MojAndroid

Még Decemberben kaptuk meg tesztelésre a Sony Ericsson Xperia Active telefont, amit Kobak elég jól ki is vesézett. Készített videót akváriumban stb. Akkor merült fel bennünk az ötlet, mi lenne ha rendesen megnézhetnénk mit tud a készülék. Az rendben van, hogy por, karc és vízálló, de ha mondjuk hegyet mászni vinnénk magunkkal, le is eshet és még számtalan csúnya dolog történhet vele. Jeleztük a Red Bull MOBILE-t jegyző Telenor felé, hogy szeretnénk tüzetesen megvizsgálni a telefon képességeit és esetleg darabokban adnánk vissza. Szerencsére rugalmasan álltak a dologhoz és miután mindenki végzett a teszteléssel, visszakaptuk a telefont, hogy azt csinálunk vele, amit akarunk. Így is tettünk.

Az már Kobaknál is kiderült, hogy hétköznapi használat során esélytelen a telefonban kárt tenni, ezért kicsit extrémebb módszerekben gondolkoztunk. 20-25 perce nyúzhattuk a telefont az egyik helyszínen, amikor az ott szolgálatot teljesítő biztonsági őrök elkezdtek kérdezgetni minket a telefonról és az áráról. Látták mit művelünk a telefonnal, a kis Active önmagát adta el. Bátran kijelenthetjük, hogy ezzel a telefonnal lehet sportolni vagy kemény fizikai munkát végezni, tökéletesen alkalmas a feladatra.
Ledobtuk a felső rakpartról az alsóra és… de ezt inkább nézzétek meg a saját szemetekkel. Meggyőződésünk, ha nem lövünk rá 40 centiméterről légpuskával, egészben maradt volna a készülék… A külső illetve belső hátlap, az akkumulátor és a telefon tokja így is szinte sértetlen maradt, néhány karcolástól eltekintve.

Fogadjátok szeretettel az első (és remélhetőleg nem utolsó) videónkat.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=kPQni152vec]

A videóban szereplő számok nem véletlenül lettek azok, amik. Mind a kettő Clawfinger és azt hiszem az érthetetlenül alul értékelt I guess I’ll never know megérdemli, hogy ide kerüljön a dalszöveg részlet, ami miatt a filmbe került.

After all these precious years you chose to just give in
Why did you leave so many things undone
I only scratched the surface of the thoughts you had within
And for me your life had just begun

2012.03.12.
 • cozmo

  Ez nem stressz teszt ez egy hidegvérű kivégzés, tarkólövéssel :D Lássuk be nem túl életszerű a légpuskával történő kijelző tesztelés. Szivesebben megnéztem volna, hogy pl. mozgó autók alá dobva mit történik vele, miután 5-6 autó kereke átmegy rajta.Vagy még életszerűbb, hogy egy hosszú lépcsőn lebucskázik a készülék.

  • readya

   Bármikor lehet egy céllövöldés a búcsúban, aki ki akarja tenni 5 pálcásnak és most már tudja, hogy megteheti, nem lesz baja :) Azért a felső rakpart, alsó rakpart esést is túlélte, a véletlen belerúgást is és még a légpuskát is 2 méterről. Szóval stresszeltük is, mielőtt kivégeztük. :)

   • makkmarci

    pedig en is az autosat vartam, de addigra sajnos mar mindegy volt :(

    • kistesoka

     Há ja, de látod, előbb jött a hülyeség mint az ész. ez nem stressz teszt, hanem ökörködés, egyáltalán nem mutatja meg valós életbe mire jó a teló, amire igazából kitalálták…

 • Noname Cowboy

  Lehetett volna az aláfestő zene pl Superbutt – Last Call! Clafinger vonalon :)

  • readya

   Ráadásul Vörös Andris még barátom is. :) De most ezt szavaztuk meg közösen. Igazából 4ből 3-an erről a vonalról jöttünk és bár még nem ismertük egymást, ott voltunk a Budapesti Clawfinger koncerteken mindannyian. Szóval viszonylag hamar eldöntöttük mi legyen :)

 • Anonymous

  Negyedik perctől kezdve totál értelmetlen barbárság az egész, de látványos. Lehetett volna értelmesebb és hétköznapibb teszteknek alávetni csóri telefont mintsem vandál módjára szétbombázni.
  Még azt megnéztem volna, hogy a szemüveges csóka aki lövöldözött a készülékre szétfejeli a telefont azon a betonpárkányon ahol az egész videó kezdődik….

 • Ozero

  Én azért megnéztem volna egy 4 órás 90°-os intenzív mosás után 3000-es fordulatszámú centrifúgálással. Azért arra az autós részre én is kíváncsi lettem volna. :/

 • Danny750

  Ésszel nem lehetett volna??? Légpuskával ki lövöldöz a saját készülékére?? (életszerű eseteknek kellett volna kitenni a készüléket: Pl: elhagyod télen a hóban? Vízbe ejted esetleg több ,mint 30 percet? Kimosog a nadrágodban stb?? Nem ilyen ökörségeket+ a végén aztán földhöz kellett vágni mi??)
  Eddig olvasgattam a teszteiteket, de ezekután nem fogom…………
  Legközelebb gondoljátok át jobban!!

 • Azért tényleg brutálisan bántalmaztátok a cuccost de azért jó a vidi. :)
  Az enyém majdnem 3 hónapos a kijelző nyári fóliája még meg sem karcolódott, persze én vigyázom a kicsikét, de ennek ellenére voltak már balesetek és kifejezetten hiba volt a Sony-tól az alukeret az nagyon sérülékeny, de már a hátlapon is akad 1-2 karcolás. Azért kíváncsi lettem volna egy afféle végtesztre, hogy a halott telóból éppen kerül-e ki a mem.kari, a sim és esetleg a teló adatait is le lehet e még menteni?

 • bendzsolopomano

  Jópofának gondoltátok meg minden, de ez egy hatalmas pazarlás volt. Extrémebbnek talán jó lett volna az autós, és magasból “leejtés”, még a rúgás is belefér, de a légpuskával elba*ztátok. Marhaság, “ha vesztek ilyen telefont még véletlenül se lőjétek képernyőn két centiről”: ezt üzeni a kis tesztetek. Kicsit többet vártam mint gyerekes , hogyan tudjuk minél előbb tönkre tenni a telefont játéknál.

+