jó Skydrive app?

Szomorú. Bekerült egy Outlook nevű alkalmazás, ami szinte semmiben nem tud többet a beépített pop3/imap klienshez képest, de még csak nem is szebb nála. Kiváncsi vagyok nagyon, mi lesz ebből. Mit tanul ebből a világ, s hogyan reagál a Microsoft az alkalmazást ért kritikákra.

Tartsuk szemmel az alkalmazást! Érdekes lesz megnézni egy év múlva, mi lett belőle! Kérek mindenkit, hogy konstruktív beszélgetést folytassunk kommentekben, s ne kezdjen bele senki a Microsoft ócsárlásába! Köszönöm.

(x) hirdetés
2012.11.28.

+