MojAndroid

Még Decemberben kaptuk meg tesztelésre a Sony Ericsson Xperia Active telefont, amit Kobak elég jól ki is vesézett. Készített videót akváriumban stb. Akkor merült fel bennünk az ötlet, mi lenne ha rendesen megnézhetnénk mit tud a készülék. Az rendben van, hogy por, karc és vízálló, de ha mondjuk hegyet mászni vinnénk magunkkal, le is eshet és még számtalan csúnya dolog történhet vele. Jeleztük a Red Bull MOBILE-t jegyző Telenor felé, hogy szeretnénk tüzetesen megvizsgálni a telefon képességeit és esetleg darabokban adnánk vissza. Szerencsére rugalmasan álltak a dologhoz és miután mindenki végzett a teszteléssel, visszakaptuk a telefont, hogy azt csinálunk vele, amit akarunk. Így is tettünk.

Az már Kobaknál is kiderült, hogy hétköznapi használat során esélytelen a telefonban kárt tenni, ezért kicsit extrémebb módszerekben gondolkoztunk. 20-25 perce nyúzhattuk a telefont az egyik helyszínen, amikor az ott szolgálatot teljesítő biztonsági őrök elkezdtek kérdezgetni minket a telefonról és az áráról. Látták mit művelünk a telefonnal, a kis Active önmagát adta el. Bátran kijelenthetjük, hogy ezzel a telefonnal lehet sportolni vagy kemény fizikai munkát végezni, tökéletesen alkalmas a feladatra.
Ledobtuk a felső rakpartról az alsóra és… de ezt inkább nézzétek meg a saját szemetekkel. Meggyőződésünk, ha nem lövünk rá 40 centiméterről légpuskával, egészben maradt volna a készülék… A külső illetve belső hátlap, az akkumulátor és a telefon tokja így is szinte sértetlen maradt, néhány karcolástól eltekintve.

Fogadjátok szeretettel az első (és remélhetőleg nem utolsó) videónkat.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=kPQni152vec]

A videóban szereplő számok nem véletlenül lettek azok, amik. Mind a kettő Clawfinger és azt hiszem az érthetetlenül alul értékelt I guess I’ll never know megérdemli, hogy ide kerüljön a dalszöveg részlet, ami miatt a filmbe került.

After all these precious years you chose to just give in
Why did you leave so many things undone
I only scratched the surface of the thoughts you had within
And for me your life had just begun

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2012. 03. 12.
 • cozmo

  Ez nem stressz teszt ez egy hidegvérű kivégzés, tarkólövéssel :D Lássuk be nem túl életszerű a légpuskával történő kijelző tesztelés. Szivesebben megnéztem volna, hogy pl. mozgó autók alá dobva mit történik vele, miután 5-6 autó kereke átmegy rajta.Vagy még életszerűbb, hogy egy hosszú lépcsőn lebucskázik a készülék.

  • readya

   Bármikor lehet egy céllövöldés a búcsúban, aki ki akarja tenni 5 pálcásnak és most már tudja, hogy megteheti, nem lesz baja :) Azért a felső rakpart, alsó rakpart esést is túlélte, a véletlen belerúgást is és még a légpuskát is 2 méterről. Szóval stresszeltük is, mielőtt kivégeztük. :)

   • makkmarci

    pedig en is az autosat vartam, de addigra sajnos mar mindegy volt :(

    • kistesoka

     Há ja, de látod, előbb jött a hülyeség mint az ész. ez nem stressz teszt, hanem ökörködés, egyáltalán nem mutatja meg valós életbe mire jó a teló, amire igazából kitalálták…

 • Noname Cowboy

  Lehetett volna az aláfestő zene pl Superbutt – Last Call! Clafinger vonalon :)

  • readya

   Ráadásul Vörös Andris még barátom is. :) De most ezt szavaztuk meg közösen. Igazából 4ből 3-an erről a vonalról jöttünk és bár még nem ismertük egymást, ott voltunk a Budapesti Clawfinger koncerteken mindannyian. Szóval viszonylag hamar eldöntöttük mi legyen :)

 • Anonymous

  Negyedik perctől kezdve totál értelmetlen barbárság az egész, de látványos. Lehetett volna értelmesebb és hétköznapibb teszteknek alávetni csóri telefont mintsem vandál módjára szétbombázni.
  Még azt megnéztem volna, hogy a szemüveges csóka aki lövöldözött a készülékre szétfejeli a telefont azon a betonpárkányon ahol az egész videó kezdődik….

 • Ozero

  Én azért megnéztem volna egy 4 órás 90°-os intenzív mosás után 3000-es fordulatszámú centrifúgálással. Azért arra az autós részre én is kíváncsi lettem volna. :/

 • Danny750

  Ésszel nem lehetett volna??? Légpuskával ki lövöldöz a saját készülékére?? (életszerű eseteknek kellett volna kitenni a készüléket: Pl: elhagyod télen a hóban? Vízbe ejted esetleg több ,mint 30 percet? Kimosog a nadrágodban stb?? Nem ilyen ökörségeket+ a végén aztán földhöz kellett vágni mi??)
  Eddig olvasgattam a teszteiteket, de ezekután nem fogom…………
  Legközelebb gondoljátok át jobban!!

 • Azért tényleg brutálisan bántalmaztátok a cuccost de azért jó a vidi. :)
  Az enyém majdnem 3 hónapos a kijelző nyári fóliája még meg sem karcolódott, persze én vigyázom a kicsikét, de ennek ellenére voltak már balesetek és kifejezetten hiba volt a Sony-tól az alukeret az nagyon sérülékeny, de már a hátlapon is akad 1-2 karcolás. Azért kíváncsi lettem volna egy afféle végtesztre, hogy a halott telóból éppen kerül-e ki a mem.kari, a sim és esetleg a teló adatait is le lehet e még menteni?

 • bendzsolopomano

  Jópofának gondoltátok meg minden, de ez egy hatalmas pazarlás volt. Extrémebbnek talán jó lett volna az autós, és magasból “leejtés”, még a rúgás is belefér, de a légpuskával elba*ztátok. Marhaság, “ha vesztek ilyen telefont még véletlenül se lőjétek képernyőn két centiről”: ezt üzeni a kis tesztetek. Kicsit többet vártam mint gyerekes , hogyan tudjuk minél előbb tönkre tenni a telefont játéknál.

+