MojAndroid
(x) hirdetés

A tegnapi miért Xoom bejegyzésben is említettem, hogy folyamatban az ICS a Xoomokra. És persze, hogy kicsit presztizskérdés is, hogy hamarabb kapjon működő (remélhetőleg hivatalos is) 4.0-át a Xoom, mint bármelyik másik tablet. Itt a legnagyobb rivális természetesen a már nálunk is vendégeskedett Transformer Prime.

Azonban sok dologban a Prime előtt jár a Xoom. Egyrészt a Xoom Google Experience Device, így a Bootloadernek Unlockolhatónak kell lennie (nem sok magyar szót sikerült elrejteni ebben az eredendően magyarul íródott mondatban). Másrészt a már régóta aktívan dolgozó Tiamat/EOS csapat kiváló romját megtámogatta egy véletlenül kikerült Motorola ROM.

Akkor a sztori röviden a tovább után.

Az AOSP megjelent, s a fejlesztők elkezdtek dolgozni vele. Kikerültek az első romok, amiken szinte minden működött, de a Motorola specifikus eszközök nem. Ezekhez természetesen Motorola driver kell. Ez a kamera és a hdmi. Úgy is látszott, hogy a várakozás hosszúra nyúlik, míg tegnapelőtt egy kínai barátunk Xoomján megjelent egy hivatalos Motorola ICS verzió.
Ez természetesen Motorola verzió, aminek nem örülünk annyira nagyon, illetve wifi verzió, ráadásul a kínai MZ606-os modellhez. A Motorola verzió csak annyit jelent, hogy nem Google Experience Device lesz a készülék, mert esetleg belekerülhetett egy-két Motorola jóság is. Másik gond, hogy senki nem tudja esetleg még mi egyebet pakoltak bele.
Viszont mindenki gőzerővel kezdte tölteni Kínából a felkerült ROM-ot. Persze, aki próbát tenne vele, az innen már töltheti is. A fórumban csak dicsérik, én ennek ellenére nem ezt tettem fel.

A TeamEOS féle Wingray verzió mellett döntöttem, egyrészt mert bekerültek a kamera és hdmi driverek a fenti “hivatalos” romból, másrészt mert van benne egy-két finomság, s közösség fejleszti a közösségnek.

Aztán, ha lesz majd egyszer MZ601 támogatás, akkor váltok, s lesz működő 3G is. Amíg az nincsen, addig most marad a TeamEOS féle MZ604 verzió.

Ég és föld a Honeycomb és az ICS sebessége. Igen, így most már a Xoom az iPad [2,3] riválisa. A további

2012.01.09.

+