MojAndroid
(x) hirdetés

Az upgrade egy OTA frissítés formájában jött és megközelítőleg 320 megát töltött le. A telepítés során párszor újraindult, s miután visszakaptam a telefon feletti irányítást, nagy izgalommal és elvárásokkal vetettem rá magam.

Az első és legszembetűnöbb változás a telefon sebessége. Nagyságrendekkel gyorsabb lett, mint ahogy a 2.3-as verzióval működött. Valószínűleg már valóban kihasználja az operációs rendszer a kétmagos processzort, valamint a GPU-t. Az animációk simák, akadozás szinte sosem figyelhető meg, A képernyők közötti átmenet, az elfordítás, minden mozgás és változás sebessége megurott és simább lett. Bár a 2.3-as Androiddal nem futtattam benchmark-ot, az ICS-el elég jó eredményt ért el. A Quadrant Standard Edition szerint a következők az eredmények (galéria).

Az új rendszerrel, új felhasználói felület is jár. S nem csak a Sense 3.6-ra gondolok. A gyártók ezentúl kötelesek lesznek az Andorid saját fejlesztésű, egységes felhasználói felületét is meghagyni a telefonokon. Bár én híve vagyok a Sense-nek, mert szerintem messze a legszebb és leglátványosabb – és most már a leghasználhatóbb is – felület Androidos telefonra, szerintem az Holo téma sokat javított a rendszer kinézetén. Némileg változott a kontrollok mére, illetve a betűtípus is. Ez utóbbi nekem különösen tetszik, hiszen jóval olvashatóbbá vált rajta minden írás.

Sajnáltam, mikor olvastam a HTC hivatalos nyilatkozatát, mely szerint a Sense 4.0 futtatására nem képes a Sensation. Ám a Sense 3.6 szinte mindent tud, amit a 4.0 is, illetve nem tudok pontos részleteket az utóbbiról. Mindenesetre, megmaradtak a megszokott Sense-es jegyek a felületen, ám valamivel jobban konfigurálhatóvá vált és persze – ahogy említettem már – gyorsabb lett. Lentebb látható pár screenshot is róla.

Minden egybevetve, az új Androiddal csaknem tökéletes lett a HTC Sensation. Gyors, erős, igazi multimédia telefon.

2012.04.09.

+