MojAndroid

Frissítés: úgy néz ki, hogy ismét US only az Amazon Android App Store.
Tegnap még vásároltam, ma már ezt mondja:

The amazon appstore for android is not yet available in your region

Nem csak nálunk, ausztrál, német és egyéb blogokról is ez a visszajelzés érkezik.

Frissítés2: egy amerikai Android blog próbál utánajárni a dolognak. Ha kiderül valami, megírjuk. Egyelőre úgy néz ki, egy napos csoda volt.

Még Márciusban indította el az Android App Store boltját az Amazon, de akkor US only módon tette ezt. Nos, elérkezett a várva várt pillanat – és higgyétek el nekem, hogy tényleg várva várt -, amikortól nem csak az ingyenes alkalmazásokat érhetjük el, amerikai címet és bankkártyát hazudva, hanem a bolt teljes kínálatát, magyar címmel és ha vásárolni szeretnénk, akkor magyar bankkártyával is.

Hogy ennek miért kell örülnünk? Mert, ahogy a szlogen is mondja, minden nap egy fizetős alkalmazás ingyenesen letölthető. Azaz, reggel 9:00 után csak megnyitjuk az alkalmazást és megnézzük mit kaphatunk ma ingyen.

Get a great paid app for free every day

Az eddigi hónapok tapasztalata alapján azt tudom mondani, hogy igen, érdemes élni ezzel a lehetőséggel. Nekem olyan 20 alkalmazás van telepítve innen, amit bár amúgy nem vásároltam volna meg, de ingyen megéri. Illetve a boltból végre mindenki beszerezheti a reklám mentes Angry Birds játékokat is, amik ugye App Store exkluzívak.

Ennyi bevezető után egy kis segítség.
Első körben töltsük le az alkalmazást. Mivel annyira nem egyértelmű a honlapon illetve valamiért hobbija az Amazonnak, hogy e-mail-ben küldi el a letöltési linket, ezért tegyük ezt meg innen, direkt módon. Ha a telefonon kattintasz a linkre, már installálhatod is, ha számítógépen, akkor másold fel a letöltött APK fájlt és máris mehet az install. Ha valaki még nem pipálta be, akkor beállítások – alkalmazások – ismeretlen források – pipa.

Ezzel meg is van az első lépésünk. Jöhet a regisztráció. Ezt az Amazon.com-on tehetjük meg. Regisztráció után kattintsunk jobbra fent a

Your Account

linkre, majd görgessünk lefelé a settings részig. Ott kattintsunk a linkre és írjuk be az e-mail címünket illetve a hozzá tartozó jelszavunkat.
screen-capture-1.png

Jöhet az enter new address utána continue
screen-capture-2.png

Máris egy új oldalon találjuk magunkat. Ott kattintsunk a linkre, ezzel ez lesz az alapértelmezett címünk
screen-capture-3.png

Majd jobb oldalt a payment method alatt az edit gombra. Ott adjuk meg a bankkártya adatainkat és már készen is vagyunk.
screen-capture-4.png

Vegyük kézbe a telefonunkat, nyissuk meg az Appstore alkalmazást. Adjuk meg az e-mail címünket illetve a jelszavunkat és már indulhat is a buli. Az első vásárláskor szólni fog az alkalmazás, hogy kapcsoljuk be a 1-click orderinget. Feljön egy oldal, ott megadjuk a mail címet illetve a jelszót, majd beírjuk a mobil telefonszámunkat és a turn on-ra kattintunk. Fontos, hogy nemzetközi formában és csak számokkal adjuk meg. Pl. 36209999999.

Ezután már vásárolhatunk kedvünkre, de ha nem szeretnénk költeni, még mindig ott az ingyenes kínálat illetve a napi ingyenes fizetős. A magam részéről ezennel kiiktattam a reklámokat az Angry Birds alap játékból is, mert azt sajnos az Ad-free sem fogta meg. Minden vásárlás után – legyen az ingyenes alkalmazás akár – kapunk egy visszaigazoló levelet. Jó hír, hogy bármennyi készüléken installálhatjuk az Amazon App Store-t, amit egyszer megvásároltunk, a többi készüléken ingyen installálhatjuk csak úgy, mint az Android Market esetében.
screen-capture.png

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2011. 09. 20.
 • P84

  Vajon azok is így örülnek akik számára az android legnagyobb előnye az volt, hogy olcsóbb mint iPhone és az appok is ingyen vannak.
  Van itt olyan aki fejleszt a store-ba? Vagy esetleg statisztika, hogy inkább lopják az appot az emberek vagy fizetnek érte? Most már nem lehet panasz, hogy úgy sem tudtam volna érte fizetni.

  • readya

   Nem igazán értem az első kérdést. A napi free appnak gondolom örülnek, akiknek az ár számít.
   A fejlesztők örülnek, hogy nagyobb piacokat érhetnek el.

   Nem tudok arról, hogy lenne ilyen statisztika. De én pl szoktam nézni, hogy a warezoknál mennyi letöltés van. Nos, a jó appokat megveszik. Hogy magyarok vagy sem, azt nem tudom. De elég sok alkalmazás hoz nagy bevételt a cégnek/startupnak, amelyik csinálja. Ha jó alkalmazást készít az ember, bevétele is lesz. Ha közepeset, akkor kevés. Ha gagyit, akkor ne is legyen bevétele.

  • Andrew

   Lopni olyan appot, amit pár száz forintért legálisan a magadénak
   tudhatsz? Ez azért szerintem kicsinyes és nem menő. Ez az a határ,
   amivel megköszönöd a munkát, amit áldoztak rá a készítők és ami nekem is
   simán megéri. Ha meg elég a free, akkor azt használom, de nem ér annyi időt
   a törtért kutatni, mint megvenni azt, ami hasznos és érdemes megfizetni.

  • wroadd

   Ingyen app szépen lejött, de a Plants vs Zombies nem akar a fenének sem, azt írja “The Amazon Appstore fore Android is not yet available in your region.”

   Természetesen a fenti beállításokat alkalmaztam(MasterCard-ot). Megnéztem a webes shop-ban és ezt írták:

   We could not process your order because of geographical restrictions on the product which you were attempting to purchase. Please refer to the terms of use for this product to determine the geographical restrictions.


   We apologize for any inconvenience this may have caused you.”

   Vagyis itt is igaz az, ami az android marketnél is, hogy a fejlesztőknek be kell állítaniuk, hogy nálunk is meg lehessen vásárolni az alkalmazásukat, csak akkor működik a dolog, vagyis a teljes appstore kínálata csak néhány napon/héten belül lesz elérhető.

   Ezt csak azért írtam le, hátha más is belefut ebbe…

  • lacas82

   És az amazon már megint túlbonyolította az egész szart…Nem tudom mért nem lehetett a marketre kirakni?

   Anno jelen voltam az egész php-s desktop/browser rendszerük kiépítésében is, hátz ott is bénáztak…

   Mindenesetre, ami ennyire körülményes azt nem fogják sokan használni, szemben a market 1 klikkes megoldásaival…

   A szomorú az, hogy még pénzt is kérnek jövő évtől a fejlesztőtől, hogy használd a szar rendszerüket…hát én tuti nem fizetek:)

 • hrgy84

  QR kód:

  Amazon Android App store

 • ChanOP

  Feltettem az appot, regeltem az oldalra, hozzáadtam a számlázázási adataimat és a netes bankkártyám adatait is.

  Elindítottam az appot és rámentem a mai ingyenes porgamra (Box it! 2), majd a letöltésére és ez az üzenet fogadott az appban:

  “The Amazon Appstore for Android is not yet available in your region.”

  Gondoltam lehet, hogy csak az az app nem szereti valamiért a dolgot, ezért az ingyenes appok közül szúrópróba szerűen megpróbáltam még 10 appot letölteni, de mindegyiknél ez az üzenet lett az eredmény.

  Szóval a hír lehet, hogy valakinél igaz, de nálam nem működik.

 • Anonymous

  A warez az kell. pl arra, hogy kipróbáld a cuccot, nem a 2-3 dollárt sajnálom,
  de 10 kipróbált app-ból 6 nem jól működött, nem működött vagy nem tetszett.

  a maradékot töröltem és megvettem a store-ból

+