MojAndroid
(x) hirdetés

Előfordulhat velünk, hogy valamilyen ok miatt nem szívesen nyúlunk a telefonunk kijelzőjéhez. Ez lehet azért, mert maszatos a kezünk, vagy strandolunk és nem esne jól látni, ahogy a homokszemcsék végigkarcolják a féltett kijelzőt, vagy amiért én rátaláltam az alkalmazásra az egy dokk, amiben a Nexus S-em hardveres gombjai nem hozzáférhetőek kényelmesen, így ha fel akarom oldani a kijelzőt ki kell vennem a dokk-ból és csak utána férek hozzá a tartalomhoz. Erre találtam, egy nagyszerű alkalmazást: a Wave Control-t.

Maga az alkalmazás nem túl bonyolult. Annyit csinál, hogy a közelség érzékelőt használva (szinte mindegyik androidos telefonba be van építve) érzékeli, hogyha a kezünk elhúzzuk a telefon előtt. Több mozdulatot is felismer: a kezünk hosszan az érzékelő előtt tarthatjuk, vagy integethetünk (elhúzzuk felette a kezünk) neki 1x, 2x, illetve 3x. Mindegyik mozdulathoz hozzárendelhetünk az előre megadott folyamatok közül egyet. Ezek a folyamatok viszonylag sokszínűek lehetnek. Például ki/be kapcsolhatjuk vele a kijelzőt a power gomb használata nélkül, elindíthatjuk/megállíthatjuk a zenét kapcsolhatunk a következő vagy az előző számra, a hangerőt fel/le állíthatjuk, índíthatunk alkalmazást,stb…Mindezt kikapcsolt kijelzővel is érzékeli. Emellé kapunk elég sok beállítási lehetőséget, amivel mégjobban személyre szabhatjuk az alkalmazást. Annyi hátrányát említeném, hogy az amúgy is vékony akksi időt megröviditi egy kicsit, szóval estére (ha nem töltőn lenne a telefon) kikapcsolni ajánlott. De ezen kívül tényleg hibátlanul megy.

Egyszóval, egy remek kis alkalmazás, szinte minden telefonra (2.2 vagy fölött), remekül beilleszkedik az android sokszínű világába. Nem feltétlen must have, de mindenképpen kellemes és érdekes kiegészítő. A leírás a 3 dolláros fizetős verzióról készült, az ingyeneset nem próbáltam, de valószinűleg soványabb a testreszabhatósága.

És végezetül egy kis videó a használatáról:

[video:https://www.youtube.com/watch?v=94_LQx0I5As&feature=player_embedded]

(x) hirdetés
2012.08.21.

+