MojAndroid
(x) hirdetés

Ma Minich Rékával ismerkedhettek meg.

Jelenleg Szegeden tanulok biológiát, amúgy budapesti vagyok. Ha egyszer végre sikerül diplomát szereznem, talán kutató lesz belőlem. Szabadidőmben rengeteg sportot nézek, nagy Arsenal drukker vagyok. Jelenlegi „hivatásom” a kvízmester, hétfő esténként a quiznight.hu szervezésében kocsmakvízt vezetek a szegedi Sárkány Pubban.

Bár Réka nem említette a bemutatkozásában, de twitterről tudom, hogy NFL témakörben is eléggé otthon van. Pár napja válaszolt egy NFL témájú tweetemre, olyan szintű ismerettel, hogy csak lestem. :)

Androidportál: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Réka: Egy SE X8-at gyűrök lassan egy éve, gondoltam jó lesz nekem ez a belépő szintű okostelefon, főleg azért az egy forintért, amiért megvásároltam anno. Álomkészülékem nincsen, mivel nem is tervezek mostanában újítani ezért maximum a külsővel tud megfogni egy-egy új készülék, ami elég gyakran is sikerül. :)

Androidportál: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Réka: Amikor már nagyon kopott és viseltes volt az előző telefonom, elkezdtem nézelődni az aktuális okostelefon kínálatban. Mivel elsősorban a legolcsóbb kategória volt az elérhető számomra, kézenfekvőnek tűnt az Android. Ezután kezdtem alaposabban utánanézni az előnyöknek-hátrányoknak. Elsőre feltűnt, hogy mennyire testreszabható a rendszer, előre láttam, hogy ezzel még jó sok időt fogok eltölteni.

Androidportál: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Réka: Bár nem teljesen Androiddal kapcsolatos, de az X8-al történt. Egyszer be kellett adnom szervízbe az USB csatlakozója miatt, egy fiatal srác vette át a Vodafone-nál a telefont. Mikor meglátta a típust, rögtön előkapta a sajátját és elmesélte, hogy a lányismerősei folyamatosan azzal szívatják, hogy lánytelefonja van, ezért muszáj megkérdeznie az én véleményemet is. Nem akartam még én is elkeseríteni, úgyhogy kitérő választ adtam, de szerintem is eléggé lányos a készülék.

Androidportál: Melyek a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Réka: Egy kedvencet nehéz lenne kiemelni, de mindig megvannak az aktuális favoritok, amik mindig ott vannak a telefonomon. Ébresztésre az Alarm Clock Xtreme-t használom, mellette még sosem aludtam tovább a kelleténél, rengeteg opció van benne arra, hogyan lehet elhalgattatni. A sportfüggőségemet kielégítendő rengeteg sporteredményt követő app is fent van nálam (NBA, NFL, Eurosport, kedvenc arsenalos blogom app-ja). A tanulnivalóimat mindig elérem az Evernote, Dropbox, Documents to Go szentháromságnak köszönhetően. Néha támadnak egész extrém hülye gondolataim, hogy milyen alkalmazásra lenne szükségem, ami éppen nincsen fent a marketen, de aztán hamar bebizonyosodik, hogy amit használok rendszeresen, arra minden megtalálható.

Androidportál: Hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Réka: Az állandó e-mail elérhetőség ma már szinte alapvető elvárás mind az egyetemen, mind a quiznight-hoz. Mivel az egyetemi jegyzeteimet online tárolom, bármikor el tudom érni, párszor már megmentett, amikor elfelejtettem magammal vinni.

Androidportál: Mit vársz egy Android blogtól?
Réka: Nagyon szép és jó dolog mindig az újdonságokat nézni, és csorgatni a nyálát az embernek, viszont pont e miatt néha hiányolom az olcsóbb kategóriás telefonok bemutatását, tesztelését.
Androidportál: Szoktunk bemutatni olcsóbb készülékeket is. A legtöbben a Telenor One Touch és Samsung Galaxy Ace készülék tesztjeinket keresték az elmúlt évben, így látjuk az igényt. Sajnos azonban nem csak rajtunk múlik, hogy mit tesztelhetünk, hiszen mi csak kérni tudunk, de a szolgáltatók és gyártók adják a teszt telefonokat. Megpróbálunk minden igényt kielégíteni. :)

Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2012.01.23.

+