MojAndroid
(x) hirdetés

Délután kicsit megbolydult az SGS II közösség, amikor Supercurio twitterén a következő információ látott napvilágot:

François Simond @supercurio 8h Reply Retweet Favorite · Open
Alright! #LOUDER looks good now. I guess I only need an icon :)

De miről is van szó? Igen, Supercurio ismét nagyot alkotott. Ezúttal a Galaxy S II és Note eszközökben található Yamaha chipet vette górcső alá és úgy érezte kihozza, amit az eszköz tud. Konkrétan SGS II-őn +6dB, Note-on +10dB hangerőt, amennyiben jack csatlakozású fülhallgatót csatlakoztatunk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha akarod, leszakítja a fejedet a hangerő.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető a Marketen, de csak ellenőrzést hajt végre. Ha minden lépés rendben van, akkor alkalmazáson belüli vásárlással (vissza nem téríthető, ha nem tetszik, a pénzed akkor sem kapod vissza) lehet elérni a hangerőemelést. Amire szükség van: gyári ROM (némely custom ROM-ot, kernelt is támogat és a jövőben valószínűleg igen sokan fogják beépíteni a ROMjukba/kernelükbe beépíteni ami szükséges) és root jog a készüléken.
Az alkalmazást 50 Euro centért lehet aktiválni, ami azért ennyi, mert kisebb összeget nem enged beállítani a Market árnak (alacsonyabb összeget csak a Google állíthat be, ahogy a 10 centes akciónál meg is tették).

François Simond @supercurio 28 Dec Reply Retweet Favorite · Open
@M_Stefann surprisingly the minimum depends a lot on the currency: example: 0.50€, $0.99, CHF1.00, I wanted lower but I can’t :P

Ami nagyszerű, hogy ez nem egy szoftver bizgerálás, hanem a hardvert éri el közvetlenül.

François Simond @supercurio 28 Dec Reply Retweet Favorite · Open
Yup @TheRoops, #LOUDER will work only on rooted Exynos #GalaxyNote and #GalaxySII because it’s accessing hardware directly.

Tehát nincs más dolgunk, mint rootolt Galaxy S II vagy Note készülékkel rendelkezni és a Marketről installálni a szoftvert. Az végrehajtja az ellenőrzést és ha minden zöld, 50 Euro centért juthatunk hozzá a teljesítménynöveléshez.
Vásárlás után az alkalmazásban beállíthatjuk a Smart boost funkciót, ami azzal jár, hogy amint jack dugón keresztül csatlakozik egy fülhallgató, azonnal elindul az alkalmazás. A limit fül alatt pedig a maximális értéket is megadhatjuk 0dB, +1,5dB, +3dB, +6dB értékekben. A képernyőképeken láthattok +6dB beállítást, de ezt csak tesztelésre javaslom, mert egy-két szám meghallgatása után, konkrétan cseng az ember füle, mint ha egy koncerten lett volna. Nem viccelek. Nekem egy AKG fülhallgatóm van és leszakítja a fejemet ha +6dB-re van állítva. Egy jó fél órát próbálgattam a beállításokat és nálam a legjobban a korábban már említett Equalizer program Normal preset + bass booster bekapcsolva és a Voodoo Louder +1,5/+3dB beállítás hozta a legjobb eredményt, de mindenkinek más az ízlése.
Természetesen ha fut az alkalmazás, kezelhetjük az értesítési sávból.

Ha Supercurio neve valaki számára ismeretlen lenne, akkor csak pár szóban, ki is a srác, mi fűződik a nevéhez:
– Galaxy S telefonra ext4 lagfix, hogy a telefon olyan gyors legyen, amilyennek lennie kell
– Galaxy S telefonra Voodoo sound, hogy úgy szóljon, ahogy kell és a videó felvételek hangja is rendben legyen
– Galaxy S II louder alkalmazás
– CarrierIQ ellenőrző program
– és még ki tudja mennyi mindent köszönhetünk neki, hiszen az XDA közösség jelentős tagja

A támogatott eszközök listája:

  • Galaxy S II International: GT-I9100
  • Galaxy S II AT&T: SGH-I777
  • Galaxy S II Sprint: SPH-D710
  • Galaxy S II Korean: M250S
  • Galaxy S II Japanese: SC-02C
  • Galaxy Note International: GT-N7000
2011.12.30.

+