Quantcast
MojAndroid
(x) hirdetés

Kardos Reni önként jelentkezett, aminek nagyon örülök, hiszen nemrég is volt egy önként jelentkezőnk, pedig volt időszak, amikor már a BKV járatokon is elgondolkoztam azon, hogy megkérdezem azon hölgyeket, akiknél Androidos készüléket látok. :)

Reni vagyok, 25 éves, Szegeden élek, magyar tanárként végeztem a főiskolán, de sosem tanítottam, weboldalak szerkesztőjeként kezdtem a pályafutásom, aztán véletlenül online marketing “szakember” (nem szeretem ezt a szót) lettem. Amikor megjelentek az első okostelefonok kis hazánkban, azonnal tudtam, hogy KELL! Aztán lett és persze egyáltalán nem használom ki, inkább csak élvezetből nyomkodom, mert érdekel. Nem nézem meg rajta egyetlen közeli étterem kínálatát, ahogy a buszmenetrendet sem. De megnyugtató, hogy lehetne, ha akarnám. :) Szeretem az okostelefonom, bár ő kevésbé kedvel engem….


readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Reni:
XPeria 8-ast használok, de nem vagyok vele túl elégedett. Még évekkel ezelőtt szerettem bele a Sony Ericssonokba, azóta nem tágítok. Egy darabig vártam, hogy mit villantanak ezen a téren, gyűjtögettem a pénzt, de aztán nem bírtam tovább várni, meg kellett venni az első szembejövő Xperiát, amire elég volt a pénzem. Így lett ő. Általában mindig az éppen aktuális SE-ba vagyok szerelmes, most épp a Sola-ba, de a HTC-k is megrezegtetik a szívemet.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Reni:
Követem a híreket, sokat olvasok, gyakorlatilag bármit, ami szembejön neten. Olvastam róla, amikor még a legtöbbünknek csak valami fura idegen szó volt és nagyjából ezzel párhuzamosan el is döntöttem, hogy lesz egy androidos telefonom. Mert akkor még az “androidos” nekem egyenlő volt az okostelefonnal.

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Reni:
Kedves? Az nincs. Mint mondtam, a telefonom nem kedvel engem.

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Reni:
Nem különösebben ragaszkodom alkalmazásokhoz, időnként mindig utánanézek, akad-e valami jobb, a régieket pedig letörlöm. Azt sem igazán tudom, milyen alkalmazások számítanak nagyon felkapottnak. A Catch nevű alkalmazás nagyon praktikus, ha valami eszembe jut, mindig ebbe jegyzem le pár szóban, hogy el ne felejtsem. A fotózáshoz használom még a Camera360-at, mert jó effektek vannak benne és még néhány hasznos dolog, mint az antishocking. Biztos vannak ennél sokkal jobbak is, de nincs türelmem mindet kipróbálgatni. Olyan alkalmazásokat szeretnék, amik a mindennapi életemet könnyítik meg, például vásárlás, utazás, munka, stb közben. Ebből szerintem viszonylag kevés van olyan, ami kellemesen személyre szabható és tényleg profin, tökéletesen működik. (De az Instagramot már én is nagyon várom!)
readya: Akkor engedj meg nekem egy ajánlást. Próbáld ki a catch helyett a OneNote Mobile-t, ami bár MS, de ettől még szerintem best of.

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni azAndroid nyújtotta előnyöket?
Reni:
Mint az előbb is írtam, sokkal több lehetőség van benne, mint amennyi most adott, szerintem. Ugyanakkor az Android a munkám része is, ezért sokat használom.

readya: Mit kérdeznél egy Android blog írójától?
Reni:
Van különbség androidos hölgyek és androidos urak között? Egy fiútól tuti nem kérdeznél ilyet, hogy van e kedves története az Androiddal kapcsolatban, ugye? :D
readya: Szerintem nagyon sok különbség van. Ha a geek hölgyek használati szokásait a pasikéhoz veszem, akkor azt mondhatom, teljesen mások a gyengébbik nem elvárásai egy okostelefonnal kapcsolatban. Meglepődnél, de kérdeznék. Nekem pl. számtalan történetem van. Most éppen a Draw Something alkalmazás kapcsán szinte naponta nevetek fel hangosan. :) Egyébként pl. a rajzolásban is megjelenik a különböző látásmód. Legalább 10x volt már feladvány a szárny a játékban és a hölgyek legtöbbször angyalon illusztrálták, míg a pasik a repülő/madár vonalat használják leginkább. Ugyanezek a finom apróságok jellemzőek a használat- és elvárásbeli különbségekre is.

Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2012.04.02.

+