MojAndroid
(x) hirdetés

Frissítés: úgy néz ki, hogy ismét US only az Amazon Android App Store.
Tegnap még vásároltam, ma már ezt mondja:

The amazon appstore for android is not yet available in your region

Nem csak nálunk, ausztrál, német és egyéb blogokról is ez a visszajelzés érkezik.

Frissítés2: egy amerikai Android blog próbál utánajárni a dolognak. Ha kiderül valami, megírjuk. Egyelőre úgy néz ki, egy napos csoda volt.

Még Márciusban indította el az Android App Store boltját az Amazon, de akkor US only módon tette ezt. Nos, elérkezett a várva várt pillanat – és higgyétek el nekem, hogy tényleg várva várt -, amikortól nem csak az ingyenes alkalmazásokat érhetjük el, amerikai címet és bankkártyát hazudva, hanem a bolt teljes kínálatát, magyar címmel és ha vásárolni szeretnénk, akkor magyar bankkártyával is.

Hogy ennek miért kell örülnünk? Mert, ahogy a szlogen is mondja, minden nap egy fizetős alkalmazás ingyenesen letölthető. Azaz, reggel 9:00 után csak megnyitjuk az alkalmazást és megnézzük mit kaphatunk ma ingyen.

Get a great paid app for free every day

Az eddigi hónapok tapasztalata alapján azt tudom mondani, hogy igen, érdemes élni ezzel a lehetőséggel. Nekem olyan 20 alkalmazás van telepítve innen, amit bár amúgy nem vásároltam volna meg, de ingyen megéri. Illetve a boltból végre mindenki beszerezheti a reklám mentes Angry Birds játékokat is, amik ugye App Store exkluzívak.

Ennyi bevezető után egy kis segítség.
Első körben töltsük le az alkalmazást. Mivel annyira nem egyértelmű a honlapon illetve valamiért hobbija az Amazonnak, hogy e-mail-ben küldi el a letöltési linket, ezért tegyük ezt meg innen, direkt módon. Ha a telefonon kattintasz a linkre, már installálhatod is, ha számítógépen, akkor másold fel a letöltött APK fájlt és máris mehet az install. Ha valaki még nem pipálta be, akkor beállítások – alkalmazások – ismeretlen források – pipa.

Ezzel meg is van az első lépésünk. Jöhet a regisztráció. Ezt az Amazon.com-on tehetjük meg. Regisztráció után kattintsunk jobbra fent a

Your Account

linkre, majd görgessünk lefelé a settings részig. Ott kattintsunk a linkre és írjuk be az e-mail címünket illetve a hozzá tartozó jelszavunkat.
screen-capture-1.png

Jöhet az enter new address utána continue
screen-capture-2.png

Máris egy új oldalon találjuk magunkat. Ott kattintsunk a linkre, ezzel ez lesz az alapértelmezett címünk
screen-capture-3.png

Majd jobb oldalt a payment method alatt az edit gombra. Ott adjuk meg a bankkártya adatainkat és már készen is vagyunk.
screen-capture-4.png

Vegyük kézbe a telefonunkat, nyissuk meg az Appstore alkalmazást. Adjuk meg az e-mail címünket illetve a jelszavunkat és már indulhat is a buli. Az első vásárláskor szólni fog az alkalmazás, hogy kapcsoljuk be a 1-click orderinget. Feljön egy oldal, ott megadjuk a mail címet illetve a jelszót, majd beírjuk a mobil telefonszámunkat és a turn on-ra kattintunk. Fontos, hogy nemzetközi formában és csak számokkal adjuk meg. Pl. 36209999999.

Ezután már vásárolhatunk kedvünkre, de ha nem szeretnénk költeni, még mindig ott az ingyenes kínálat illetve a napi ingyenes fizetős. A magam részéről ezennel kiiktattam a reklámokat az Angry Birds alap játékból is, mert azt sajnos az Ad-free sem fogta meg. Minden vásárlás után – legyen az ingyenes alkalmazás akár – kapunk egy visszaigazoló levelet. Jó hír, hogy bármennyi készüléken installálhatjuk az Amazon App Store-t, amit egyszer megvásároltunk, a többi készüléken ingyen installálhatjuk csak úgy, mint az Android Market esetében.
screen-capture.png

2011.09.20.

+