MojAndroid
(x) hirdetés

Ismerkedjetek meg Fülöp Flórával, aki – ahogy magát jellemzi – egy átlagos lány Debrecenből. Flóra alkalmazott grafikát tanul egy Debreceni felsőoktatási intézményben és hobbija többek között a fotózás.

Nagyon sokat segített nekem a Hölgyek és android sorozat, mert bepillantatást nyerhettem milyen is a nők viszonya ehhez a zöld kis robothoz.

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Flóra:
Az első Androidos telefonomnak egy Xperia X8-at választottam, nekem nagyon tetszett a külseje, valamit az egyik legkedvesebb barátnőmnek is ilyen készüléke van, sokat hallottam róla áltata. Sohasem panaszkodott rá, ha a kezembe került mindig úgy éreztem ez a nekem való mobil. Így már nem volt kérdés, hogyha egyszer veszek egy Androidos telefont az csak is Sony Ericsson lehet.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Flóra:
Talán bő egy éve hallottam róla először, reklámokból, interneten. Akkor fel is figyeltem rá, bár igazán nem érdekelnek a technikai újítások, sosem voltam az a fajta akinek mindenből csak a legújabb és a legjobb kell. Tisztában voltam azzal, hogy ezek nem hagyományos telefonok, de úgy döntöttem, hogy nem igazán érdekel a dolog, nincsen rá szükségem. Viszont tavaly télen vett a barátom egy LG Optimus GT540 típusú telefont és használat közben tudatosult bennem, hogy ez mekkora dolog és mennyi lehetőség rejlik egy Androidos rendszerben. Aztán szép lassan a baráti társaságba kezdett beszivárogni, így egyre többet tapasztaltam belőle. Többek között például nyáron/kora ősszel nagyon rákaptunk a Geocaching játékra, egy nap alatt biciklitúrával többet is megkerestünk és bizony elég kellemetlenül éreztem magam, hogy még mindenki az okostelefonját bújta a láda rejtekét keresve, én csak hátul kullogok, mert fogalmam sincs, hogy merre lehet azon kívül, hogy egy kidőlt fában. Akkor és ott elhatároztam, hogy nekem KELL egy ilyen telefon.

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Flóra:
Az előző telefonom is egy kis érintőképernyős kezdemény volt, de semmi mást nem tudott az alap dolgokon kívül, elég rossz választás volt részemről. Picit nehéz volt átszoknom az X8-ra, mert sokkal érzékenyebb volt a képernyője, mint az előző mobilomnak, így rendre mindig sikerült valamit elindítom, belépnem, kilépnem.
Töltöttem a Marketről egy ébresztő, emlékeztető alkalmazást (AlarmDroid) és lefekvés előtt beállítottam, hogy másnap reggel ébresszen. A menüjében bóklásztam, amikor véletlenül sikerült bepipálnom azt, hogy addig ne kapcsoljon ki az ébresztés, még meg nem oldok egy matematikai egyenletet (erről az opcióról mellesleg nem is tudtam). Másnap reggel csörög a telefon, legmélyebb álmomból ver fel, de nem tudom leállítani, mert ott villog az egyenlet egy nagy kérdőjellel és egyre csak emelkedő fülsiketítő sípoló hangot ad ki. Már azon gondolkoztam, hogy kiveszem az aksit, de nehogy már ne tudjak ennyit kiszámolni, végül sikerült és le tudtam állítani. Az utóbbi idő egyik legmorcosabb reggele volt számomra, azt hiszem. Világ életemben utáltam a matekot, ezek után főleg nem szerettem meg :D

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Flóra:
Az egyelőre biztos, hogy mindent megtalálok és semmiben sincs hiány. Nap, mint nap rácsodálkozok, hogy tényleg mennyi minden van a Marketen.
Amit szinte elsőként töltöttem az a GO Launcher, GO Locker. Nem tetszik az SE négysarkos képernyő ezért első dolgom volt megváltoztatni. Most éppen a Summerdays téma fut.
Amit még napi szinten használok az a 3G Watchdog, 3D Flip Clock & World Weather, az előzőekben említett AlarmDroid, Desk Notes, Facebook. Tudom, hogy van a telefonon alapból naptár, de szerettem volna valami mutatósabbat, amit ki is tehetek így a GO Calendar Widgetre esett a választásom. Egyszerű, jól áttekinthető: mikor kell mennem diákmunkára vagy akár melyik nap van vizsgám.
Nem vagyok az a nagy játékos, így most amit használok az a Jewels, végtelen módban akár egy órán keresztül is képes vagyok forgatni a köveket, teljesen kikapcsol. Illetve találtam a Marketen egy nagyon jópofa kis alkalmazást, ami teljesen visszahozza a gyerekkoromat: Tamagotchi Pet. Inkább csak nosztalgia, mintsem igazi játékélmény :D
Ami még fent van praktikusság céljából az a Tiny Flashlight + LED. Párszor már használtam a Google Skyt és még csak ismerkedek a Money Owl alkalmazással, ami remélhetőleg segít átláthatóvá tenni kusza pénzügyi kiadásaimat és bevételimet :D
Valamint mivel imádok interneten vásárolni elengedhetetlen számomra a Vatera és az Ebay.

readya: Hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Flóra:
A suliban is sokat szoktam használni, ha felmerül egy kérdés órán, akkor Google és már tudom is a választ. (De számonkéréseknél nem csalok :D)
Mióta van, azóta teljesen belevetettem magamat az Androidos világba, még mindig nagyon keveset tudok róla. Megpróbálom az összes előnyét kihasználni, de mindig sokkal okosabb lesz tőlem.

readya: Mit kérdeznél egy Android blog írójától?
Flóra:
Szerinted kell e egy Androidos telefonra Task Killer?
readya: Android 2.3+ alatt nem látom értelmét. Alacsonyabb verziókon, okosan beállítva lehet hasznos. Azonban figyelni kell arra, hogy milyen beállításokkal dolgoztatjuk. Ha ugyanis olyan programot tiltunk benne, amit egyébként az Android futtatni akarna, akkor nagyjából végtelen ciklusban játszódik le, hogy a task killer kilövi a programot, az Android pedig elindítja. Ami azért nem jó, mert az elindítás és a leállítás is wake állapotba hozza a készüléket, ezáltal meríti az akkumulátort. Miközben lehet, hogy a program semmit nem csinálna, csak sleep módban várakozik, nem használva processzor időt.

Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2011.12.26.

+