MojAndroid
(x) hirdetés

Már több telefonnal és oprendszerrel korábban is próbáltam a mobilomra tenni a bevásárlási listámat, de sosem találtam megfelelő appot. Androidra is kipróbáltam párat, de valahogy egyik sem volt az igazi. Persze a dolog megoldható bármilyen jegyzet alkalmazással, de nem szeretem a bevásárlás listát más jegyzetekkel keverni, és egy dedikált alkalmazásnak megvannak az előnyei. Ezért a farzsebben hordott cetlit használatánál maradtam míg végül rátaláltam álmaim bevásárlólista alkalmazására az OurGroceriesre.
Pont azt tudja amit kell, és remekül használható a felülete. Tulajdonképpen nem is egy mobil applikációról van szó, hanem egy weboldalról, amihez Android, IOS és Blackberry alkalmazás is van. Ezek között folyamatos a szinkronizálás, vagyis ha a feleségem az otthoni gépen feltesz valamit a listára a weboldalon, azt én meglátom a mobilomon mikor bent vagyok az üzletben.
Az alkalmazásnak két része van: a bevásárló listák és a receptek. Ez nem egy recept gyűjtő alkalmazás, ezért a recepteknél csak a hozzávalókat lehet felvinni, leírásokat nem. Ennek a résznek az a célja, hogy egy kaja hozzávalóit egy gombnyomással át lehessen vinni a bevásárló listára. Én készítettem egy szokásos heti bevásárlás “receptet” is, ahova összeszedtem mindazt, amire minden héten gondolni kell.
Az egyes üzlet típusokra külön listát lehet létrehozni (pl. zöldséges, hentes, pék, stb.). A listákra teljesen szabadon gépelve lehet felvinni tételeket, de amit felvittünk azt megjegyzi a program, és legközelebb a gépelés kezdetekor feldobja mint lehetőséget. Tehát csak egyszer kell beírni azt, hogy jagermeister utána már választható listából.
Az egyes tételeknél meg lehet adni kategóriát. Ez akkor nagyon hasznos, ha valaki egy nagy hipermarketbe megy vásárolni, és így szét lehet válogatni az egyes részlegeken kapható árukat. Szintén megadható a tételekhez az alapértelmezett lista, ami akkor érdekes, ha receptből teszünk a listára tételt. Alap esetben ilyenkor rákérdez, hogy az adott alapanyagot melyik listára tegye, de ha be van jelölve hova tartozik, akkor kimarad ez a kérdés.
Bevásárlás közben a listán a tételekre bökve lehet azokat kihúzni a listáról, így csökkentve az előttünk álló feladatot. Azonban először még csak az oldal aljára, a kihúzott tételek listájára kerülnek ezek, vagyis gyorsan visszatehető egy tétel, ha véletlenül lett kihúzva.
A felület teljesen letisztult, a kezelés gyorsan megtanulható, és nincs benne semmi felesleges bonyolítás. A szinkronizálás jól működik, és a különböző felületek lehetővé teszik, hogy szinte bármikor felvigyünk egy új tételt a listára. Ráadásul az egész teljesen ingyenes, csak a mobil alkalmazásoknál kell fizetni azért, hogy ne mutasson reklámokat.

(x) hirdetés
2012.11.01.

+