MojAndroid
(x) hirdetés

Breaki… vagy mi? Nem ez volt a breaking 9 hónapja is? Nos, de.

Most annyi történt, hogy (amint azt hétfőn említettem volt) az USA és az EU után a Kínai hatóságok is úgy ítélték meg, hogy a Google-Motorola egyesülés nem árt a versenynek és a világbékének. Igaz, kikötötték, hogy az Androidnak legalább 5 évig nyíltnak kell maradnia, amit persze a Google boldogan elfogadott – miért is ne tették volna.

Lényeg a lényeg: ma végre lezárult az egyesülés, sajtóközlemény Google oldalról itt, Motorola oldalról itt található. Sanjay Jha, a Motorola eddigi CEO-ja lemondott, helyére a Google korábbi Americas elnöke, Dennis Woodside lép, aki egyből meg is fogalmazta a Motorola új mantráját:

“Our aim is simple: to focus Motorola Mobility’s remarkable talent on fewer, bigger bets, and create wonderful devices that are used by people around the world.”

Vagyis: kevesebb, de nagyobb erőfeszítéssel (ehhez a Motorola mindig is értett) csodálatos eszközöket piacra dobni, amit aztán a világon minél többen használnak.

Welcome, Googorola! És akkor holnap, holnapután tájában, amikor elült a por, és feltakarították a Merger Party maradványait, visszatérhetünk rá, hogy mikor is érkezik az Ice Cream Sandwich ama bizonyos Droid 3-ra és Droid X-re?…

2012.05.22.

+