MojAndroid
(x) hirdetés

Talán kevéssé ismert tény, de azzal, hogy rootoljuk telefonunkat, nem csak a SetCPU-t és a su binárist kapjuk, hanem egy sor szépítésre való lehetőséget is. Biztos sokaknak nem újdonság az sem (de keveseknek talán igen), hogy a rootolás után legnagyobb eséllyel felpattanó CyanogenMod főzött ROM-ban meglehetősen jó bőröző engine (az úgynevezett Theme Chooser) van, aminek segítségével nagyon sokrétűen testre tudjuk szabni a telefonunkat. Annyira jó ez a megoldás, hogy pl. az amerikai T-Mobile át is vette a CyanogenMod-tól a saját maga által forgalmazott telefonokra.

Mai cikkemben arra a kérdésre keresem a választ, hogy mit csinál az ember, ha tetszik neki az LG Prada v3, de nincs kedve lecserélni a meglevő készülékét.
Témázzunk!

A Prádafon

A hosszas bevezető után nézzük, miről beszélünk – ez itt az LG Prada v3, vagy ahogy ők hívják, a Prada Phone v3.0 by LG:

androidportal.hu_lg_prada_v3.jpg

Tetszik nekem ez a minimalista hozzáállás, a fekete alapon fehér kezelőfelület, annál is inkább, mert AMOLED kijelzőn (ahol ugye a fekete fekete, ráadásul a megjelenített színek világosságának arányában nő a képernyő energiaigénye) ez még külön jól néz ki.

Nos, a CyanogenMod és az ADW.Launcher segítségével a fenti állapotot ha nem is pontosan, de körülbelül azért tudjuk reprodukálni:

2012-02-03-androidportal.hu_minimalist.png

Tetszik? Nekem igen. Ez a HTC Desire-öm 3 munkaasztala, kb. negyed órai bütykölés árán. Minimalista, letisztult, kewl.

Hogyan csináltad lee?

A fenti minimalizmus eléréséhez kell pár dolog:

Amikor mindez megvan, így állítod be a kinézetet:

  1. Az alkalmazások közül elindítod a Theme Chooser-t
  2. Kiválasztod a MINIMAL MAGIC-et és “Apply”
  3. Ezután kikeresed az ADW theme-et: menü > Settings > ADWLauncher > Themes Preferences > Select your theme
  4. Válaszd ki, hogy “Minimalist”, majd “Apply theme”
  5. Biztos ami biztos indítsd újra a telefonod – for great justice
  6. Újraindítás után az új környezet fogad, WIN!

A SiMi Clock Widget nálam a középső kmunkaterület felső 4 pozíciójára került, nagyon szépen egészíti ki a minimalista beállítást. (Bár bevallom őszintén, az a legrégebbi eleme a setupnak, már CM6 alatt is ezt használtam.)

Nekem volt pár app, ami nem váltott az új ikoncsomagra, pl. a Google+ (amit nem értek), meg az XBMC, ParkolóÓra, Autópálya-matrica, amiket már inkább. Szerencsére lehet kézzel is ikont választani egy-egy apphoz:

  1. A launcherben menü > More > Unlock Desktop
  2. A változtatni kívánt app ikonon hosszú tapp, majd Edit > tapp az ikonra > ADWTheme IconPacks > Minimalist > görgetés és árgus szemekkel figyelés, hogy látsz-e valami szépet > kiválasztás

Még egy dolog van, a háttérkép. A Minimalist-tal jön talán, de mostantól lehetőségünk van a tökfekete háttér kiválasztására:

  1. Launcherben menü > More > Wallpaper > No wallpaper

(És íme, az egylépéses lépésről-lépésre!)

Készen vagyunk. Az eredmény szerintem állatul néz ki (lásd a fenti fotót, vagy a lentieket, külön-külön), AMOLED-en különösen, és nem is kellett hozzá Pradafon-t venni!

A theme moddolás egyébként kiterjedt és csodálatos világ. Nyilván nem mondom azt, hogy mindenki Androidos telefonja nézzen ki pont ugyanígy, hiszen akkor miért nem veszünk iPhone-t mindjárt. Viszont érdemes szétnézni a ROM-unkhoz és a Launcherünkhöz rendelkezésre álló Theme-ek között, szuper dolgokat lehet találni!

2012.02.03.

+