MojAndroid
(x) hirdetés

Ismerkedjetek meg Sándor Ritával.

22 évemből kb. ötöt úgy töltöttem el, hogy három-, néha négylaki embernek tituláltam magam. Kecskeméten nőttem fel, aztán jött az egyetem, és Szegedre kerültem, ahol a Bölcsészettudományi Kar padjait koptatom már 5. és egyben utolsó éve. Itt megízleltem a szabadság és önállóság ízét, olyannyira, hogy a tanári szakma felé kezdtem el kacsingatni. :) Szeretnék is tanítani, úgy gondolom, menni is fog, ha pedig mégsem, akkor marad a gyorséttermes bölcsészes poén. Önállóságom a főzéssel új szakaszba ért, mikor betársultam a Kockás Abrosz blog szerkesztésébe – habár én legtöbbször csak tesztelem a kész ételeket. :) Emellett mindig is érdekelt a média, jelenleg ugyan épp kis kényszerszünettel, de egy kiskunfélegyházi rádiónál dolgozom műsorvezetőként. Mindezekről meg mindenféle dologról a twitteren is sokkolom az érdeklődőket.


readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Rita:
Kb. fél éve kezdtem el tervezgetni, hogy beruházok egy okos telefonra. Sokat próbálgattam a barátom Galaxy S-ét, így a Samsungok eléggé szimpatikussá váltak. A saját készülék pedig az előző, ütött-kopott teljes kipurcanása után vált egyre sürgetőbbé. 1,5 hónapja vettem meg első kis csodakütyümet, egy Samsung Giót, azóta is nagy a szerelem. Egyelőre így nem is tervezem, hogy lecserélem. Mikor a vásárlásra került a sor, akkor felmerült a HTC Wildfire S is egy lehetséges alternatívaként, de végül az segített a döntésben, hogy üzletből éppen elfogyott az utóbbi. :) De teljes mértékben elégedett vagyok a Gióval, gyorsan összebarátkoztunk, így hát remélem, nem lép fel egyhamar olyan probléma, amiért le kéne cserélnem.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Rita:
Az imént már említett Galaxy S volt az első élményem, és nagyon szimpatikus volt az, hogy bárhol és bármikor online lehetek pusztán egy telefonnal. Az Android fogalma kicsit később vált teljesen tisztázottá a számomra: éppen egy kisebb harc bontakozott ki a témában twitteren, és akkor ástam igazán bele abba, hogy mit is jelent ez pontosan.

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Rita:
Csak közvetetten androidos, a Foursquare-hez kötődik egy eléggé friss történet. Elég sokat jártam mostanában egy fénymásoló szalonba, ahol két fiatal srác dolgozik. Azért is mentem mindig hozzájuk, mert nagyon kedvesek, és nem utolsósorban mindig jó zene szól az üzletükben. Ezt tipként meg is írtam róluk, aztán egy hétvége után úgy fogadtak, hogy azt én írtam-e, és hogy mennyire rendes vagyok, és kapásból a teljes zárótanításom 60 oldalát ajándékba kaptam tőlük. :)

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Rita:
A mindennaposan használt Gmail, Twicca és Facebook alkalmazások mellett a nagy kedvencem mostanában a Fruit Ninja. :) Napi szinten döntögetem meg a rekordjaimat, időnként már rám is kell szólni, hogy hagyjam abba a telefon nyomkodását. Pár napja bukkantam rá az Evernote alkalmazásra is, most ezt próbálgatom, bár még csak ismerkedünk egymással. Olyan naptár- ÉS emlékeztetős appot keresek igazából, amibe a hatszáz teendőmet feljegyezhetem, és csipog is nekem, hogy ne felejtsem azt el. Ha tudsz valami nagyon bevállt programot nekem ajánlani, annak is örülnék. ;)
És ha már a Hölgyek és Android rovatban vagyunk, azért a menstruációs naptárról (WomanLog) se feledkezzünk meg – rendszert hoz az olyan lyukas agyú nő személyes életébe, akik a dolgok fejben tartása helyett inkább csak a telefonjukat nyomkodják. ;D

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Rita:
Teljes mértékig ki tudom használni a hétköznapokban, ami nekem egyben a munkám is. Mivel rengeteget utazom, így a kommunikáció egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módját kínálja, és az erre szánt időt is teljes mértékig hasznosan tudom eltölteni. Sokszor hagyom az utolsó pillanatokra a teendőimet, ilyenkor egyszerűen letöltöm az elolvasandó dokumentumot, és az iskolába menet elolvasom a buszon. Így még marad reggel plusz 20 percem tovább aludni. :D

readya: Mit kérdeznél egy Android blog írójától? Vagy ha erre inkább válaszolnál szívesen, akkor: Mit vársz egy Android blogtól?
Rita:
Előző alanyod, Vonzó Vera ellőtte az elsőként eszembe jutó kérdést, miszerint a csajozásra használad-e ezt a rovatot. :P De hogy komoly kérdést is feltegyek… mivel én még nagyon kezdő vagyok az androidos körökben, ezért megkérdezném, hogy mi az az „alap alkalmazáscsomag”, amit mindenkinek ajánlanál, a személyes érdeklődés ismerete nélkül. Plusz még mindig áll a naptár alkalmazásra a kérdésem, és a Fruit Ninjához hasonló játékajánlatokra is nyitott vagyok. :)
readya: Az alap alkalmazáscsomagot már megkaptad a barátodtól. :) Én a Tweetdeck-et szeretem ha twitterről van szó és ugyanebben szoktam megjeleníteni a Facebook fal rólam szóló részét is. Az általad említett Foursquare és Facebook alkalmazásokat is ajánlom. Zene terén, az Equalizer program illetve a zenefelismerő Soundhound bármikor jól jöhet. Amíg nincs Ice Cream sandwich az ember telefonján, a My Data Manager program/widget hasznos, az adatforgalom nyilvántartásához illetve a kedvenc vonalkód olvasom a QuickMark sem hagyott még cserben. Időjárás widgetek közül, nálam a Fancy Widget jött be legjobban, az akkumulátor töltöttség jelzése miatt.

Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2011.11.28.

+