MojAndroid
(x) hirdetés

Érdekes magyar fejlesztésű alkalmazásra, és érdekes koncepcióra szeretném felhívni a figyelmeteket. A most hétvégén, azaz szeptember 10-11-én megrendezésre kerülő Királyi Vásár nevű rendezvény alkalmából (és részeként) a Unique Method csapata egy Augmented Reality (vagyis Kiterjesztett Valóság) alkalmazással bemutatja, milyen lehet majd a Király utca 40 alatti ház felújításra váró homlokzata a felújítás után.

A kiterjesztett valóság koncepcióját talán nem kell nagyon részletesen bemutatnom: cikkeztünk korábban már többször is ilyen témában, de elég csak a Layar-ra gondolni, hogy tudd, miről van szó: a telefonod kameráját ráirányítod a céltárgyra, a képernyőn pedig a kamera által láttatott valóságot az alkalmazás kiterjeszti neked – extra adatokkal, extra színekkel, Foursquare venue-kkal, bármivel.

A Unique Method Kiraly40 alkalmazásával (melyet itt a Market link mögött, vagy a cikk végén található QR kóddal is telepíthetsz) a Király utca 40 alatt található épület felújításának terveit lehet kiterjesztett valóság formájában megtekinteni, vagyis a telefonod kijelzőjén a felújítás utáni állapotot láthatod látványtervekkel és mindenféle érdekes részletekkel.

Az app külön érdekessége, hogy nem csak egy, hanem két lehetséges felújítás utáni állapotot nézhetsz benne végig, és szavazhatsz arra, amelyik jobban tetszik. A fejlesztőcsapat nem titkolt szándéka, hogy a szavazatokat begyűjtve extra információval rendelkezzenek arról, hogy az utca népe melyik verziót látná szívesebben. Íme, a Kiterjesztett Valóság a városkép szolgálatába állt!

Ahhoz tehát, hogy ebben a kis játékban részt vehess, a következőt kell tenned:

  1. Az itt látható QR kóddal letöltöd a Kiraly40 appot:

  2. Elmész a hétvége bármely napján a Királyi Vásárra
  3. A Király utca 40 előtt elindítod az appot és ráirányítod a homlokzatra – innentől az alkamlazás teszi a dolgát, te pedig szavazhatsz!

Szombaton vagy vasárnap irány tehát a Király utca, és annak kiterjesztett valósága!

A Királyi Vásár egyébként egy kétnapos, utcabál jellegű rendezvény kirakodóvásárral, ökopiaccal, gasztro standokkal – családi sétának sem utolsó! A rendezvényt a Királyutca Designutca szervezői hozták létre, céljuk az, hogy jövőre már több alkalommal legyen hasonló buli a Király utcában.

2011.09.08.

+