MojAndroid
(x) hirdetés

Pofonegyszerű alkalmazásra hívom ma fel a figyelmeteket, ez pedig a Push Ups. Azoknak az embereknek készült, akik maguktól nehezen veszik rá magukat habtestük edzésére, de vannak annyira okostelefon-függők, hogy ha a telefon mondja nekik, akkor rávehetők némi önkínzásra.

A Push Ups egy fekvőtámasz-edzésprogram alkalmazás. Lényege: a felhaszáló által célként kitűzött számú fekvőtámaszhoz vezető edzésprogram kijelölése. Köznapibb nyelven: ha te szeretnél 50, 75, 100 fekvőtámaszt lenyomni egyhuzamban, ez az alkalmazás napi rendszerességgel használva hozzásegít a cél eléréséhez. Másodlagos (és persze talán fontosabb) célja persze a napi szintű testmozgás propagálása, a kondid javítása – többségünk ezért csinál bármilyen sportot, nem azért, hogy gyorsabban tudjunk a busz után futni.

Az app első indításkor lenyomat veled annyi fekvőt, amennyit bírsz, és bekéri a számot, amennyit le szeretnél tudni nyomni – ez kell ahhoz, hogy be tudja lőni az edzésprogramodat. Innentől naponta írányított formában fekvőtámaszozhatsz, bizonyos idő múlva pedig képes leszel egészen sok fekvőt odatenni.

“Mindent az olvasókért” elvemet követve nekiálltam, és lenyomtam a 75-ös programot. Az app 14-18-as adagokban csináltatja a gyakorlatokat, köztük 60-75 másodperces szünetekkel. Stat mániások napra bontott logot nézhetnek a fejlődésükről, és ez elég beszédes. A gyakorlat végén aztán az app megkérdezi, mennyire volt nehéz az aznapi mennyiség. Ha túl nehéz volt, másnap ugyanezzel a mennyiséggel próbálkozhatsz újra; ha OK, vagy könnyű volt, akkor másnap emeli az adagot a digitális smasszered. Eredményeidet a Facebookon is megoszthatod.

Még nyár elején (log szerint június 12) indultam valamikor a programmal, és azt kell mondjam, hogy működik: tegnap sikerült elérni a goal-t, de már egy ideje napi 155 fekvőtámasz volt a napi szintű edzés, napi kb. 20 percben. Ez a kezdeti 37-hez képest igencsak jó eredmény, és persze általánosan is látszik a fejlődés még úgy is, hogy a Push Ups elkezdése előtt is napi szinten végeztem velemilyen szintű edzést. (Fotót akkor sem kaptok.)

Long story short: a Push Ups által úgy tudtam növelni a napi edzéseim színvonalát, hogy közben nem estem a túledzés hibájába, nem gyulladtak be az ízületeim, nem húzódtak meg az izmaim attól, hogy egyik nap 0-t tettem le, másnap 100-at. És bár nem különösebben érdekel az, hogy most “papírom van” a 75-ös eredményről, az elég jó dolog, hogy napi szinten 155-174 fekvőtámaszt meg tudok csinálni. Ez még akkor is nagyon jó érzés, ha adott esetben időhiány miatt lecsökkentem napi 4×20-ra, vagy valami ilyesmire. És vicces látni azt is, hogy mennyit segít egy ilyen egyszerű dolog, hogy valahol követed az edzésedet – sokkal fegyelmezettebben végzed a programot!

A Push Ups ingyenesen letölthető a Marketről – készítőinek műhelyéből még egy felülős és egy guggolós app is kikerült.

(x) hirdetés
2011.09.06.

+