MojAndroid
(x) hirdetés

UPDATE
Vége a teszt módnak, engedélyezték a frissítést. Tehát ha Galaxy S II-vel rendelkezel, akkor dugd össze a telefon a PC-vel, indítsd el a KIES szoftvert és már szólni is fog, hogy elérhető egy firmware frissítés. Tehát, akik tegnap még nem merték test mode-ban vagy nem akarták, azok most bátran megtehetik. Ennél hivatalosabb út nincs. :) Akik nem akarnak rootolni, nem is kell, hogy tovább olvassanak. Egészségünkre.

UPDATE2
Az írás végén leírtam a megoldást azoknak, akik rendelkeznek JIG-el és a rootolás után szeretnék nullázni a számlálót.

Megérkezett a hivatalos 2.3.4-es frissítés Galaxy S II-re. Eddig a jó hír, de ezt már reggel is olvastátok. Akik a teljesen hivatalos úton maradnának, várjanak türelemmel, hamarosan engedélyezik valószínűleg a letöltést.
A többiek egy egyszerű csellel frissíthetik a telefonjukat, nem béta, hivatalos, magyar 2.3.4-re.
Hajtás után folytatjuk

—- Mindenki, mindent a saját felelősségére csinál. Ha gond van, kérdezz és megpróbálok segíteni, de a felelősség a tied —-

A trükk annyi, hogy a Samsung a KIES-t tesztelésre (végleges verziókhoz) is használja. Tehát ha megkérjük a KIES-t, hogy test modeban működjön, akkor nem csak az engedélyezett, hanem a test módban lévő frissítéseket is feladja, mint lehetőséget.

Az előző írásomat érdemes elolvasni.

Először is frissíteni kell a KIES-t, ha eddig nem tetted volna meg. Induláskor ellenőrzi, hogy van-e újabb verzió és megkérdezi, hogy frissítsen vagy sem. Mondj igent és várj türelemmel.

Töltsük le a Check Fus Downloader programot innen. Ha letöltöttük, indítsuk el és az Enable/Disable KIES test mode gombra bökjünk rá. Ez egy értéket ír a registrybe, ezután a KIES-t elindítva test módban lesz.

enable.jpg

A dolgunk innentől egyszerű, indítsuk el a KIES szoftvert, majd kössük össze a kapott USB kábellel a telefont és a PC-t/laptopot. Fontos, ha az USB hibakeresés be van kapcsolva, akkor azt kapcsoljuk ki mielőtt a telefont a kábelre dugjuk (beállítások – alkalmazások – fejlesztés – usb hibakeresés – pipa ki). Ekkor illik egy kis türelmet adni a folyamatnak, amíg a driverek települnek.

A KIES jelezni fogja, hogy van elérhető frissítés, mi pedig rábökünk a firmware upgrade gombra. El kell fogadni a felhasználási feltételeket illetve megkérdezi, hogy rögzíthet rólunk adatokat vagy sem. Én egy laza nemet javaslok. Semmi köze az adatainkhoz a Samunak. Kérdezni fogja, hogy akarunk-e mentést. Ez ízlés kérdése, sok értelme nincs de alig tart 1 percig, szóval mindegy mit választotok. Utána tovább tovább, majd az internetkapcsolatotoktól függően 10-30 perc alatt letölti a szoftvert és elkezdi a frissítést. A végén a telefon újra fog indulni, kábelről lehúzzuk, örülünk.
Ahogy korábban írtam: Ha a KIES-el nem tudsz frissíteni, akkor talán még sincs szükséged Androidos telefonra. :)

kies_i9100_test_mode.jpg

Akik nem akarnak root jogot a készüléken, azoknak elég eddig olvasni. Innentől advanced usereknek ajánlott.

Van több lehetőség, szerintem ez a leggyorsabb és legbiztonságosabb.

1, lődd ki a KIES-t. A háttér processzeit is. Task manager és minden, ami KIES-el kezdődik end process.

2, töltsd le az Odin-t innen. Kitömörítés után egy odin3 v1.85.exe és egy Odin3.ini lesz, örülünk.

3, majd töltsd le Chainfire kernelét innen
Ezt:

CF-Root-SGS2_XW_XEU_KH4-v4.1-CWM4.zip – [Click for QR Code] (6.01 MB, 6780 views)

Ez azért jobb, mint a többi insecure kernel, mivel nem kell utána szoftverrel rootolni, hanem a feltöltése után egyből rootolva is van :)

4, Tedd a telefont download mode-ba (hangerő le, home gomb és bekapcs egyszerre), mikor bejön a menü, hogy akarod-e tutira, akkor fölfele hangerő, mert az az igen, akarom.

5, Indítsd el az Odin-t, tallózd be a PDA szekcióba a fájlt:

CF-Root-SGS2_XW_NEE_KI4-42-v4.2-CWM4.tar

Dugd össze az USB kábellel a telefont és a PC-t/laptopot. Odinban csak az Auto reboot és F reset time mellett legyen pipa bal oldalon, semmi más mellett (se repartition, se az egyéb opciók mellett!).
Ha az összeköttetés meg van, akkor bal oldalt sárga lesz az ID:COM illetve alatta kiírja, hogy detected. Annyi dolgunk van, hogy megnyomjuk a start gombot. A telefonra kb. 5 másodperc alatt feltölti a kernelt, majd újraindul és már rootolva is van.

Elvileg örülünk, de boot idején van egy sárga háromszög. Úgy ám, mivel insecure kernel van fent. Jajj mi lesz most. Kb semmi. Mivel a telefonodat frissítetted és XWKI4 szoftver van rajta, ezért visszarakjuk annak a gyári kernelét. Hiszen semmi szükségünk a továbbiakban az insecure kernelre, a root megmarad.

Tehát:

6, Letöltjük a gyári kernelt, innen.

XWKI4

Firmware info
PDA:XWKI4
PHONE: XXKI1
Date: 14/09/2011
Android 2.3.4

Ezt:

XWKI4 Stock Kernel: http://skywanker.net/download/download.aspx?link=GT-9100/Kernels/Kernel_I9100XWKI4.7z
Password: intratech@XDA

Vagy egyszerűen csak kattints itt a linkre. Letöltés után nyisd meg az exe-t, ezt a jelszót fogja kérni: intratech@XDA
(igazából az XDA oldalt azért linkeltem, mert jó lenne ha átnéznétek. Vannak ott screenshotok a folyamatról stb.)
A telefon ismét megy download mode-ba (ahogy az előbb leírtam) és az Odinban a PDA szekcióba betallózod a filet, amit kicsomagoltál (Kernel_I9100XWKI4.tar), pipák, minden más ugyanaz és Start.

Telefon ismét feltölti a kernelt, újraindul, marad rootolva, a háromszög eltűnik és gyári minden. Jó, mi?

A JIG (ha nem tudod mi az, olvasd el az előző írásomat) most nem fogja nullázni a countert, mert a Samsung belenyúlt a bootloaderbe. A magam részéről emiatt nem cseréltem bootloadert, mert az az egyetlen rizikós ügy egy Firmware cserénél és annyira nem érdekel. Akit mégis, annak muszáj lesz XDA fórumon olvasgatni, mert úgy láttam van megoldás, de arról nem írok guide-ot.

A ROM 6db telefonon muzsikál jelenleg és nekünk tetszik. Fórumos írások szerint az akkumulátor idő sokkal jobb, mert végre megoldották az AOSP bugot (Android OS processz zabálja az erőforrást 2.3.3 alatt). Erről többet majd holnap tudok mondani.

UPDATE
A JIG nem tudja nullázni a custom binary countert, mivel a Samsung egy új bootloadert vezetett be ebben a firmware-ben.
Ha van JIG-ed és mégi nullázni szeretnéd, akkor nincs más dolgod, mint letölteni innen ezt:

If you’ve already flashed a full package from elsewhere or updated using KIES and cannot reset your binary counter using the Jig just flash this package in the PDA or Bootloader section of Odin to replace the bootloaders and then you can reset the counter: http://www.multiupload.com/LQQBRQVJUD

Ha a file-t letöltötted, akkor Odin megnyit és be kell tallózni a PDA vagy a bootloader szekcióba (pipák pont úgy legyenek, mint a kernel cserénél voltak) és start. Ez kicseréli a bootloadert a régire és máris mehet a JIG-es nullázás.

(x) hirdetés
2011.10.01.

+