MojAndroid
(x) hirdetés

Mai játékunk a Great Little War Game, ami egy körökre osztott stratégia játék. Van egy szórakozott tábornokunk, aki a háború közben még Rómeót is képes játszani, miközben a csatatéren hatalmas küzdelem folyik. Mi viszont jó parancsnokként mindent megteszünk azért, hogy tábornokunk jól érezze magát és természetesen a baklövéseit is helyrehozzuk.
Már az alap kampány is megadja a hangulatot a játékhoz, nagyjából így fordítanám a tábornok és parancsnoka beszélgetését:

– Jenkins, jelentést! Hogy áll a háború?
– Nem vagyunk háborúban, uram! A szomszédos ország határán van néhány egység, de…
– Vörös riadó! Minden egységnek, támadás!
– Uram, nem tehetjük meg, hogy csak úgy…
– Táááámadás!

Meg kell mondanom, először ódzkodtam a játéktól, mivel nem vagyok híve a körökre osztott játékoknak, de adtam neki egy esélyt, amit 2 óra múlva vásárlás követett. Nálam mindenképpen a top5-ben van a játék. Hajtás után elmagyarázom, hogy miért.

Ha azt mondom órákat töltöttem el a játékkal, akkor finoman fogalmaztam. És még véget sem ért a kampány szekció…
A játék remek grafikával, zenével és hangokkal rendelkezik. Nem véletlen a sok jó teszt eredmény az adatlapján. Ennél jobban én sem tudnám megfogalmazni:

PocketGamer: Silver Award
“With its cute 3D visuals, infectious humour and engaging gameplay, Great Little War Game is as good an example of a turn-based strategy title as you’re likely to find on Android.”

Azaz aranyos 3D grafika, fertőző humor és megnyerő játékmenet.

De nézzük, mit is kapunk a pénzünkért cserébe:

  • Kampányok. Összesen 2 kampány van jelenleg, mind a kettőt 4 nehézségi fokon játszhatjuk végig.
  • Multiplayer mód, egy készüléken játszhatunk egymás ellen.
  • Csetepaté mód. Azaz nincs küldetés, csak egy ellenfelünk van és szépen módszeresen le kell zúzni.
  • 3D környezet, remek grafikával
  • Rengeteg féle egység, földön, vízen és levegőben
  • Különböző terepek (havas táj, szigetek, dzsungel, sivatag stb.
  • Tonnányi humor
  • Egyáltalán nincs benne se zombi, se madár :-)

Ennyivel még nem győztelek meg? Sebaj. Akkor elmondom, hogy a kampányok nem egyhangúak, különböző küldetéseink vannak. Van ahol csak adott mennyiségű olajat kell megszereznünk (minden kör végén az olajkutakból kapunk olajat, ezekből vásárolhatunk egységeket), van ahol adott napokon keresztül kell tartanunk az állásainkat, míg megérkezik az erősítés. Van ahol úgymond rambo módban kell előre haladnunk, nagyon limitált erőforrásokkal és az is megesik, hogy totális támadást kell intéznünk az ellenfél állasai felé. Persze ettől még nem kellene változatosnak lennie, mondhatnád, de akkor azt is hozzáteszem, hogy neked kell rájönnöd mindig, hogy mi az adott pályán a megfelelő taktika. Gyorsan helikopterre eljuttatni valahova a tábornokot, vagy hajókkal könnyű megoldani, vagy az válik be, ha napokon keresztül csak gyűjtöd a pénzt és erős egységekkel indulsz útnak. Azt mindenképpen elmondom előre, hogy egy féle taktikával semmire sem fogsz menni, minden pályának meg van a saját megoldása. S mivel minél több napon át tart egy csata, annál gyatrább eredményt kapsz az értékelésben, érdemes megfontoltan, de gyorsan haladni.

S ha még mindig nem győztelek meg, hogy ez a játék talán az év játéka, akkor nézd meg ezt a bemutató videót és adj rá hangot is. Ez a játék ugyanis így néz ki és így működik.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=7TVZkfqHNBc]

Amit fontos a végére gombolnom. Egy erős telefonon/tableten szalad a játék. Nagyon gyorsan indul el, egyszerűen profi munka. Ha viszont nem rendelkezel ilyen készülékkel, akkor érdemes a settings alatt az alsó csúszkát (grafika) minimumra állítani, mert elég komolyan megviseli a készüléket. Legmagasabb értékre pedig csak a két magos készülékkel bírók állítsák, különben lesz baj. :)

Részemről:

Szállítás állapota Menny. Tétel Ár
Digitális kézbesítés 1 Great Little War Game – GLWG is the hit 3D turn-based strategy game that everyone’s talking about. With a unique comical style and plenty of laugh… £ 1,86

2011.11.18.

+